Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Η Πανελλαδική Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, τις επιτροπές αγώνα, τις Ενώσεις και τα Σωματεία που με αφορμή τη 2η Πανελλαδική συνδιάσκεψη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών γραμματειών και συζήτησαν με ουσιαστικό προβληματισμό και αισιοδοξία τη συνέχιση του αγώνα μας. 
Από την Κρήτη και τη Θράκη, μέχρι την Ικαρία και την ταλαιπωρημένη Κεφαλονιά, όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, από όλους τους κλάδους δένουν την ατομική τους υπόθεση με τον συλλογικό αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, ενάντια στα μονοπώλια και την βαρβαρότητα. Παρότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ότι η αρχή έχει γίνει…
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
«Στις δεκάδες συσκέψεις που έγιναν παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αλλά και φτωχοί αγρότες, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι η δικής μας συμμαχία, είναι η μόνη λύση για την ανατροπή μιας πολιτικής που μας οδηγεί στην ανεργία, τον αφανισμό και τη φτώχεια.
Επιβεβαιώθηκαν έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, οι προσδοκίες μας ότι τα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από την ιδρυτική 1η Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ, τον Μάρτη του 2010, έχει συσσωρευτεί πλούσια πείρα για να μπορούμε από καλύτερη θέση να σχεδιάσουμε τα παραπέρα βήματα μας, να αναπτύξουμε αιτήματα και στόχους πάλης, να βελτιώσουμε την παρέμβαση μας στους αυτοαπασχολούμενους και να ενισχύσουμε ακόμα παραπέρα την αγωνιστική και αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Είμαστε σίγουροι ότι η 2η Πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ που θα γίνει την Κυριακή 23 Φλεβάρη, θα δώσει νέα ώθηση στους αγώνες που έρχονται. Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή».
Η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ, θα γίνει στην αίθουσα Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, οδός Σαλαμινίας και Πέτρου Ράλλη, Ταύρος. Ώρα έναρξης εργασιών 10:30 - λήξη 17:00. Τις εργασίες θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ενώ θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση από τις 11:00 έως τις 12:00, από το webradio του ΠΑΜΕ.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΠΑΣΕΒΕ έφερε νέα πνοή στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων
Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ
Την Κυριακή θα γίνει στην Αθήνα η 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη πραγματοποιεί η ΠΑΣΕΒΕ, με θέμα τον απολογισμό δράσης που ανέπτυξε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, το σχεδιασμό των αγωνιστικών της πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη αιτημάτων και στόχων πάλης. Για αυτά τα θέματα, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.
***
-- Η ΠΑΣΕΒΕ μετράει τέσσερα χρόνια ζωής και δράσης. Τι καινούριο έφερε στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ;
-- Η δημιουργία, η ύπαρξη και δράση της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ έφερε νέα πνοή στο κίνημα. Διαμορφώθηκε ένας πυλώνας αντίστασης με τις δυνάμεις εκείνες που συνειδητοποίησαν ότι ο αντίπαλος είναι τα μονοπώλια, η ΕΕ με τις ντιρεκτίβες της και οι κυβερνήσεις τους.
Βοήθησε να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις εκείνες στο κίνημα, που κατανοούν κατ' αρχήν ότι ο αντίπαλος αυτός μπορεί να αντιμετωπιστεί, δεν είναι αλώβητος. Είναι βεβαίως ισχυρός, όμως η δύναμη βρίσκεται στο μαζικό συλλογικό αντιμονοπωλιακό αγώνα και η προοπτική στη διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας μαζί με τις δυνάμεις των εργατών, του ΠΑΜΕ, των φτωχών αγροτών, της ΠΑΣΥ, των γυναικών μας (ΟΓΕ) και των παιδιών μας (ΜΑΣ).
Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος συζητάει με την συντάκτρια του «Ριζοσπάστη»
Η συσπείρωση αυτή που δημιουργήθηκε από ομοσπονδίες, δεκάδες σωματεία κλαδικά, ενώσεις και συλλόγους στις γειτονιές, ενισχύθηκε τα τέσσερα αυτά χρόνια και με άλλους φορείς, με Επιτροπές Αγώνα και Γραμματείες στις γειτονιές. Τα «ποδάρια» αυτά στο κίνημα δυνάμωσαν, ενιαιοποιήθηκε η πάλη, ανταλλάχθηκε πείρα, δυνάμωσε η αλληλεγγύη μεταξύ των κλάδων. Σταθερά πατάμε πλέον σε δεκάδες νέους φορείς του κινήματος, μας παρακολουθούν χιλιάδες συνάδελφοι.
Αν δεν είχε δημιουργηθεί η ΠΑΣΕΒΕ, το κίνημα θα ήταν έρμαιο των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, των συμβιβασμένων σε δεκάδες σωματεία, ουρά των αντιλαϊκών πολιτικών. Φυσικά, έχουμε και αδυναμίες και αυτές συζητάμε την περίοδο αυτή, πηγαίνοντας για την πανελλαδική μας συνδιάσκεψη.
