Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

 ΟΒΣΑ: Ξεσηκωμός! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη





Σε μαζική συμμετοχή στοσυλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην Ομόνοιακαλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Η προσυγκέντρωση της ΟΒΣΑ έχει οριστεί στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.
Παράλληλα η ΟΒΣΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τηΤετάρτη 21 Οκτώβρη στις 8.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις που ετοιμάζουν στους μικρούς ΕΒΕ.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ επισημαίνει:
«Ξεσηκωμός!!!
Όλοι στον αγώνα, καμία αναμονή!!
Με ταχύτατους ρυθμούς η κυβέρνηση προχωράει προς ψήφιση τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, δηλαδή τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ. Έχει ήδη καταθέσει το πρώτο αντιδραστικό νομοσχέδιο στη Βουλή και ετοιμάζεται για ψήφιση την Παρασκευή. Με τα νέα μέτρα που έρχονται να συμπληρώσουν τα παλιά, ένα στόχο έχουν, να μας κλείσουν, να μην μπορούμε ούτε ένα πιάτο φαΐ να πάμε στις οικογένειές μας.
Χαρακτηριστικά το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:
  • Αποβολή από τη ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν παλιές και νέες οφειλές ή θεωρούνται ότι έχουν μεγάλο εισόδημα, μέσα σε διάστημα 30 ημερών!
  • Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο διατηρείται στο ακέραιο το χαράτσι στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία, αλλά μειώνεται από τα 5 στο 1 ευρώ το όριο του ποσού που δεν αναζητείται για είσπραξη.
  • Εξαντλητικά πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον ΦΠΑ.
  • Επιταχύνει τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Την ίδια ώρα διατηρεί την ατελείωτη φορολογία για τους αυτοαπασχολούμενους στο 26% από το πρώτο ευρώ, με το φόρο αλληλεγγύης και επιτηδεύματος, με την προκαταβολή φόρου στο 75% και 100% διαδοχικά, οδηγώντας εμάς και τις οικογένειές μας στα χρέη και την ανεργία.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι για μία ακόμα φορά είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που, πέραν των προκλητικών φοροαπαλλαγών που ισχύουν ως τώρα, τους χαρίζει ανταποδοτικά τέλη για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και τους ανοίγει εκ νέου την πόρτα για να "ξεπλύνουν" διαφόρων ειδών πρόστιμα με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Φτάνει πια!
Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Όλοι στον αγώνα! Ξεσηκωμός!
Καλούμε όλα τα Σωματεία να σαλπίσουν πανστρατιά στα μέλη τους:
  • Για συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6.30 στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση στις 6.00 στην πλ. Κάνιγγος).
  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 8.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις που ετοιμάζουν στους μικρούς ΕΒΕ.
  • Για να πλημμυρίσει η Αθήνα μαζί με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, με το ΠΑΜΕ και όλο το λαό στις 22 Οκτώβρη στο νέο απογευματινό συλλαλητήριο και στις 12 Νοέμβρη στην απεργία.
Έχουμε τη δύναμη - Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Δεν θα περάσουν τα νέα μέτρα