Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ






ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9 ΤΟ ΠΡΩΙ
                               ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ
Ανοικτή επιστολή προς τα ΔΣ των επαγγελματικών σωματείων και τους Εμπορικούς Συλλόγους Ηρακλείου, προς κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικροεπαγγελματία, έμπορο, αυτοκινητιστή, συνταξιούχο.
Συνάδελφοι                                                                                                                                 
Εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης η φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε μέσα στο 2013 και προβλέπει την φορολόγηση των φυσικών προσώπων κατά 26% από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή 55% επί του φόρου για το επόμενο έτος, το φόρο επιτηδεύματος, το φόρο «αλληλεγγύης» ο όποιος θα αυξηθεί κατά 30% όπως δήλωσε πρόσφατα ο αρμόδιος Υπουργός. Θα πληρώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ που θα διατηρηθεί και το 2016 όπως δηλώνει η Κυβέρνηση. Μας αναγκάζουν με εκβιασμούς και απειλές να ενταχθούμε  στις 100 δόσεις διαφορετικά καραδοκούν  κατασχέσεις και διώξεις. Η άδικη και φοροληστρική πολιτική εις βάρος των ΕΒΕ υποτίθεται, θα είχε σταματήσει στις 26 Γενάρη. Όλα όμως διατηρήθηκαν επ' αόριστο από την Κυβέρνηση και ονομάστηκε  «πατριωτικό καθήκον» η ανταπόκριση μας στο ξεζούμισμα, την πληρωμή δηλαδή κάθε είδους χαρατσιών και προστίμων, που τώρα έγιναν νόμιμα.  Τη στιγμή μάλιστα που μειώνεται δραματικά ο τζίρος μας και αντικειμενικά δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.
Άρπαξαν κυριολεκτικά (παλιά τέχνη) τα αποθεματικά από τον ΟΑΕΕ για να τα δώσουν στους «τοκογλύφους δανειστές», δεν κατάργησαν αλλά ανέστειλαν την ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων, για να την εφαρμόσουν ανά πάσα στιγμή, «μνημονιακή δέσμευση» που μειώνει προς τα κάτω  αυτόματα τις συντάξεις μας εάν το ταμείο μας είναι ελλειμματικό.
Καμία πλέον αναφορά δεν γίνεται από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επαναφορά των 12 δις περίπου που έχασε ο ΟΑΕΕ λόγο «κουρέματος», των 48 δις που έχασε λόγο “χρηματιστηρίου” και “τοξικών ομολόγων”.  Μας κοροϊδεύουν πλέον αισχρά και αφήνουν συνεχώς αιχμές οι διάφοροι υπουργοί ότι πρέπει να αυξηθεί η φορολογία σε βάρος μας επειδή έχουμε υποτίθεται κι άλλο «ξύγκι» για κάψιμο. Την ίδια στιγμή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χαρίζουν εκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις για πρόστιμα λόγο φοροδιαφυγής, τελωνειακών και άλλων παραβάσεων.
Πάλι το «μεγάλο ψάρι» στον αφρό, και μείς η «μαρίδα» για εξαφάνιση.
Συνάδελφοι
Δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε. Οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕΒΕ, της ΕΣΕΕ, αρκούνται στην περιγραφή της κατάστασης , σε «υποδείξεις» και «μικροπαράπονα». Όμως μέχρι εκεί. Καμία οργανωμένη αντίδραση, καμία κινητοποίηση. Μόνο με ένδικα μέσα, υποστηρίζουν, θα ζοριστούν οι ιθύνοντες την ίδια στιγμή που η επίθεση σε βάρος μας συνεχίζεται αμείωτη. Αλήθεια, θα το ανεχτούμε αυτό; Θα συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή και να δείχνουμε ανοχή στην συνέχιση της ίδιας εξοντωτικής για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, πολιτικής; Μέχρι πότε θα μας αναγκάζουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να ανοίγουμε τα μαγαζιά μας τις Κυριακές. Μέχρι πότε θα επιτρέπουμε στα πολυκαταστήματα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, τη στιγμή που τα δικά μας καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο ;            
Η ΠΑΣΕΒΕ είναι η μόνη δύναμη που προβάλει με συνέπεια την ανάγκη της συλλογικά οργανωμένης αντίδρασης, της σπείρωσης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. 
ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
Με «κλάψες» και «παρακάλια» σε συναντήσεις βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται οργανωμένη δράση, να μπουν τα σωματεία και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις στην μάχη, να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε βάρος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Καμία  ανοχή στην πολιτική της εξαθλίωσης και του αφανισμού μας, περιμένοντας μια συμφωνία που όπως και αν την ονομάσουν, ένα είναι σίγουρο. Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι. Δηλαδή ο λαός ενώ στο απυρόβλητο θα μείνουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε αυτή την δράση, καλεί σε πανελλήνια διαμαρτυρία, ενάντια στην φοροεξόντωση μας στις 10 Ιουνίου.
ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·         Κατάργηση όλων των απάνθρωπων φορολογικών μνημονιακών νόμων (26% χωρίς αφορολόγητο, φόροι επιτηδεύματος - Αλληλεγγύης - ΕΝΦΙΑ).
·         20.000 ευρώ αφορολόγητο, 40.000 οικογενειακό και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
·         Αύξηση της φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
·         Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για τους εν ενεργεία επαγγελματίες, 50% για τους ανέργους.
·         Μείωση 30% των εισφορών στον ΟΑΕΕ, χωρίς να πειραχτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
·         Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικού μέσου, εμπορευμάτων, τραπεζικών λογαριασμών.
·         Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.
·         Επαναφορά των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία
ΚAΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΕΒΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, νέα μέτρα που θα τα φορτώσουν στις πλάτες μας.