-- Η πλειοψηφία των ΕΒΕ είναι ανοργάνωτη. Ποιες δυσκολίες συναντούν τα σωματεία στην προσπάθεια να συσπειρώσουν δυνάμεις;
-- Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τις δυνάμεις μας. Πώς θα ξεπεράσουμε το ζήτημα της συμμετοχής στο κίνημα των χιλιάδων ανοργάνωτων συναδέλφων, κύρια του αυτοαπασχολούμενου και του μικρού ΕΒΕ με 1 - 2 εργαζόμενους, που ιδιαίτερα σήμερα υποφέρουν. Υπολογίζεται ότι οι ΕΒΕ που παίρνουν μέρος στις διαδικασίες του κινήματος δεν είναι πάνω από 10%.
Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί η δυσκολία να ενταχθούν στη δράση, κύρια γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις με τα «παπαγαλάκια» τους και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες καλλιέργησαν την αντίληψη ότι ο κάθε «επιχειρηματίας» μόνος του μπορεί να παλέψει και να γίνει «μεγάλος». Την αντίληψη της ηττοπάθειας την ακούμε καθημερινά, «τίποτα δεν γίνεται», μάς λένε οι συνάδελφοι.
Καλλιέργησαν και καλλιεργούν μεγάλες προσδοκίες, ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες. Πόσες φορές έχουμε ακούσει για «αειφόρο ανάπτυξη», για «ανταγωνιστικότητα» και «επιχειρηματικότητα» και άλλα τέτοια. Ολα αυτά αποδείχτηκαν μεγάλη απάτη, όμως κράτησαν καθηλωμένους και κρατάνε χιλιάδες ΕΒΕ. Ακόμη και σήμερα, που χιλιάδες από εμάς -υπολογίζονται περίπου 50.000 το χρόνο- φεύγουμε από την αγορά, υπάρχουν συνάδελφοι που τους πιστεύουν.
Εμείς προσπαθούμε με όλους τους τρόπους και στον κλάδο και στη γειτονιά με τις Ενώσεις να τους πείσουμε να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους έχουν κοροϊδέψει όχι μόνο μία φορά. Να θυμηθούν τα παραμύθια για τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά, μετά τη βαλκανική, αργότερα με τις «καινοτόμες ιδέες» και τα προγράμματα. Ακόμη, τα δάνεια που δίνονταν χωρίς καμιά δυσκολία, το ΤΕΜΠΜΕ που τους μπήκε θηλιά στο λαιμό.
Κερδισμένοι από αυτές τις αλλαγές αποδείχτηκαν σε βάθος χρόνου οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι τράπεζες, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι αλυσίδες, τα μεγάλα εμπορικά. Αυτή η πορεία είναι αντικειμενική, εκεί οδηγεί ο δρόμος που υπηρετεί την ανάπτυξη της κερδοφορίας, την ενίσχυση των μονοπωλίων. Γι' αυτό και ο δρόμος για την ανατροπή τους είναι μονόδρομος.
-- Τις ίδιες αντιλήψεις, όμως, συνεχίζουν να καλλιεργούν και σήμερα η κυβέρνηση και δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν μιλάνε για «ανάπτυξη» και «παραγωγική ανασυγκρότηση». Τι έχουν να περιμένουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ απ' όλα αυτά;
-- Καταρχήν, οι συνάδελφοι πρέπει να δουν και με την πείρα τους να κρίνουν, ποιοι τα λένε αυτά. Στη λογική της «ανάπτυξης» της οικονομίας συσπειρώνονται η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, η περιφερειακή και τοπική διοίκηση και ο ξεπουλημένος κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δηλαδή, όλοι αυτοί που συνέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα ιδιαίτερα, στα χιλιάδες λουκέτα, στην ανασφάλεια για χιλιάδες συναδέλφους, σε ένα συνεχές εξοντωτικό κυνηγητό φόρων, χαρατσιών, εξόδων που δεν έχει τέλος.
Εχουμε πείρα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ξέρουμε καλά πως, όπως η ανάπτυξή τους, τα προηγούμενα χρόνια, ωφέλησε τα μονοπώλια στο πλαίσιο της ΕΕ, έτσι και σήμερα όποια ανάπτυξη και να έρθει όπως διαφημίζουν, πάλι τους ίδιους θα ενισχύσει. Π.χ. φέτος με τον τουρισμό των 17 εκατομμυρίων, όπως μας έλεγαν όλο το καλοκαίρι, στο κέντρο της Αθήνας είχαμε πτώση τζίρου, το ίδιο και σε άλλα εμπορικά και τουριστικά μέρη.
Δεν περιμένουμε τίποτα οι ΕΒΕ από το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα». Ακόμη και αν ορισμένοι συνάδελφοι πάρουν μια ανάσα ή ακόμη και αν δημιουργηθούν ορισμένες νέες μικρές επιχειρήσεις, η μεγάλη πλειοψηφία και κυρίως οι ατομικές επιχειρήσεις δεν έχουμε την υποδομή, τις προϋποθέσεις να επιβιώσουμε στον αδυσώπητο ανταγωνισμό με τα μεγαθήρια.
Γι' αυτό δεν εμπιστευόμαστε ορισμένους επίδοξους σωτήρες που ισχυρίζονται ότι θα μας σώσουν χωρίς βέβαια να τσαλακώσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων. Λένε ψέματα. Αλλαγή με φθαρμένα υλικά δεν μπορεί να υπάρξει. Οι προτάσεις που πλασάρονται σαν νέες, τα πρωτοπόρα μείγματα στην οικονομία και άλλα τέτοια έχουν δοκιμαστεί σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και αλλού. Σε όλες τις περιπτώσεις κουμάντο κάνουνε τα μονοπώλια, γι' αυτά είναι κάθε «ανάπτυξη», κάθε «εκσυγχρονισμός», έτσι πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.
-- Ποιες είναι οι ευθύνες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για τη σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ;
