Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






2 ΟΚΤΩΒΡΗ  2014

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
  
                                                                                                          

Συνάδελφοι επαγγελματίες και παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών

Μέσα από τους αγώνες συναντήθηκαν οι αγωνιστικές – αντιμονοπωλιακές δυνάμεις και στο χώρο της λαϊκής αγοράς.
Στην επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων απαντάμε με την συσπείρωση, την ανασύνταξη και το δυνάμωμα του συνδικαλιστικού κινήματος σε αγωνιστική – διεκδικητική κατεύθυνση.
Παλεύουμε για σωματεία αγωνιστικά, ασυμβίβαστα, όργανα πάλης για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων στη λαϊκή αγορά.
Παλεύουμε για να παραμείνει η λαϊκή αγορά, όπως είναι εδώ και 70 χρόνια,  στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης των λαϊκών στρωμάτων για την προμήθεια φτηνών και ποιοτικών προϊόντων.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες και παραγωγούς  πωλητές  των λαϊκών αγορών, ότι μετά από πολύμηνη, αλλά και αξιέπαινη  προσπάθεια πρωτοπόρων  συναδέλφων που λειτουργούν και εργάζονται στις λαϊκές  αγορές, μετά από συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες συνάδελφοι συγκροτήθηκε 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΑΣΕΒΕ στις ΛΑ΄Ι΄ΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

Η συγκρότηση του αγωνιστικού πόλου και στον κλάδο της λαϊκής αγοράς είναι σοβαρό βήμα στην οργάνωση του κλάδου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, πιστών υπερασπιστών των συμφερόντων των μεγαλοκαταστηματαρχών, των  SUPER MARKET, αλλά  και της Ε.Ε .                                       

Με τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες μας ΕΠΙΔΙΏΚΟΥΜΕ:

  • Να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που  βασικό στόχο έχει τη βίαιη έξοδο χιλιάδων συναδέλφων «λαϊκατζήδων», από το επάγγελμα.
·         Να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην προσπάθεια  αφαίρεσης της άδειάς μας με τη μέθοδο της ανανέωσης με προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
·         Για να μην χαθεί ούτε μια άδεια συναδέλφου επαγγελματία και παραγωγού από τις λαϊκές αγορές.
·         Να αποκρούσουμε τον τεχνητό διαχωρισμό σε επαγγελματίες και παραγωγούς που στόχο έχει να μας διασπάσει.
·         Να οργανώσουμε την αντίσταση του κλάδου για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν όπως: χρέη, μεταβίβαση της άδειας στα παιδιά μας , υπερφορολόγηση, εξοντωτικά πρόστιμα, κ.ά..
·         Να βάλουμε εμπόδια στους σχεδιασμούς που προωθούν την είσοδο των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων στη λαϊκή αγορά.

Η ΠΑΣΕΒΕ, που συσπειρώνει σε αγωνιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία επαγγελματιών – βιοτεχνών – εμπόρων – αυτοκινητιστών, βρέθηκε  από τη πρώτη στιγμή του αγώνα δίπλα μας  και θα βρίσκετε δίπλα μας  στηρίζοντας τα δικαία αιτήματα μας, με ΕΜΑΣ τους ΙΔΙΟΥΣ μπροστάρηδες στον αγώνα για να κρατήσουμε τη δουλειά μας.

Κοινοί μας αντίπαλοι είναι τα μονοπώλια, οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ( ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ κλπ), από τις οποίες πρέπει, με την ενεργή συμμετοχή μας, να απαλλαγούμε όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους στις λαϊκές αγορές:
Να συσπειρωθούν γύρω από τη γραμματεία.
Να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα πάρα πολλά προβλήματα του χώρου της λαϊκής αγοράς, και από κοινού με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να δημιουργήσουμε «το δικό μας» κοινό μέτωπο πάλης ενάντια σε αυτούς που έχουν την εξουσία, της σάπιας κοινωνίας, της εκμετάλλευσης, της βρωμιάς και της μίζας, της χωρίς ανθρώπινες αξίες, που  έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση .

Οι συνάδελφοι που απαρτίζουν τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ με αλφαβητική σειρά:

1.    ΔΗΜΟΥΛΑΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ         6947-627235      ΣΤ΄ ΛΑΪΚΗ ΑΘΗΝΩΝ                           
2.    ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ        6947-440120      Γ΄ ΛΑΪΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
3.    ΚΟΥΚΟΣ  ΘΩΜΑΣ                  6988-480847      Γ΄ ΛΑΪΚΗ ΑΘΗΝΩΝ            
4.    ΜΑΝΙΑΤΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ              6946-084858      Δ΄ ΛΑΪΚΗ ΑΘΗΝΩΝ                           
5      ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ     6976-537407      Ε΄ ΛΑΪΚΗ ΑΘΗΝΩΝ                                                        
6      ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ       6978-158401      Δ΄ ΛΑΪΚΗ ΑΘΗΝΩΝ                           
7      ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΘΩΜΑΣ              6945-376556      Β΄ ΛΑΪΚΗ  ΠΕΙΡΑΙΑ                              


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ


Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ




Πρόταση νόμου που συνιστά παραδοχή όλων των αντιλαϊκών επιπτώσεων που επέφεραν οι μνημονιακοί νόμοι και με κριτήριο την επανεκκίνηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας κατέθεσε στη Bουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιμνημονιακές κορόνες, αναγνωρίζει όλα τα χαράτσια διότι η στόχευση της κίνησής του, όπως εξηγεί σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, είναι τελικά η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών για το καλό της οικονομίας, λέγοντας: «Καταθέσαμε στη Βουλή μια πρόταση νόμου με άμεσα μέτρα, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της καταστολής της οικονομίας και την επανεκκίνησή της». Γίνεται αντιληπτό πως στο επίκεντρο είναι η επανεκκίνηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, κάτι που καθιστά σαφές, λέγοντας επίσης πως «η ύφεση, πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα, διαλύει την οικονομία, βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτοξεύει την ανεργία, εξωθεί ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας στη φτώχεια και την απόγνωση». Συνεπώς το πρόβλημα είναι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης -που ευθύνεται για την ανεργία και όχι το ίδιο το σύστημα- και η πρόταση νόμου υπηρετεί αυτήν τη σκοπιμότητα.
Μεταξύ άλλων στην πρόταση νόμου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προβλέπεται για τις επιχειρήσεις «η ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών σε δόσεις που δεν υπερβαίνουν ως ετήσια δαπάνη 20% του επίσημου ετησίου εισοδήματος του προηγούμενου έτους και 30% εφόσον ρυθμίζονται μαζί και ασφαλιστικές εισφορές». Σκοπός -όπως αναφέρει- είναι «να εξυπηρετηθούν τα ληξιπρόθεσμα και τα τρέχοντα χρέη, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και να συντηρηθεί στα απολύτως αναγκαία επίπεδα ο επαγγελματίας και η οικογένειά του», δηλαδή να διασφαλισθούν κράτος και τράπεζες και ο επαγγελματίας να φυτοζωεί με απολύτως αναγκαία. Να σημειωθεί ότι δεν γίνεται καμιά διαφοροποίηση μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.
Αναστολή κατασχέσεων, με προϋπόθεση να πληρώνεται κανονικά η δόση, προβλέπει η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ρυθμίζεται η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κάθε μορφής που έχουν ασκηθεί ή απειλούνται κατά του φορολογούμενου από τις ισχύουσες διατάξεις, από τον χρόνο υποβολής της αίτησης ρύθμισης ή της αίτησης εξώδικης Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικής Διαφοράς, μέχρι την ολοκλήρωση της ρύθμισης, υπό τον όρο καταβολής των δόσεων και των τρεχουσών δόσεων προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς».
Και για τις κατασχέσεις το ζητούμενο δεν είναι η προστασία των θυμάτων των μνημονιακών νόμων, αλλά η είσπραξη των οφειλών με ...λογικό τρόπο καθώς σημειώνει πως «σκοπός των διατάξεων αυτών είναι η εκλογίκευση των πληρωμών δόσεων τόσο παλαιότερων οφειλών όσο και τρεχουσών κατά τρόπο που να επιτρέπεται στην επιχείρηση η συνέχιση της λειτουργίας αυτής».
Όσο δε για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών κατοικιών και επαγγελματικής στέγης, δεν ξεφεύγει καν από τη λογική των όσων ισχύουν τώρα και προτείνει την επέκταση της προστασίας για έναν ...ολόκληρο χρόνο δηλαδή μέχρι το Δεκέμβρη του 2015.
Τέλος, για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, που επιβαρύνουν εξαιρετικά τα λαϊκά νοικοκυριά, η πρόταση νόμου «απαγορεύει» τη μεταβίβασή τους από τις ντόπιες τράπεζες σε «μη τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία δεν λειτουργούν νόμιμα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υπό την προϋπόθεση ότι τα δάνεια έχουν συναφθεί την τελευταία δεκαετία. Κατά τα λοιπά, κανονικά δόσεις...

ΠΑΝΓΚΡΗΤΙΑ, ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ







Η Επιτροπή Αιώνα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε συνταξιούχο να πάρει μέρος στην αυριανή Παγκρητια Πανσυνtαξιουχικη κινητοποίηση στο Ρέθυμνο, στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.
Φτάνει  πια με την εξαθλιωμένη  ζωή που μας επιβάλουν ΕΕ και Κυβέρνηση να ζούμε.
Δεν  αντέχουμε άλλο να επιβιώνουμε με πετσοκομμένες συντάξεις πείνας, να μην μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.
Στηρίζουμε τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνα μας και ως ανταπόδοση μας ξεκληρίζουν.
Μας «πετροβολά» η κυβέρνηση με δεκάδες χαράτσια, άδικους φόρους, μας μειώνουν συνεχώς την βασική σύνταξη.
Μιλούν και για νέες μειώσεις. Όλα στο όνομα της «ανάκαμψης» της οικονομίας, όλα δηλαδή για να εξασφαλίσουν τα κέρδη και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό για μας δεν είναι λύση. Λύση είναι να έχουμε συντάξεις αξιοπρεπείας, να τις λαμβάνουμε στην ώρα τους, να καλύπτει πλήρως το κράτος τις ανάγκες μας για υγεία, περίθαλψη, πρόνοια.
Διαδηλώνουμε αύριο στο Ρέθυμνο, στις  4 Οκτωβρίου διαδηλώνουμε στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι, συμμετέχουμε στην Αθήνα στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 1 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αντιπαλεύουμε κάθε επίδοξο «φωστήρα» που  θέλει να επιβάλει ίδιες πολιτικές με άλλα μείγματα διαχείρισης, όποιου είδους και αν ειναι.
Μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους απαιτούμε την ανατροπή των αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων
Οι «κορώνες» της Κυβέρνησης, τα «ψεύτικα λόγια τα μεγάλα»  δεν μας πείθουν.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ,ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

                                                Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου

                                                             1 Οκτωβρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΣΤΟ ΚΕΑΟ-1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

     





     
Δεκάδες επαγγελματίες από διάφορους κλάδους  των επαγγελματοβιοτεχνων του Ηρακλείου  που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ  αλλά και αγροτοσυνδικαλιστες από την  ΠΑΣΥ, στελέχη αγροτικών συλλόγων, συμμετείχαν στην δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Οκτωβρίου στο ΚΕΑΟ Ηρακλείου απαιτώντας την κατάργηση του καθώς και την πλήρη αποποινικοποίηση των οφειλών που σωρεύτηκαν λόγω κρίσης και αδυναμίας των αυτοαπασχολούμενων να καταβάλουν τις εισφορές στο ταμείο τους η να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μεμονωμένα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, εντούτοις ο ίδιος ο ΕΣΗ δεν εξασφάλισε την συμμετοχή των μελών του,  ενώ η ΟΕΒΕΝΗ (Ομοσπονδία Επαγγελματικών  Βιοτεχνικών Ενώσεων Ηρακλείου) έλαμψε δια της απουσίας με μοναδική εξαίρεση τον εκλεγμένο με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας
Από την μεριά του διευθυντή της υπηρεσίας δηλώθηκε άγνοια για την τύχη του προηγούμενου υπομνήματος που είχε κατατεθεί στον ίδιο στις 6 Αυγούστου όταν είχε γίνει ξανά παράσταση διαμαρτυρίας στην υπηρεσία του ΚΕΑΟ ενώ δήλωσε ακόμη μια φορά «αναρμόδιος» και ότι απλώς εκτελεί εντολές,

Προσπάθησε δε να διαχωρίσει τους οφειλέτες σε «καλούς» που πληρώνουν και «κακούς» που επίτηδες δεν πληρώνουν προκαλώντας την έντονη αντίδραση  των συνδικαλιστών που παραβρίσκονταν στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας.
Από την μεριά  των μελων της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ δόθηκε υπόσχεση ακόμη πιο μαζικών κινητοποιήσεων προκειμένου να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για το ΚΕΑΟ, το 26% από το πρώτο ευρώ, και όλα τα άλλα φοροληστρικα  μέτρα που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.
Η γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ καλούν τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να δώσουν δυναμικό παρόν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι, στις 1 Νοέμβριου στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ
                                 Γραμματεία  Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

                                 Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