10 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 9 το πρωί, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΜΠΗΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δεκάδες αποφάσεις για τη μέρα πανελλαδικής δράσης




Με τις αποφάσεις Ομοσπονδιών, Σωματείων και Ενώσεων να αυξάνονται καθημερινά, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ προετοιμάζουν τις κινητοποίησης τους σε όλη τη χώρα, την Τετάρτη 10 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στη φορολεηλασία που τσακίζει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους. Μέχρι στιγμής αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τρεις Ομοσπονδίες και 28 Σωματεία και Ενώσεις. Στην Αττική, κινητοποίηση θα γίνει στις 9 π.μ. στην Ομόνοια. Παράλληλα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί και στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη.

Συγκεκριμένα, αποφάσεις έως τώρα έχουν πάρει: Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών. Επίσης, τα παρακάτω Σωματεία και Ενώσεις: Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων, Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), Σωματείο Κουρέων - Κομμωτών Αθηνών και πέριξ «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ», Ενωση Καθαριστηρίων Αθηνών και Περιχώρων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών - Θερμικών και Κλιματ/κών Εργων Αθηνών, Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τρίτονων Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελαφρών Μεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΙΤΦΑ), οι Ενώσεις ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Ηρακλείου, Καισαριανής, Περιστερίου, Καλλιθέας, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Γαλατσίου, Σωματείο Βιβλιοπωλών Αθήνας και Πειραιά (ΣΒΑΠ), Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς - Περιχώρων, Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας, Πανελλήνια Ενωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αττικής, Επιτροπή Αγώνα Ταξί, Σωματείο Μηχανοτεχνιτών - Φανοποιών Ιωαννίνων, Σωματείο Μεταλλοτεχνουργών Ν. Λαρίσης και Σωματείο Κρεοπωλών Πάτρας.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πληθαίνουν οι αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη




Καθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων και ομοσπονδιών αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 10 Ιούνη σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για το φορολογικό.
Μέχρι τώρα αποφάσεις έχουν παρθεί από:
Ομοσπονδίες ΕΒΕ:
1. ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας)
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών 
Σωματεία - Ενώσεις:
1. Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Κατασ/ρχών Αθηνών και Προαστίων
2. Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ)
3. Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Αθηνών και πέριξ, «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» 
4. Ένωση Καθαριστηρίων Αθηνών Περιχώρων  «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
5. Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής
6. Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών - Θερμικών και Κλιματ/κών Έργων Αθηνών
7. Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δ. Αθήνας
8. Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τρίτονων Φορτηγών Αυτοκινήτων Eλαφρών Μεταφορών ΔΣ Ν. Αττικής (ΣΕΙΤΦΑ)
9. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου
10. Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης
11. Ένωση ΕΒΕ Αχαρνών
12. Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου
13. Ένωση ΕΒΕ Καισαριανής
14. Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου
15. Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας
16. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων - Καματερού
17. Ένωση ΕΒΕ Γαλατσίου
18. Σωματείο Βιβλιοπωλών Αθήνας και Πειραιά (ΣΒΑΠ)
19. Ένωση ΕΒΕ Ιλίου
20. Ένωση ΕΒΕ Χαϊδαρίου
21. Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς & Περιχώρων
22. Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας
23. Παν/νια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης
24. Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αττικής
25. Επιτροπή Αγώνα Ταξί
26. Σωματείο Μηχανοτεχνιτών - Φανοποιών Ιωαννίνων
27. Σωματείο μεταλλοτεχνουργών Ν. Λαρίσης και περιχώρων
28. Σωματείο κρεοπωλών Πάτρας

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ηράκλειο Αττικής: Κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας αυτοαπασχολουμένων στον ΟΑΕΕ