-- Είναι τεράστιες, γι' αυτό τους λέμε ξεπουλημένους. Γιατί συνειδητά ξεπούλησαν τα συμφέροντα χιλιάδων μεροκαματιάρηδων, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία ορισμένων λίγων «βιώσιμων», όπως τους λένε, μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αρκετών Ομοσπονδιών και Επιμελητηρίων είναι αυτές που συμμετείχαν σε κάθε μορφή διαβούλευσης και «κοινωνικό διάλογο».
Που με τη στάση τους νομιμοποίησαν κάθε μέτρο που πάρθηκε και σε αρκετά πρωτοστάτησαν για να περάσει. Που πέρασαν αυταπάτες στους ΕΒΕ περί «ανταγωνιστικότητας», «καινοτομίας» και «αειφόρου ανάπτυξης» για την «ΕΕ των εκατομμυρίων καταναλωτών». Που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία ΚΕΚ, εκμεταλλεύτηκαν τους εργαζόμενους σ' αυτά και έστρεψαν τις Ομοσπονδίες και αρκετά σωματεία στο κυνήγι διάφορων επιμορφώσεων, χρηματοδοτήσεων, συνδεδεμένα όλα αυτά με τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.
Βάζουν πλάτη στην πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους και τα πολυκαταστήματα. Καλλιεργούν τη λογική ότι πρέπει σήμερα που είναι η κατάσταση τόσο δύσκολη, να παραμερίσουμε ό,τι διαφορές έχουμε και να πάμε «όλοι μαζί». Εννοούν να συμβάλει το συνεπές αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα να ξεπλυθούν οι αμαρτίες τους. Οταν μιλάνε για «ενότητα» εννοούν από τα πάνω, μαζί δηλαδή με τους μεγάλους εμπόρους και ορισμένους ενδεχομένως «υγιείς» επιχειρηματίες.
Εμείς λέμε ότι είναι καθήκον του αντιμονοπωλιακού κινήματος η αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται πλήρης ρήξη με τα συμφέροντα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και με τους εκφραστές τους στο κίνημα. Οσο δεν οργανώνονται οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι στη λύση των δικών τους προβλημάτων, τόσο θα παραμένει το κίνημα ουρά στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των δικών τους συμμάχων, τόσο θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.
-- Ποιες πρωτοβουλίες, και για ποια θέματα, αναλαμβάνει η ΠΑΣΕΒΕ το αμέσως επόμενο διάστημα;
-- Εμείς παλεύουμε με πλαίσιο αιτημάτων ολοκληρωμένο. Δε ζούμε σε γυάλα. Μας αφορά η ανεργία του παιδιού μας, το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, η μείωση των συντάξεων. Διεκδικούμε λύση για όλα. Δεν αποδεχόμαστε τη διαχειριστική λογική που έχουν οι συμβιβασμένοι, τη λογική που βλέπει τα ζητήματα ένα - ένα, αποσπασματικά και με στόχο να συζητήσουμε τι λιγότερο μπορούμε να χάσουμε. Ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας μπορεί να έχει προοπτική αν τον οργανώσουμε καλά, κάτω στα πρωτοβάθμια σωματεία καταρχήν και με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, παραμερίζοντας τους συμβιβασμένους σε κάθε σωματείο.
Για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα, οργανώνουμε καλά τη μάχη των αρχαιρεσιών που έχουμε σε δεκάδες σωματεία. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες, πρωτοστατούμε στη διαμόρφωση αγωνιστικών ψηφοδελτίων, διαχωριζόμαστε από τους συμβιβασμένους, επιδιώκουμε να συμμετάσχουν νέες δυνάμεις.
Βεβαίως, «αιχμές» στη δράση μας πάντα υπάρχουν, ανάλογα με τις εξελίξεις και την επικαιρότητα. Το διάστημα αυτό προκρίνουμε την πάλη ενάντια στα χρέη, όπως και αν εκφράζονται, και στις κατασχέσεις. Εμείς δηλώνουμε, με όλους τους τρόπους, την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο που έχει σοβαρό πρόβλημα λόγω των χρεών. Εχει συγκεντρωθεί πλούσια πείρα από τη δράση των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε άλλους που το φαγητό στο τραπέζι έγινε πολυτέλεια, για κομμένα ρεύματα, σε περιπτώσεις κατασχέσεων, φυλακίσεις κ.ά.
Ζητήματα αιχμής είναι επίσης το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον ΟΑΕΕ, όπου πάνω από 350.000 επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν και με τη φοροληστεία, που έχει επιδεινωθεί, ιδιαίτερα φέτος, με το 26% από το πρώτο ευρώ, την εξαφάνιση του αφορολόγητου ορίου και των φοροαπαλλαγών. Για το ζήτημα αυτό προχωράμε τη Τετάρτη 26/2/2014 σε κινητοποίηση στην Αθήνα.
Τα μέτρα που διεκδικούμε μπορούν να δώσουν ανακούφιση σήμερα σε χιλιάδες συνάδελφους που παλεύουν στην κυριολεξία να επιβιώσουν. Με το πλαίσιο αυτό και αυτή τη γραμμή στο κίνημα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στις δυνάμεις που συσπειρώνονται εναντίον μας. Ετσι δώσαμε τις μάχες τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και είχαμε αποτελέσματα. Εχουμε μετρήσιμα θετικά παραδείγματα. Με τον τρόπο αυτό φρενάραμε μέτρα σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας, δυσκολέψαμε την υλοποίηση άλλων. Σ' αυτήν τη ρότα συνεχίζουμε, πιο ατσαλωμένοι, πιο έμπειροι, πιο ικανοί.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Για την επιστροφή του επιδόματος τοκετού



ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) Δήμου Μαλεβιζίου, Ανατολικών & Νότιων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Μοιρών,   Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ο σύλλογος Γυναικών Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων
20/2/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία των  Ομάδων Γυναικών του νομού Ηρακλείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), μαζί με μητέρες, που τους ζητούν πίσω το επίδομα τοκετού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο του ΙΚΑ Ηρακλείου, στον Εσταυρωμένο, όπου είχαν συνάντηση με διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου Νίκο Ροκαδάκη.
Από την συνάντηση, αυτό  που προέκυψε ήταν ότι το επίδομα θα πρέπει να επιστραφεί αλλιώς όπως μας επισήμανε ο ίδιος ο διευθυντής του ΙΚΑ,  οι γυναίκες και οι οικογένειες τους θα έρθουν αντιμέτωπες με την κατάσχεση των  περιουσιακών τους στοιχείων. Μάλιστα στην ερώτηση για το ποιος θα κάνει τις κατασχέσεις απάντησε ότι οι κατασχέσεις θα γίνουν από το ίδιο το ΙΚΑ. Απευθυνόμενος στις  μητέρες τόνισε ότι δεν δικαιούνται το επίδομα γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος συμπληρώνοντας απαξιωτικά, ότι τα χρήματα δεν είναι δικά τους αλλά κύρια εισφορές των εργοδοτών και του κράτους. Τέλος στην ερώτηση αν μπορούν οι οικογένειες να καταθέσουν ένσταση απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι «ο μόνος που μπορεί να πάρει την πολιτική απόφαση και να το παγώσει είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΠΥ στην Αθήνα» δηλαδή το υπουργείο υγείας και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση.
Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ και των μητέρων που βρίσκονταν εκεί έκανε σαφές ότι το επίδομα τοκετού είναι δικαίωμα για κάθε γυναίκα που γεννά είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Επίσης ξεκαθάρισαν ότι δεν θα κάνουν πίσω και θα παλέψουν μέχρι να δικαιωθούν.
Καλούμε τους γονείς αλλά και τα νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια και τους στερούν το δικαίωμα αυτό να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι ομάδες και σύλλογοι της ΟΓΕ μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων νομού Ηρακλείου:
Παρασκευή 21 Φλεβάρη 10πμ
Πλατεία Ελευθερίας (Περιφέρεια)

