Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

12 Νοέμβριου κλείνουμε μαγαζιά, βιοτεχνίες και γραφεία, όλοι στους δρομους








Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των πλειοψηφιών στην ΟΕΒΕΝΗ και τον ΕΣΗ που με κωλυσιεργίες και προφάσεις αρνήθηκαν εδώ και πολλές μέρες να αποφασίσουν  τη συμμετοχή τους, μαζί με τους εργαζόμενους, στην  απεργία της 12ης Νοέμβρη, αρνούμενες την πρόταση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ για 24ωρο κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών την μέρα της πανελλαδικής απεργίας, που θα είναι μια πρώτη απάντηση στο νέο βάρβαρο μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η μεν πλειοψηφία στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου στα 3 τελευταία ΔΣ αρνήθηκε να συζητηθεί  η πρόταση των εκπρόσωπων της  Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων την μέρα της απεργίας, ενώ η πλειοψηφία της ΟΕΒΕΝΗ διοργάνωσε σύσκεψη προέδρων των σωματείων μελών της, για να φτιάξει μια «συντονιστική επιτροπή» -λες και δεν υπάρχει ΔΣ της Ομοσπονδίας- που θα συντονιστεί με το ΕΚΗ, τον άλλο εκφραστή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να συνδιοργανώσουν τα … της απεργίας. Η δε ημέρα που θα συντονιστούν είναι η 9/11/2015. Δηλ. τρεις μέρες πριν την απεργία. Θέλουν δηλ. να μας πείσουν  ότι σε δυο μέρες μπορούν τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για το πώς και γιατί πρέπει να συμμετάσχουν στην απεργία. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως εννοούν τον συνδικαλισμό οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της πόλης μας. Σαν μια διαδικασία «σαλονιών» και  ανούσιων συνεδριάσεων, χωρίς τη δράση στη βάση, χωρίς την ενημέρωση των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και βιοτεχνών μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων. Πριν καν ακόμα μιλήσουν για κινητοποιήσεις, πριν καν “συντονιστούν” έχουν ήδη σχέδιο πως θα τις υποβαθμίσουν, πως θα τις υπονομεύσουν. Στόχος τους, να περάσει απαρατήρητη η σημασία συμμετοχής στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των  χιλιάδων συναδέλφων που βιώνουν την αβεβαιότητα, που βρίσκονται μπροστά στην απειλή κατασχέσεων, λουκέτου, ανεργίας.
Την ίδια ώρα που Κυβέρνηση και ΕΕ επιβάλλουν μέτρα  «σφαγείο» για το λαό, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο χώρο των ΕΒΕ , πιστοί εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αρνούνται την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων. Για μια ακόμη φορά σπέρνουν την απογοήτευση, την λογική της υποταγής.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε επαγγελματία μαζί  με τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες, σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, όπως επίσης δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, στις 12 Νοεμβρίου. Να απομονώσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους εκφραστές του που χρόνια τώρα βάζουν πλάτες σε κυβερνητικές πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης των χιλιάδων συναδέλφων, που σιγοντάρουν πρακτικές της ΕΕ οι οποίες οδηγούν σε μονοπώληση δεκάδων κλάδων της οικονομίας και στο λουκέτο χιλιάδες επαγγελματίες.
Στις 12 του Νοέμβρη όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 πμ, μαζί με τα ταξικά, αγωνιστικά εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους. ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ομοσπονδίες και Ενώσεις ΕΒΕ συμμετέχουν στην απεργία στις 12 Νοέμβρη






Καθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων και ομοσπονδιών για συμμετοχή στην απεργία 12 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ.

Μέχρι στιγμής απόφαση έχουν πάρει:

Ομοσπονδίες ΕΒΕ:

- ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας)

- Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών

- Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου

Σωματεία / Ενώσεις:

- Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Κατασ/ρχών Αθηνών και Προαστίων

- Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων

- Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Αθηνών και Πέριξ, «Η Αδελφότης»

- Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής

- Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δημ. Αθήνας

- Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τρίτονων Φορτηγών Αυτοκινήτων Eλαφρών Μεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΙΤΦΑ)

- Ένωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου

- Ένωση ΕΒΕ Αχαρνών

- Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου

- Ένωση ΕΒΕ Καισαριανής

- Σωματείο Βιβλιοπωλών Αθήνας και Πειραιά (ΣΒΑΠ)

- ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

- ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

- ΕΒΕ ΛΙΟΣΙΩΝ

- Εμπορικός Σύλλογος Πετρούπολης

- Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου

- Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ)

- Σύνδεσμος Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Χανίων

- Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Κεφαλονιάς - Ιθάκης

- Σύνδεσμος Υδραυλικών Κεφαλονιάς

- Σωματείο Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεω Κέρκυρας

-  Παγκερκυραϊκό Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων

- Σύλλογος Μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης