Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Παρέμβαση των συνταξιούχων στη διοίκηση του ΟΑΕΕ



Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ







Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στα κεντρικά του ασφαλιστικού τους Οργανισμού, απαιτώντας από το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση με την οποία έκανε κατά πλειοψηφία δεκτό το αίτημα του διασπαστικού «σωματείου» - σφραγίδα, με την επωνυμία «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων», για«παρακράτηση από τις μηνιαίες συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ της συνδρομής των μελών».
Τη διαμαρτυρία οργάνωσαν οι ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και συμμετείχαν όλα τα συνταξιουχικά σωματεία των ελευθεροεπαγγελματιών από την Αττική (Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων, Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Ελευσίνας και οι εκτελωνιστές), όπως και το Σωματείο Θήβας.
Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν, για μια ακόμα φορά, στη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΑΕΕ ότι η απόφαση ν' αναγνωρίσει ως σωματείο το επονομαζόμενο «δίκτυο», εξασφαλίζοντάς του μάλιστα χρηματοδότηση από τις εισφορές των συνταξιούχων, συνιστά ευθεία παρέμβαση στο συνταξιουχικό κίνημα και προσπάθεια υπονόμευσης των αναγνωρισμένων και καταξιωμένων στη συνείδηση των συνταξιούχων συνδικαλιστικών δυνάμεων που δρουν σε αγωνιστική κατεύθυνση.
Από την πλευρά της, η διοίκηση υπερασπίστηκε με νομικίστικα επιχειρήματα την κατάπτυστη απόφαση και για αντιπερισπασμό, ο υποδιοικητής του ΟΑΕΕ επιτέθηκε προκλητικά στον πρόεδρο της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, Π. Τάτση και στην πρόεδρο της Ενωσης των βενζινοπώλων, Μ. Ζάγκα, προκαλώντας τεχνητή ένταση. Με το πρόσχημα ότι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, το θέμα δεν συζητήθηκε στο ΔΣ και οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν κάνουν πίσω και ότι θα επανέλθουν.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ







                                                  0 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Συνάδελφοι- σες
 Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι
Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελείωσαν. Οι τακτικισμοί ότι δήθεν διαπραγματεύεται για το καλό μας, τα καλέσματα σε διάλογο, αποδείχτηκαν στάχτη στα μάτια για να κάμψουν τους αγώνες μας.
Έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις. Ήδη έχει επιβάλλει περικοπή στις συνταξιοδοτικές δαπάνες του 2016 κατά 1,8 δις και ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερες  για το 2017-2018.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
Κανένας δεν μένει αλώβητος από το νέο νόμο λαιμητόμο, αν ψηφιστεί.

Με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης όλες οι συντάξεις μειώνονται. Για  εισοδήματα 7.000 € στην 35ετία, αντιστοιχεί σύνταξη ψίχουλα 582€. Η κατώτερη σύνταξη για την 15ετία, κατρακυλά  στα 412 €.
Οι μειώσεις αγγίζουν και τους σημερινούς συνταξιούχους που θα δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται ξανά κατά 15-20% με βάση το λεγόμενο επαναυπολογισμό.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων τσακίζοντας μισθούς, λαϊκά εισοδήματα, κοινωνικά δικαιώματα, μετατρέποντας τη ζωή των οικογενειών μας σε καθημερινό εφιάλτη. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που παραδέρνουν σήμερα στα χρέη, με πενιχρά εισοδήματα, θα δεχτούν ακόμα ισχυρότερα χτυπήματα, το επόμενο διάστημα.

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , δε σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.

 Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εισπράττει κοντά στο 55-60% του εναπομείναντος εισοδήματος μας, για φόρους και ασφάλιστρα αφήνοντας μας με ψίχουλα για να τα βγάλουμε πέρα, ετοιμάζει  προκλητικά νέες φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτικά πακέτα στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι περιβόητοι στόχοι τους για να κλείσει η αξιολόγηση, για πρωτογενή πλεονάσματα, θα συνοδευτούν με νέα μέτρα ,νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ, ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, ιδιωτικοποιήσεις κτλ.   Νέο κυνηγητό ετοιμάζεται για τα χρέη και τα κόκκινα δάνεια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με επιτάχυνση των κατασχέσεων.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!
Απαιτούμε:
·         Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εδώ και τώρα δωρεάν υγεία-πρόνοια- αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους
·         Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη. Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξηση του στις 20.000 με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος για όλους.
                  

                                                                                                            Π.Α.Σ.ΕΒΕ