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

1. Μη επιστροφή του επιδόματος τοκετού από τις γυναίκες που τους δόθηκε και τους το ζητάνε πίσω εντός 15 ημερών, αλλιώς όπως απειλούν θα προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
2. Καταβολή του  επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού έλεγχου, κύησης κτλ. - Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Καλούμε όλες τις μητέρες, τους γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα
να επικοινωνήσουν μαζί μας. ogeirakliou@gmail.com

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

                                 
                                                                           19/09/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από ένα εξάμηνο διαρροών και δημοσιευμάτων, το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε τροπολογία για τις εμπορικές μισθώσεις μέσα στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε, χθες, επί της αρχής από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ να δηλώνουν «παρών», αφού όπως είπαν οι εισηγητές τους σε γενικές γραμμές δεν είναι αρνητικοί στο νόμο απλά είναι αποσπασματικός και δεν θα προσελκύσει επενδύσεις! «Όχι» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, στον νόμο προβλέπεται :
- Ελάχιστη διάρκεια για τις νέες εμπορικές μισθώσεις η 3τία έναντι της 12ετίας που ίσχυε. Για τις υφιστάμενες μισθώσεις εξακολουθεί να ισχύει το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή η 12ετίας. Ξεχωρίζουν τις παλιές από τις νέες μισθώσεις, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό σε περίοδο συνεχούς κινητικότητας στην επαγγελματική στέγη. Τώρα ο μαγαζάτορας θα το σκέφτεται διπλά να αλλάξει στέγη καθώς η επιλογή του θα είναι ή να ενδώσει στο υψηλό ενοίκιο ή να χάσει την προστασία της 12ετίας.
- Καταργείται η λεγόμενη άυλη εμπορική αξία, δηλαδή η καταβολή αποζημίωσης ύψους 24 ενοικίων από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή που προέβλεπε η νομοθεσία για τη λήξη της μίσθωσης μετά την παρέλευση 12ετίας!
Επιπλέον, και μόνο για τις υφιστάμενες μισθώσεις (προφανώς για τις νέες μισθώσεις δεν υπάρχει καμιά προστασία!):
- Δυσκολεύει η δυνατότητα καταγγελίας της μίσθωσης από τον ενοικιαστή. Οι ενοικιαστές μπορούν να καταγγείλουν τη μίσθωση δύο χρόνια μετά την έναρξή της με εξάμηνη προειδοποίηση του ιδιοκτήτη και με καταβολή αποζημίωσης τεσσάρων ενοικίων. Υπενθυμίζεται ότι με το καθεστώς που ισχύει έως τώρα οι ενοικιαστές μπορούσαν να καταγγείλουν τη μίσθωση έναν χρόνο μετά την έναρξή της με τρίμηνη προειδοποίηση και με αποζημίωση ίση με ένα ενοίκιο.
- Περιορίζονται οι αποζημιώσεις για λύση της μίσθωσης λόγω ιδιόχρησης ή ανοικοδόμησης. Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις για ιδιόχρηση καθορίζονται σε 8 ενοίκια (από 16 που ήταν ως τώρα) και για ανοικοδόμηση σε 6 ενοίκια (από 12). Με απόφαση του Δικαστηρίου, μπορούν να αυξάνονται αντίστοιχα έως και σε 15 ενοίκια για ιδιόχρηση (από 30 που ίσχυε με τον προηγούμενο καθεστώς) και 9 για ανοικοδόμηση (από 18).

Υποστηρίζοντας την τροπολογία για τις εμπορικές μισθώσεις, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «είναι μια δίκαιη λύση που μπορεί να αποτελέσει σημαντική αλλαγή, ένα καινούργιο ξεκίνημα για την αγορά»! … μια νέα αρχή για ποιους ρωτάμε εμείς!
Συνάδελφοι,
Οι αλλαγές στην εμπορική μίσθωση δεν είναι μια νέα αρχή …
  • ούτε για τους μικρομαγαζάτορες που τους πνίγουν τα ακριβά ενοίκια και είναι αντιμέτωποι με το οριστικό λουκέτο,
  • ούτε για τους μικροϊδιοκτήτες που ξεπουλάνε τους κόπους μιας ζωής, για να γλιτώσουν τα χαράτσια και την φοροληστεία.
Με το 30% των εμπορικών καταστημάτων ανοίκιαστα, είναι κοροϊδία να μιλάμε για διευκολύνσεις στην εκμίσθωση τους, προς όφελος της μικρής ιδιοκτησίας. Ούτως ή άλλως η φορο-επίθεση στην μικρή ακίνητη περιουσία δείχνει τις προθέσεις τους.
Η Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ κόπτονται να αναθερμάνουν την αγορά ακινήτων για τις μεγάλες εταιρείες του “real astate, πίσω από τις οποίες βρίσκονται μεγάλα funds, ιδρύματα και τράπεζες. Το παιχνίδι το έχουμε ξαναδεί, όταν σε περιόδους κρίσης οι μικροϊδιοκτήτες ξεπουλούν, οι μεγαλοϊδιοκτήτες αυξάνουν το χαρτοφυλάκιο τους για να μπορέσουν σε περιόδους ανάπτυξης να είναι καλά προετοιμασμένοι.
Η υλοποίηση αυτών των σχεδίων θα επιφέρει ακαριαίο θάνατο σε πολλούς μικρομαγαζάτορες. Μέσα στην βαθιά καπιταλιστική κρίση το μόνο που έχει νόημα να συζητιέται είναι η μείωση των μισθωμάτων και τίποτε άλλο.
Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί Σωματεία, Ενώσεις ΕΒΕ, Εμπορικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες και κάθε συνάδελφο να ανοίξουν πλατιά τη συζήτηση και να αποκαλύψουν τον ρόλο όλων αυτών που μας χτυπούν την πλάτη και μέσα στη Βουλή ψηφίζουν τον θάνατό μας. Να αποκαλύψουν τον ρόλο των συμβιβασμένων της ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ που έμπαιναν στα τραπέζια του διαλόγου για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας, θολώνοντας τα νερά για το στόχο των αλλαγών στις εμπορικές μισθώσεις υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων και του real estate.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΗ Η ΚΡΙΣΗ


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αγροτοδικεία εν μέσω κινητοποιήσεων με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών


Τα νέα αγροτοδικεία που στήνονται εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκράτησης της αγωνιζόμενης αγροτιάς καταγγέλλουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Συγκεκριμένα, 23 αγρότες από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα –ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των τριών νομών– καλούνται να καθίσουν στο σκαμνί, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση του 2010. Η δίκη τους έχει οριστεί για την Πέμπτη, 27 Μάρτη, στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Στην καταγγελία τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» τονίζουν:

«Ως μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγροτών, εκτός από έναν αστυνομικό, θα καταθέσουν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη διάρκεια της κινητοποίησης του 2010, κατά την οποία τα τρακτέρ των αγροτών ήταν, από τις 18 έως τις 28 Γενάρη, παραταγμένα, κατά μήκος, στις δυο πλευρές της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας, χωρίς, όμως, να αποκλείουν το οδόστρωμα, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής, εξαπέλυαν συνεχείς, συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των αγωνιζομένων αγροτών και ζητούσαν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους για να σταματήσει ο αγώνας, επειδή –όπως ισχυρίζονταν– έπληττε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Τη λειτουργία νέων αγροτοδικείων σε βάρος των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, την περιμέναμε, δεν μας παραξενεύει. Το περιμέναμε -και έγινε- ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα κατέφευγε στο “ρόπαλο του αστυνόμου” και στη “ρομφαία του δικαστή”, για να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τον αγώνα μας. Όμως, ματαιοπονεί. Η επιχείριση τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Από αστυνομική βία “έχει αργάσει το τομάρι” των αγροτών και τα αγροτοδικεία δεν θα μας κάνουν να “το βάλουμε στα πόδια”.

Αλλά, ούτε και το γεγονός ότι μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών είναι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των μεγαλοξενοδόχων, μας παραξένεψε. Αυτοί πάντα ήταν απέναντί μας, πολεμούσαν τους αγώνες μας. Συμμάχους έχουμε τους εργαζομένους στις βιομηχανικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τους άλλους εργαζομένους, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Η συμμαχία μαζί τους, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Αύριο Τετάρτη, θα γίνει το μεγάλο, παναγροτικό συλλαλητήριο στη Αθήνα και η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που μας ξεκληρίζει και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, προς όφελος του ελληνικού λαού, θα συνεχιστεί. Ας το καταλάβουν και όσοι ελπίζουν ότι μπορούν, με τη βία και την τρομοκρατία, να μας σταματήσουν».

Β Νομαρχιακή Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η νομαρχιακή σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, την οποία παρακολούθησαν  πολλοί συνδικαλιστές, εκλεγμένοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, και αρκετοί ΕΒΕ.

Από την εισήγηση που παρουσίασε εκ μέρους της Γραμματείας ο Νίκος Γαρεφαλακης, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, τονίστηκε η ανάγκη να στραφεί το επόμενο διάστημα η δουλειά των ΠΑΣΕΒΙΤΩΝ στα σωματεία, να κατακτηθούν νέες θέσεις που θα δυναμώσουν συνολικά τον αντιμονοπωλιακό πόλο συσπείρωσης μέσα στους αυτοαπασχολούμενους.

Ακολούθησε γόνιμη και δημιουργική συζήτηση, οι παραβρισκόμενοι κατέθεσαν πολλές προτάσεις για την δράση της ΠΑΣΕΒΕ το επόμενο διάστημα, σκέψεις πως θα γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβαση στους κλάδους αλλά και γενικότερα για ζητήματα υγείας, ασφάλισης, ενάντια στην υπερφορολογηση και τις εξοντωτικές ποινές
.
Πρώτος σταθμός να είναι η μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία που θα γίνει από τη Λαϊκή Συμμαχία στις 19 Φεβρουαρίου στη ΔΟΥ Ηρακλείου ενάντια στη φοροληστεια, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας για το θέμα των βιβλιάριων των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που μένουν ασφράγιστα.

Οι εργασίες της σύσκεψης έληξαν με την εκλογή νέας Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ για το νομό Ηρακλείου.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ ενόψει της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 23 του μήνα.

πηγη

Ηράκλειο: Μητέρες καλούνται να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού



Να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού καλούνται τουλάχιστον 50 μητέρες στο Ηράκλειο. Τις καταγγελίες αναδεικνύουν οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών του Νομού Ηρακλείου, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση καταγγέλλουν «το τελευταίο περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο μια μητέρα καλείται να επιστρέψει το επίδομα τοκετού που έλαβε πριν ένα χρόνο, όταν γέννησε σε μαιευτήριο του Ηρακλείου. Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική, καθώς έχουν γίνει παρόμοιες καταγγελίες και από άλλες γυναίκες».

Προσθέτει πως «ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, που τέθηκε σε εφαρμογή από το Δεκέμβρη του 2012, ορίζει πως το επίδομα των 900 ευρώ δικαιούνται μόνο οι γυναίκες που γεννούν στο σπίτι. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξαναγκάσει τις γυναίκες, που έρχονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, να βλέπουν το ποσό του επιδόματος σαν μια μικρή ανάσα και προκειμένου να το λάβουν, να μην απευθύνονται στα δημόσια μαιευτήρια.

Αδιαφορεί για τους κινδύνους που συνεπάγεται για τη μητέρα και το παιδί ο τοκετός στο σπίτι, στις συνθήκες όπου δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σύνδεση με το νοσοκομείο και το γιατρό για να αντιμετωπιστούν πιθανές επιπλοκές, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές».

Διεκδικούν «επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Και καλούν τις γυναίκες «όλες μαζί, οργανωμένα μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ, μέσα από τα σωματεία, μπορούμε και πρέπει να υψώσουμε τείχος αντίστασης».

Πηγη

ΠΑΣΕΒΕ: Κάλεσμα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Τετάρτη 19 Φλεβάρη


Την έμπρακτη αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών εκφράζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίησή τους που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα. Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και να συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια απ’ όπου θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση των αγροτών.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:
«Από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΕΒΕ χαιρέτισε και δήλωσε τη στήριξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα. Είναι αγώνας επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους. Είναι αγώνας που αφορά όλο το λαό, που μπορεί στον 21ο αιώνα να χαίρεται ποιοτικά και φθηνά αγροτικά προϊόντα.

Είναι ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων. Ενάντια στη φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο. Το έργο το έχουμε ζήσει και εμείς στο πετσί μας.
Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή, άρα και οι αγώνες μας πρέπει να σφυρηλατούν το "όλοι για έναν και ένας για όλους". Γι’ αυτό:

Την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, που οι αγρότες με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή αγροτικών μπλόκων κατεβαίνουν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης, καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους μαζί με εργαζόμενους, νεολαία και γυναίκες να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και να συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια απ’ όπου θα κατευθυνθούμε στη συγκέντρωση των αγροτών». 

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ Η Β ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

                                            Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
                                        Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων
                                                                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
                                                                                                                                                                


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενόψει της Β Πανελλαδικής  Συνδιάσκεψης της ΠΑΣΕΒΕ την Κυριακή 23/2, με στόχο τον απολογισμό της δράσης που ανέπτυξε στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, το σχεδιασμό των αγωνιστικών της πρωτοβουλιών, την ανάπτυξη αιτημάτων και στόχων πάλης, η Γραμματεία  Ηρακλείου Κρήτης οργανώνει σημερα Δευτέρα  17/2 πλατιά σύσκεψη επαγγελματιών, βιοτεχνών , έμπορων που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30μ.μ, στην αίθουσα Καστελάκη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητήριου Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9).
Η ανάγκη της Αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και πάλης  είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την πραγματική επιβίωση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, αυτών και των οικογενειών τους. Σε αυτό το δρόμο καλεί η ΠΑΣΕΒΕ κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικροεπαγγελματία, γιατί λύση δεν είναι η υποταγή στα προβλήματα αλλά η οργανωμένη πάλη, μέσα από τις γραμμές της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα                          

Η Γραμματεία Ηρακλείου καλεί τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΕΒΕ για να γίνει ένας πανίσχυρος πόλος συσπείρωσης  όσων καταλαβαίνουν ότι χωρίς αντιπάλεμα  της πολιτικής που θεριεύει τα μονοπώλια, από όπου και αν προέρχεται, σωτηρία δεν πρόκειται να υπάρξει.