Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣΕΒΕ: Εδώ και τώρα ξεσηκωμός! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη




Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην Ομόνοια, στις 6.30 το απόγευμα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση κατέθεσε ήδη το 1ο ν/σ για τα προαπαιτούμενα και ετοιμάζει για ψήφιση άμεσα.
Με το νέο ν/σ
Εντείνει το κυνηγητό εναντίον μας, αποβάλλοντας ακόμα και από αυτές τις υποτυπώδεις 100 δόσεις, τους συνάδελφους εκείνους που δεν μπορούν σε 30 μέρες να τακτοποιήσουν παλιές και νέες οφειλές.
Επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα για μη καταβολή και απόκρυψη εσόδων από το ΦΠΑ, την ίδια ώρα που προκλητικά χαρίζει τα ανταποδοτικά τέλη σε επιχειρήσεις που αξιοποιούν ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, του Δημόσιου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και ανοίγει την πόρτα για νέο ξέπλυμα κερδών από διάφορες παραβάσεις και πρόστιμα για το μεγάλο κεφάλαιο με απαλλαγή ακόμα και 90% επί του ποσού.
Τσακίζει τις κατηγορίες που συνταξιοδοτούνται πριν τα 67, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο, με συντάξεις πείνας και παροχές ασπιρίνης, για εμάς και τις οικογένειές μας.
Τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό, προστίθενται στην άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί (26%, προκαταβολή 100%, ΕΝΦΙΑ) για όλους και φέρνει πιο κοντά τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Έρχεται συνέχεια με τη 2η δόση των προαπαιτούμενων και ότι άλλο χρειαστεί για τις δεδομένες δυστοκίες του κρατικού προϋπολογισμού.
Εδώ και τώρα ξεσηκωμός! Απορρίπτουμε τη σφαγή μας!
Με μαζικό ξεσηκωμό και αποφασιστικό αγώνα, μπορούμε να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα!
Δεν πάει άλλο να τσακίζουν το μεροκάματό μας, να θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την καθημερινή επιβίωση των οικογενειών μας, μόνο και μόνο για να θησαυρίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μπροστά μας είναι μόνο ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους, ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ, για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη και τον αφανισμό, προκειμένου να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας μόνος του στην επίθεση! Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας.
Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Οργανώνουμε παντού εστίες αντίστασης, σωματείο το σωματείο, με Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά.
Ενισχύουμε τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, κάνουμε στην άκρη τις ηγεσίες της ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ-ομοσπονδιών που για μια ακόμα φορά κλαίνε πάνω από το πτώμα μας, στηρίζοντας ταυτόχρονα μια πολιτική που αντικειμενικά μας οδηγεί στη φτώχια και την ανέχεια. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας.
Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.
Συμμετέχουμε μαζικά.
Στα συλλαλητήρια τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην Ομόνοια.
Στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη.
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια την ημέρα της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη, στα μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ σε όλη τη χώρα