Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Χολαργού - Παπάγου σήμερα Δευτέρα




Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ(Μεσογείων 332) από τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας 25 Μάηπραγματοποιεί η ΕπιτροπήΑγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, αυτοαπασχολούµενων επαγγελµατιών, βιοτεχνών, εµπόρων Χολαργού - Παπάγου.
Παράλληλα καλεί σε ενημέρωση - συζήτηση  για το ασφαλιστικό, τη ∆ευτέρα 8 Ιουνίου, στις 8 μμ στο δημαρχείο Χολαργού, αλλά και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10 Ιούνη, ώρα 9 πμ στο πλαίσιο των μαζικών κνητοποιήσεων που θα γίνουν σε κάθε πόλη της χώρας Ελλάδας.
Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες µάς έχουν πνίξει!  ∆εν µπορούµε να ζήσουµε πια τις οικογένειές µας! ∆εν είναι δικό µας το φταίξιµο! Η καπιταλιστική κρίση τσάκισε το µεροκάµατο και έφερε την αναδουλειά. Οι πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ και οι αναδιαρθρώσεις µάς οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Τα δίνουν όλα για να στηρίξουν τους µονοπωλιακούς οµίλους και να πληρώσουν τους δανειστές.
Κινητοποιούμαστε τη ∆ευτέρα 25 Μαΐου, στις 7.30 το πρωί στον ΟΑΕΕ (Μεσογείων 332 και Λυκείου) σε συντονισµό µε τους συναδέλφους των γειτονικών περιοχών, µαζί µε τις Λαϊκές Επιτροπές.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τη φοροληστεία των προηγούµενων κυβερνήσεων.
• Μας φορολογεί µε 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη µια χρονιά.
• Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%.
• Ξανά ο φόρος επιτηδεύµατος και ο ΕΝΦΙΑ.
• Με τη νέα συµφωνία-µνηµόνιο θα φορτώσουν άµεσα άλλα 14 δισ. στις πλάτες µας.
εν πάει άλλο. Δεν έχουμε να πληρώσουμε.
Η επαναφορά του αφορολόγητου αναβάλλεται επ’ αόριστον. Όµως τα ραβασάκια και οι απειλές της εφορίας και του ΚΕΑΟ για πλειστηριασµούς είναι εδώ.
Όχι µόνο δεν έχουν σκοπό να µας αλαφρώσουν, αντίθετα ετοιµάζουν νέα επίθεση.
∆εν αφήνουν τίποτε όρθιο. Βάζουν στο χέρι και τα τελευταία ταµειακά διαθέσιµα του ΟΑΕΕ για πληρωµές των συντάξεων. Ανοίγουν τον δρόµο για νέες µειώσεις συντάξεων, για παραπέρα υποβάθµιση των παροχών υγείας και περίθαλψης.
Οι νέες ρυθµίσεις για τις 100 δόσεις δεν νοµοθετήθηκαν για να µας ελαφρύνουν, για να µας απαλλάξουν από τα χρέη. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πώς θα µαζέψει ζεστό χρήµα από τα λαϊκά στρώµατα για να το δώσει απλόχερα στους δανειστές, στους “θεσµούς” και στους τραπεζίτες αδιαφορώντας πλήρως για τις δικές µας ανάγκες.
Νέα βάρη έρχονται µε τη φετινή φορολογία, που είναι ίδια και απαράλλακτη µε την προηγούµενη. Γι’ αυτό οι περισσότεροι δεν µπαίνουν στις ρυθµίσεις και ελάχιστοι θα καταφέρουν να τις τηρήσουν, όπως έγινε και στο παρελθόν.
Πατριωτισµός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συµφέροντα των πολυεθνικών.
Πάει πολύ να µας µιλούν για πατριωτισµό, δηλαδή να βάλουµε το κεφάλι µας στον ντορβά, αυτοί που συνεχίζουν την ίδια αντιλαϊκή φορολογική πολιτική, αυτοί που ξεχείλωσαν τις ρυθµίσεις για να χαριστούν εκατοµµύρια στους µεγαλοκαρχαρίες απατεώνες, µε χρέη ακόµα και από λαθρεµπόριο.
Για το πόσα θα χάσουµε γίνεται ο καβγάς, όχι για να δούµε άσπρη µέρα.
Στις κόκκινες γραµµές της συγκυβέρνησης δεν είναι γραµµένες οι ανάγκες και τα προβλήµατα των οικογενειών µας. Για τα µονοπώλια και τις µεγαλοεπιχειρήσεις γίνονται τα παζάρια και οι ελιγµοί. Από κοντά και τα κυβερνητικά δεκανίκια των ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
Βρίσκουν ευεργετικές τις ρυθµίσεις, να πληρώσουµε, δηλαδή, τα χρέη που µας φόρτωσε η αντιλαϊκή πολιτική. ∆εν είναι η πρώτη φορά που στηρίζουν φιλοµονοπωλιακές πολιτικές στο όνοµα της ανάπτυξης.
Γι’ αυτό σέρνουν τον χορό των κοινωνικών διαλόγων, βάζουν για άλλη µια φορά πλάτη στα νέα µνηµόνια που ετοιµάζονται, σε όλα τα αντιλαϊκά µέτρα που µας µατώνουν.
∆εν υπάρχoυν πια άλλα περιθώρια.
Ή αγωνιζόµαστε ανυποχώρητα για µέτρα άµεσης ανακούφισης, µέτρα που αντικειµενικά απαιτούν ρήξη µε την κερδοφορία των µεγαλοεπιχειρηµατιών και τις πολιτικές της ΕΕ ή θα παρακολουθούµε αδρανείς και απογοητευµένοι τη σφαγή µας.
Τώρα είναι η ώρα να δυναµώσει η πάλη, η σύγκρουση µε την πολιτική που µας αφανίζει και θεωρεί τους χιλιάδες αυτοαπασχολούµενους "διαρθρωτικό πρόβληµα" για την οικονοµία, εµπόδιο για την "ανταγωνιστικότητα" και την κερδοφορία των επενδυτών που πρέπει να εκλείψει.
∆ίνουµε τη µάχη µαζί µε τους εργάτες και τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωµάτων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ανάκτηση των απωλειών µας, την ικανοποίηση των αναγκών µας.
Απαιτούµε:
• Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30% χωρίς µείωση των ασφαλιστικών δικαιωµάτων.
Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% µε προοπτική την κατάργησή της. Άµεση χρηµατοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισµό για την κάλυψη των αναγκών του. Να επιστραφούν Τώρα τα κλεµµένα.
• Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενηµερότητας για τον ΟΑΕΕ.
● Πάγωµα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και το δηµόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακροχρόνια ρύθµιση για το υπόλοιπο ποσό, µε δόσεις που να µην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιµου εισοδήµατος.
• Κάτω τα χέρια από τα αποθεµατικά των Ασφαλιστικών Ταµείων. Κατάργηση της Πράξης Νοµοθετικού περιεχοµένου, που δεσµεύει τα αποθεµατικά των ∆ηµόσιων οργανισµών.
• Κούρεµα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόµα την επιχείρησή τους και 50% για όσους την έκλεισαν.
● Καµιά κατάσχεση 1ης κατοικίας, να ανασταλούν οι κατασχέσεις, επαγγελµατικής στέγης, µεταφορικών µέσων, τραπεζικών λογαριασµών.
● Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης.
● Κατάργηση της επιχειρηµατικής δράσης στην υγεία. ∆ωρεάν υγεία - περίθαλψη για όλους.
● Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδροµική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
● Κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος και του ΕΝΦΙΑ
● 20.000 ευρώ ατοµικό αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
● Αύξηση της φορολογίας των µεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.»