Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Παρέμβαση των συνταξιούχων στη διοίκηση του ΟΑΕΕ



Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ







Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στα κεντρικά του ασφαλιστικού τους Οργανισμού, απαιτώντας από το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση με την οποία έκανε κατά πλειοψηφία δεκτό το αίτημα του διασπαστικού «σωματείου» - σφραγίδα, με την επωνυμία «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων», για«παρακράτηση από τις μηνιαίες συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ της συνδρομής των μελών».
Τη διαμαρτυρία οργάνωσαν οι ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και συμμετείχαν όλα τα συνταξιουχικά σωματεία των ελευθεροεπαγγελματιών από την Αττική (Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων, Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Ελευσίνας και οι εκτελωνιστές), όπως και το Σωματείο Θήβας.
Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν, για μια ακόμα φορά, στη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΑΕΕ ότι η απόφαση ν' αναγνωρίσει ως σωματείο το επονομαζόμενο «δίκτυο», εξασφαλίζοντάς του μάλιστα χρηματοδότηση από τις εισφορές των συνταξιούχων, συνιστά ευθεία παρέμβαση στο συνταξιουχικό κίνημα και προσπάθεια υπονόμευσης των αναγνωρισμένων και καταξιωμένων στη συνείδηση των συνταξιούχων συνδικαλιστικών δυνάμεων που δρουν σε αγωνιστική κατεύθυνση.
Από την πλευρά της, η διοίκηση υπερασπίστηκε με νομικίστικα επιχειρήματα την κατάπτυστη απόφαση και για αντιπερισπασμό, ο υποδιοικητής του ΟΑΕΕ επιτέθηκε προκλητικά στον πρόεδρο της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, Π. Τάτση και στην πρόεδρο της Ενωσης των βενζινοπώλων, Μ. Ζάγκα, προκαλώντας τεχνητή ένταση. Με το πρόσχημα ότι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, το θέμα δεν συζητήθηκε στο ΔΣ και οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν κάνουν πίσω και ότι θα επανέλθουν.