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ Ηρακλείου Αττικής σήμερα Δευτέρα 25 Μάη από τις 8.30 το πρωί, πραγματοποιούν ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας, η Ένωση Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων και Βιοτεχνών Ν. Ηρακλείου, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Νέας Ιωνίαςκαι η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Μεταμόρφωσης, μπροστά και στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης βρίσκονται στην είσοδο του ταμείου, φωνάζοντας συνθήματα με ντουντούκα, ενώ μοιράζουν και ενημερωτικό υλικό στους ασφαλισμένους με τις θέσεις και τα αιτήματά τους, καλώντας στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε και υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην προισταμένη του υποκαταστήματος του ΟΑΕΕ.
Στο αγωνιστικό τους κάλεσμα οι φορείς υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, «οι μικροί ΕΒΕ πληρώνουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύει η ΕΕ, τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών φοροαφαίμαξης που και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προτίθεται να εφαρμόσει. Οι φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν τον Ιούνη θα έχουν:
  • 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ.
  • 55% προκαταβολή φόρου. Φόρο επιτηδεύματος - φόρο αλληλεγγύης -  ΕΝΦΙΑ.
  • Ετοιμάζεται νέα συμφωνία - μνημόνιο με πολλά δισ. ευρώ, νέα μέτρα που θα τα φορτώσουν στις πλάτες μας.
Απαιτούμε:
  • Κατάργηση όλων των απάνθρωπων φορολογικών μνημονιακών νόμων (26% χωρίς αφορολόγητο, φόροι επιτηδεύματος - Αλληλεγγύης - ΕΝΦΙΑ).
  • 20.000 ευρώ αφορολόγητο, 40.000 οικογενειακό και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση της φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για τους εν ενεργεία επαγγελματίες, 50% για τους ανέργους.
  • Μείωση 30% των εισφορών στον ΟΑΕΕ, χωρίς να πειραχτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικού μέσου, εμπορευμάτων, τραπεζικών λογαριασμών.
  • Επαναφορά 13ης - 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.
  • Επαναφορά των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία»

Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Χολαργού - Παπάγου σήμερα Δευτέρα




Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ(Μεσογείων 332) από τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας 25 Μάηπραγματοποιεί η ΕπιτροπήΑγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, αυτοαπασχολούµενων επαγγελµατιών, βιοτεχνών, εµπόρων Χολαργού - Παπάγου.
Παράλληλα καλεί σε ενημέρωση - συζήτηση  για το ασφαλιστικό, τη ∆ευτέρα 8 Ιουνίου, στις 8 μμ στο δημαρχείο Χολαργού, αλλά και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10 Ιούνη, ώρα 9 πμ στο πλαίσιο των μαζικών κνητοποιήσεων που θα γίνουν σε κάθε πόλη της χώρας Ελλάδας.
Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες µάς έχουν πνίξει!  ∆εν µπορούµε να ζήσουµε πια τις οικογένειές µας! ∆εν είναι δικό µας το φταίξιµο! Η καπιταλιστική κρίση τσάκισε το µεροκάµατο και έφερε την αναδουλειά. Οι πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ και οι αναδιαρθρώσεις µάς οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Τα δίνουν όλα για να στηρίξουν τους µονοπωλιακούς οµίλους και να πληρώσουν τους δανειστές.
Κινητοποιούμαστε τη ∆ευτέρα 25 Μαΐου, στις 7.30 το πρωί στον ΟΑΕΕ (Μεσογείων 332 και Λυκείου) σε συντονισµό µε τους συναδέλφους των γειτονικών περιοχών, µαζί µε τις Λαϊκές Επιτροπές.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τη φοροληστεία των προηγούµενων κυβερνήσεων.
• Μας φορολογεί µε 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη µια χρονιά.
• Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%.
• Ξανά ο φόρος επιτηδεύµατος και ο ΕΝΦΙΑ.
• Με τη νέα συµφωνία-µνηµόνιο θα φορτώσουν άµεσα άλλα 14 δισ. στις πλάτες µας.
εν πάει άλλο. Δεν έχουμε να πληρώσουμε.
Η επαναφορά του αφορολόγητου αναβάλλεται επ’ αόριστον. Όµως τα ραβασάκια και οι απειλές της εφορίας και του ΚΕΑΟ για πλειστηριασµούς είναι εδώ.
Όχι µόνο δεν έχουν σκοπό να µας αλαφρώσουν, αντίθετα ετοιµάζουν νέα επίθεση.
∆εν αφήνουν τίποτε όρθιο. Βάζουν στο χέρι και τα τελευταία ταµειακά διαθέσιµα του ΟΑΕΕ για πληρωµές των συντάξεων. Ανοίγουν τον δρόµο για νέες µειώσεις συντάξεων, για παραπέρα υποβάθµιση των παροχών υγείας και περίθαλψης.
Οι νέες ρυθµίσεις για τις 100 δόσεις δεν νοµοθετήθηκαν για να µας ελαφρύνουν, για να µας απαλλάξουν από τα χρέη. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πώς θα µαζέψει ζεστό χρήµα από τα λαϊκά στρώµατα για να το δώσει απλόχερα στους δανειστές, στους “θεσµούς” και στους τραπεζίτες αδιαφορώντας πλήρως για τις δικές µας ανάγκες.
Νέα βάρη έρχονται µε τη φετινή φορολογία, που είναι ίδια και απαράλλακτη µε την προηγούµενη. Γι’ αυτό οι περισσότεροι δεν µπαίνουν στις ρυθµίσεις και ελάχιστοι θα καταφέρουν να τις τηρήσουν, όπως έγινε και στο παρελθόν.
Πατριωτισµός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συµφέροντα των πολυεθνικών.
Πάει πολύ να µας µιλούν για πατριωτισµό, δηλαδή να βάλουµε το κεφάλι µας στον ντορβά, αυτοί που συνεχίζουν την ίδια αντιλαϊκή φορολογική πολιτική, αυτοί που ξεχείλωσαν τις ρυθµίσεις για να χαριστούν εκατοµµύρια στους µεγαλοκαρχαρίες απατεώνες, µε χρέη ακόµα και από λαθρεµπόριο.
Για το πόσα θα χάσουµε γίνεται ο καβγάς, όχι για να δούµε άσπρη µέρα.
Στις κόκκινες γραµµές της συγκυβέρνησης δεν είναι γραµµένες οι ανάγκες και τα προβλήµατα των οικογενειών µας. Για τα µονοπώλια και τις µεγαλοεπιχειρήσεις γίνονται τα παζάρια και οι ελιγµοί. Από κοντά και τα κυβερνητικά δεκανίκια των ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
Βρίσκουν ευεργετικές τις ρυθµίσεις, να πληρώσουµε, δηλαδή, τα χρέη που µας φόρτωσε η αντιλαϊκή πολιτική. ∆εν είναι η πρώτη φορά που στηρίζουν φιλοµονοπωλιακές πολιτικές στο όνοµα της ανάπτυξης.
Γι’ αυτό σέρνουν τον χορό των κοινωνικών διαλόγων, βάζουν για άλλη µια φορά πλάτη στα νέα µνηµόνια που ετοιµάζονται, σε όλα τα αντιλαϊκά µέτρα που µας µατώνουν.
∆εν υπάρχoυν πια άλλα περιθώρια.
Ή αγωνιζόµαστε ανυποχώρητα για µέτρα άµεσης ανακούφισης, µέτρα που αντικειµενικά απαιτούν ρήξη µε την κερδοφορία των µεγαλοεπιχειρηµατιών και τις πολιτικές της ΕΕ ή θα παρακολουθούµε αδρανείς και απογοητευµένοι τη σφαγή µας.
Τώρα είναι η ώρα να δυναµώσει η πάλη, η σύγκρουση µε την πολιτική που µας αφανίζει και θεωρεί τους χιλιάδες αυτοαπασχολούµενους "διαρθρωτικό πρόβληµα" για την οικονοµία, εµπόδιο για την "ανταγωνιστικότητα" και την κερδοφορία των επενδυτών που πρέπει να εκλείψει.
∆ίνουµε τη µάχη µαζί µε τους εργάτες και τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωµάτων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ανάκτηση των απωλειών µας, την ικανοποίηση των αναγκών µας.
Απαιτούµε:
• Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30% χωρίς µείωση των ασφαλιστικών δικαιωµάτων.
Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% µε προοπτική την κατάργησή της. Άµεση χρηµατοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισµό για την κάλυψη των αναγκών του. Να επιστραφούν Τώρα τα κλεµµένα.
• Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενηµερότητας για τον ΟΑΕΕ.
● Πάγωµα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και το δηµόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακροχρόνια ρύθµιση για το υπόλοιπο ποσό, µε δόσεις που να µην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιµου εισοδήµατος.
• Κάτω τα χέρια από τα αποθεµατικά των Ασφαλιστικών Ταµείων. Κατάργηση της Πράξης Νοµοθετικού περιεχοµένου, που δεσµεύει τα αποθεµατικά των ∆ηµόσιων οργανισµών.
• Κούρεµα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόµα την επιχείρησή τους και 50% για όσους την έκλεισαν.
● Καµιά κατάσχεση 1ης κατοικίας, να ανασταλούν οι κατασχέσεις, επαγγελµατικής στέγης, µεταφορικών µέσων, τραπεζικών λογαριασµών.
● Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης.
● Κατάργηση της επιχειρηµατικής δράσης στην υγεία. ∆ωρεάν υγεία - περίθαλψη για όλους.
● Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδροµική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
● Κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος και του ΕΝΦΙΑ
● 20.000 ευρώ ατοµικό αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
● Αύξηση της φορολογίας των µεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.»