Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Απεργούν την Πέμπτη οι ταξιτζήδες - Κάλεσμα συμμετοχής από τις Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ



Να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 14 Απρίλη καλούν όλους τους ταξιτζήδες οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ. Καλούν επίσης σε προσυγκέντρωση στις 8.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 9 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.
Την απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), «χωρίς καμία ενημέρωση χωρίς καμιά προετοιμασία, ντουφεκιά στον αέρα, επιδιώκοντας να ενισχύσει την αντίληψη ότι δεν είναι εφικτό με τον αγώνα να αποσπάς κατακτήσεις», όπως αναφέρουν οι Επιτροπές Αγώνα. Η Ομοσπονδία προβάλλει ως αιτήματα τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης στο 26%, να υπάρχει «συμβατότητα εισφορών ΟΑΕΕ και εισοδήματος», αφορολόγητο 12.000 ευρώ και «παράταση» για τις νέες ταμειακές μηχανές «μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς». 
Στην ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα αναφέρουν:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μαζί με την ΕΕ, στο όνομα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, απέναντι στα δικαιώματά μας. Με το νόμο-λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση μεταφέρουν στην πλάτη μας το κόστος της Υγείας - περίθαλψης, με μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης και τελικά μικρότερες συντάξεις, με περισσότερα χρόνια δουλειάς για την περιβόητη "εθνική σύνταξη"-επίδομα. Με νέα φορολογικά χαράτσια-φωτιά σε είδη κατανάλωσης, με αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΝΦΙΑ κλπ. αφαιρούν και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη μας. Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται και πάλι να ανεβάσουν το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, οδηγώντας το στα ύψη την ώρα που οι φίλοι τους οι εφοπλιστές έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ανοίγουν το δρόμο για τα "κόκκινα" δάνεια, προετοιμάζουν τις κατασχέσεις.
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε από αυτή την κυβέρνηση, όπως και από τις προηγούμενες. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας για να ορθώσουμε εμπόδια, να μην περάσουν νέα μέτρα. Ήδη τους έχουμε καθυστερήσει, το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα ήταν να ξεκινήσει από αρχές Γενάρη. Με πιο μαζικό κίνημα και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας σε συμμαχία με όλα τα αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να τους εμποδίσουμε.
Παράλληλα στο θέμα της επιβολής των νέων πανάκριβων ταξιμέτρων που επιδιώκει η κυβέρνηση, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (Λυμπερόπουλος - Δήμου - Κισσάς - Σκέντζος) ξεκίνησαν τις επαφές και τους διαλόγους, ελπίζοντας ουσιαστικά σε μια μικρή 2μηνη - 3μηνη καθυστέρηση και μετά να τοποθετήσουμε όλοι νέα ταξίμετρα.
Αρνούνται να δεχτούν τα λογικά αιτήματα της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" (ΕΠΣ) για άμεση απόσυρση του μέτρου, επιδότηση των ταξιμέτρων σε περίπτωση επιβολής τους από το κράτος, οργάνωση της πάλης για την επιβολή αφορολόγητου ορίου για όλους τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές ώστε να υπάρχει πραγματική ανακούφιση.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη χωρίς καμία ενημέρωση χωρίς καμιά προετοιμασία, ντουφεκιά στον αέρα, επιδιώκοντας να ενισχύσει την αντίληψη ότι δεν είναι εφικτό με τον αγώνα να αποσπάς κατακτήσεις. Γι’ αυτό η ΕΠΣ πρότεινε η απεργία να γίνει Δευτέρα 18 Απρίλη για να υπάρχει ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας και να συνδυαστεί με τη Γενική Συνέλευση.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν πόσο μακριά είναι από τα συμφέροντά μας. Έχουν πάρει τη θέση τους δίπλα σε όλους αυτούς που μας θέλουν απογοητευμένους, αβοήθητους, φρόνιμους και συμβιβασμένους με τη σφαγή μας.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των οικογενειών μας, το δικαίωμά μας στη δουλειά. Είναι δική μας ευθύνη η προετοιμασία και η επιτυχία της απεργίας.
Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 14 Απρίλη και στη συγκέντρωση στο υπουργεία Οικονομικών.
Ταυτόχρονα, είμαστε σε ετοιμότητα αν η κυβέρνηση παρά τη λαϊκή κατακραυγή, φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για Ασφαλιστικό - Φορολογικό - "κόκκινα" δάνεια - κατασχέσεις για ψήφιση στη Βουλή, να πάρουμε τη θέση μας στον αγώνα. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν.
Τραβάμε χειρόφρενο και συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία ή όποια άλλη μορφή αποφασίσουμε μαζί με όλους τους ΕΒΕ και τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- Άμεση απόσυρση του νόμου-λαιμητόμου για την Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, αξιοπρεπείς συντάξεις.
- Αφορολόγητο όριο στις 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση των φορολογικών χαρατσιών του 26%, του τέλους επιτηδεύματος, του ΦΠΑ 23%, του ΕΝΦΙΑ κλπ.
- Καμιά κατάσχεση σε πρώτη κατοικία και στα εργαλεία της δουλειάς μας.
- Αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης όπως στους εφοπλιστές.
- Να παρθεί πίσω το νέο χαράτσι μέσω της αλλαγής ταξιμέτρων. Σε περίπτωση επιβολής του άμεση επιδότηση από το κράτος στο ύψος του απαιτούμενου ποσού.
Συσπειρωθείτε στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. Δυναμώστε την "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία".
Μαζί αλλάζουμε τους συσχετισμούς