Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015




Επιτροπή Αγώνα στο Εμπόριο
ανακοίνωση

Συνάδελφοι
Η Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Ηρακλείου που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους που επιδοκιμάζοντας το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, έριξαν στην κάλπη για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων αυξάνοντας σημαντικά τις ψήφους της.
Οι έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και αυτές των αντιπρόσωπων για την Ομοσπονδία, που κατέκτησε ξανά  η Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, θα γίνουν μετερίζι στην προσπάθεια συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών έμπορων της περιοχής, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην συμπόρευση τους με τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα για την απόκρουση της επίθεσης ενάντια στα τελευταία λαϊκά δικαιώματα που ήδη εξαπολύουν Κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός  που εκπροσωπείται από την Εμπορική Ενότητα, ξεκομμένος  από την συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων μικρεμπόρων , όπως πριν έτσι και τώρα  θα παραμείνει δέσμιος  της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ αλλά και της ΕΣΣΕ,  σπρώχνοντας το σύλλογο στην υποταγή, τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό.
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου, η παράταξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν τοποθετήθηκε  για κανένα  από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, για την  δυσβάστακτη φορολογία, την διάλυση της ασφάλισης, τα χιλιάδες νέα λουκέτα. Έμεινε μακριά από την αντιμετώπιση της πολιτικής  που μας εξοντώνει και μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
Η εμμονή στην αναμόρφωση του κέντρου της πόλης, την δημιουργία  malls που θα υπηρετεί τα συμφέροντα μόνο λίγων μεγαλεμπόρων κυρίως της εντος των τειχών περιοχής, τις διαμορφώσεις χώρων για τον «καλλωπισμό» κάποιων δρόμων ,κλπ, είναι μακριά από τα σοβαρότατα θέματα επιβίωσης που σήμερα αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι του Ηρακλείου, είτε δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης ή έξω από αυτό, αποπροσανατολίζοντας τους από τα κύρια  όπως η υπερφορολόγηση, η αναδουλειά, η ανεργία, τα χρέη.
Είναι πλέον καθαρό πως για να ανασυνταχτεί το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο του εμπορίου, και αυτό είναι ζωτική ανάγκη για να αντιμετωπιστούν συλλογικά και οργανωμένα τα μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν είναι αναγκαία η μαζικοποίηση του συλλόγου, η συμμετοχή στις αποφάσεις όσο το δυνατό περισσοτέρων συναδέλφων. Υπάρχει δυνατότητα να γυρίσουν τα πάνω κάτω. (πρόσφατο παράδειγμα στα Χανιά).  Αρκεί να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους έχουν στόχους μακριά από τα συμφέροντα των μικρεμπόρων. Όσο παραμένουμε απαθείς στα σχέδια τους, τόσο θα “παίζουν μπάλα στο δικό τους γήπεδο”.
Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στο εμπόριο, με τους εκλεγμένους σε ΔΣ και ομοσπονδία, θα δώσουν το επόμενο διάστημα τον καλύτερο εαυτό τους στην αγωνιστική συμπόρευση των χιλιάδων μικρών και μεσαίων εμπόρων του Ηρακλείου, για την καταδίκη στην πράξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, για την οργάνωση αγωνιστικής απάντησης μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων  που ήδη έχει ξεκινήσει η  εφαρμογή τους, ως προϋπόθεση για την αξιολόγηση του Οκτωβρίου από το κουαρτέτο των «δανειστών». Ο λαός θα πληρώσει σκληρά τον λογαριασμό, και μείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες θα βιώσουμε απίστευτη σκληρότητα μέτρων που θα  πλήξουν ευθέως εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες.
Καλούμε κάθε συνάδελφοι, μικρό έμπορο, να συσπειρωθεί στην Επιτροπή Αγώνα, να ξεπεράσουμε την απάθεια και  την απροθυμία του κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζεται τον ΕΣΗ από την «Εμπορική Ενότητα» και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την   ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο εμπόριο.
Πρώτος σταθμός μας οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 22 Οκτωβρίου που καλεί το ταξικό εργατικό κίνημα που συσπειρώνεται στο  ΠΑΜΕ, να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στη νέα σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την στήριξη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗ θα επιχειρήσει να περάσει το επόμενο διάστημα, τσακίζοντας όσα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει.
Να δυναμώσουμε τον αντιμονοπωλιακό πόλο συσπείρωσης στο συνδικαλιστικό μας κίνημα,  πυκνώνοντας τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ.
                                                                                                                                                                


                                                                                                                                                     Ηράκλειο 8 Οκτώβριου 2015