Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη




«230.000 λουκέτα  έως σήμερα και άλλα 15.000 έως το τέλος του χρόνου …
74% μείωση του τζίρου μας από την αρχή της κρίσης…
Κάθε λαϊκό σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο …
6,5 εκατ. βρίσκονται στο όριο της φτώχειας…
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανεργία!
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν: Φοροληστεία, τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, "απελευθέρωση" επαγγελμάτων, κατάργηση ωραρίου και κυριακάτικης αργίας. Τα μέτρα αυτά, και όσα έπονται, οδηγούν στην πλήρη μονοπώληση της αγοράς. Ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι εκτοπίζονται και πνίγονται στα χρέη.
Ο άνεργος αυτοαπασχολούμενος και μικρός ΕΒΕ είναι ένας επαγγελματίας που δεν έχασε μόνο το εισόδημά του, αλλά:
  • Χρωστάει σε Δημόσιο, ΟΑΕΕ, τράπεζες, προμηθευτές...
  • Μένει ανασφάλιστος, αυτός και η οικογένειά του.
  • Δεν μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας.
  • Κινδυνεύει να χάσει και ό,τι έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα.
  • Δεν μπορεί να πάρει σύνταξη.
Υπάρχει λύση
Η λύση δεν βρίσκεται:
  • Στο δρόμο του συμβιβασμού, των ψευδαισθήσεων και της επαιτείας που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
  • Στην ανάπτυξη που τάζει η συγκυβέρνηση, ούτε στην υγιή επιχειρηματικότητα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκεται στο πλαίσιο της ΕΕ με τα μονοπώλια να διαφεντεύουν τον πλούτο αυτού του τόπου.
Η λύση βρίσκεται:
  • Στο δυνάμωμα των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών.
  • Στην ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.
  • Στη γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας. Μέσα σ’ αυτή χωράνε οι ανάγκες των ανέργων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Αυτή εκφράζει τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού.
Στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Βάζουμε πλάτη για να μη μείνει μόνος του στην κρίση ο άνεργος! Να μη μείνει η οικογένειά του χωρίς φαγητό, θέρμανση, ρεύμα. Να μη χάσει το σπίτι του, να μην πέσει στα νύχια των φιλάνθρωπων. Να μη μείνει χωρίς φάρμακα και γιατρό, να μη μείνει αβοήθητο το παιδί του. Η θέση κάθε άνεργου συναδέλφου είναι μέσα στον αγώνα. Εκεί θα δώσει τον αγώνα του, εκεί θα πάρει δύναμη για τον αγώνα.
Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους!
Η ανεργία αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες που έχουν στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον έναν άνεργο. Κανείς από τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι έχει ξεμπερδέψει με την ανεργία. Ούτως ή άλλως ένας στους 2 αυτοαπασχολούμενους δηλώνει ότι θα κλείσει άμεσα. Το κεφάλαιο δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε κάθε φάση, θα πάρει τα μέτρα που χρειάζεται για να συνεχίσει να κερδίζει, τσακίζοντας όποιον μπει εμπόδιο στα σχέδιά του.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
  • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
Ο άνεργος ΕΒΕ και ο άνεργος εργαζόμενος έχουν τις ίδιες ανάγκες!
Μαζί παλεύουμε για σταθερούς όρους εργασίας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.
  • Εδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, καμία ατομική σύμβαση.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί και να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
  • Να καταργηθούν όλοι οι φοροληστρικοί νομοί, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.
  • Το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι αιτία πολέμου!
Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!
Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού! Σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Μην περιμένεις σωτήρες! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας».


Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6944716755 , 6998050538

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 


 Η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση  Επιπλοξυλουργών ( που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ) έκανε σημαντικό βήμα κόντρα στο κατεστημένο του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο των επιπλοξυλουργών που πραγματοποίησε  χτες  τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ
Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους ξυλουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμπαράστασης και συμπαράταξης  για ένα σωματείο με αγωνιστικό προσανατολισμό. Χαιρετίζει επίσης όσους με κόπο συνέβαλαν στην πλατιά διάδοση των θέσεων μας.  Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ ανέδειξαν για πρώτη φορά 2 εκπροσώπους στο ΔΣ του σωματείου αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα πριν τις εκλογές και συζητώντας πλατιά με δεκάδες ξυλουργούς το πλαίσιο πάλης των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.
Στην εκλογική διαδικασία πήραν  μέρος 88 ξυλουργοί ( 173 στις προηγούμενες εκλογές είχαν συμμετάσχει)  - η  ΑΣΕ έλαβε 31 ψήφους και 2 έδρες, η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» που στηρίχτηκε κατά βάση από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, πήρε 55 ψήφους και 5 έδρες.
Αντίστοιχα για την ΟΕΒΕΝΗ και την Πανελλαδική Ομοσπονδία η ΑΣΗ  κατέκτησε 1(μια) έδρα, και 3 (τρεις) η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ».
Έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αλλαγή ρότας στο σωματείο. Οι αγωνιστικές δυνάμεις με ξεκάθαρο πλαίσιο πάλης, με σαφή αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό θα προσπαθήσουν να δώσουν στο σωματείο χαρακτήρα διεκδικητικό – αγωνιστικό απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και αφορούν την πλειονότητα των συναδέλφων. Για να αντισταθούμε στη φτωχοποίηση που μας σπρώχνουν, στον αφανισμό που μας προετοιμάζουν.
Το θετικό αποτέλεσμα για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ μπορεί τώρα να γίνει η αφετηρία για την ευρύτερη συσπείρωση των επιπλοξυλουργών του  Ηρακλείου σε μια κατεύθυνση να απαλλαγεί οριστικά το σωματείο από τα βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να αποκτήσει μαζικότητα, μαχητικότητα, να γίνει πρότυπο στον κατασκευαστικό κλάδο.
Η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου  καλεί κάθε επαγγελματία του κλάδου να συσπειρωθεί δίπλα στην Επιτροπή Αγώνα, να μαζικοποιήσει το σωματείο.
Καλεί επίσης σε συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετέχει και η ΠΑΣΕΒΕ στις 1 Νοεμβρίου, στο Σύνταγμα.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Ηράκλειο 9 Οκτωβρίου 2014

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

                                                         

Με αφορμή την έρευνα του επιμελητήριου Ηρακλείου για την πορεία των επιχειρήσεων στην πόλη μας, άρπαξαν την ευκαιρία οι διάφοροι κυβερνητικοί συνδικαλιστές να κλάψουν για τους μικρέμπορους και βιοτέχνες μικρομαγαζάτορες που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον, τονίζοντας μάλιστα πως αυτή η κατάσταση δεν έχει επιστροφή. Κάνουν μελέτες, μας περιγράφουν το κατάντημά μας.
Αλήθεια, που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα κλαίνε  “πάνω από τα πτώματα μας”. Αυτοί που δεν ήξεραν όλα αυτά τα χρόνια τη λέξη ΟΧΙ, τη λέξη διεκδικώ, τη λέξη αγωνίζομαι, τη λέξη αντιστέκομαι, τη λέξη παλεύω για τα δίκαια αιτήματα των κλάδων που εκπροσωπούν. Με πρωταγωνιστές τα τριτοβάθμια όργανα, που καυχώνται τον τίτλο του “κοινωνικού εταίρου” και φυσικά όλους τους παρατρεχάμενους και κολαούζους τους, συνέβαλαν, βάζοντας πλάτη στη πολιτική Κυβερνήσεων και ΕΕ να έρθουν τα πάνω κάτω  στη ζωή μας αφού στην ουσία συναινώντας σε αποφάσεις εξόντωσης των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ συμφωνούσαν κάθε φορά στο πάρσιμο σημαντικών αποφάσεων, (σε στρογγυλά τραπέζια με τις κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων), που είχαν να κάνουν με την παραμονή αυτών των μικροεπιχειρήσεων στην “πιάτσα”.
Η ΠΑΣΕΒΕ, που από την πρώτη στιγμή τους έβαλε προ των ευθυνών τους, αντιστάθηκε στις πολιτικές του αφανισμού μας, πάλεψε και παλεύει  για την ανασυγκρότηση των σωματείων, την μαζικοποίηση τους, την αγωνιστική δράση τους. Σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις που δίνουν η ΓΣΕΒΕ και η ΕΣΕΕ, οι πλειοψηφίες της ΟΕΒΕΝΗ και του Εμπορικού Συλλόγου. Το παιχνίδι με τις επιστολές προς διάφορες κατευθύνσεις, κατάλαβαν πως δεν προσφέρεται πια και αποφάσισαν να μην σταματήσουν να κοροϊδεύουν. Έβαλαν μπροστά τη διαδικασία με τις μαζικές προσφυγές, το καινούργιο φρούτο - κόλπο του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Αρνούνται κάθε μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων είτε αποκαλώντας τες «επαναστατική γυμναστική» είτε εκτιμώντας τες εκ των προτέρων «αποτυχημένες»
. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν τους αυτοαπασχολούμενους μακριά από αγώνες, μακριά από συλλογικές αποφάσεις και δράσεις, να τους κρατούν όμηρους των ορέξεων των μεγάλων – ξένων και ντόπιων – επιχειρήσεων. Όμηρους των αυταπατών ότι κάτι μπορεί να σωθεί από τα σημερινά κεκτημένα και στο μέλλον βλέπουμε.
Ας μας πουν ποια σωματεία έκαναν συνελεύσεις και πήραν αποφάσεις, όλο αυτό το διάστημα, με σκοπό να αντιπαλέψουν την φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, το πετρέλαιο, τον ΕΝΦΙΑ, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το ΚΕΑΟ που στέλνει κατά χιλιάδες τα μπιλιετάκια τρομοκρατώντας με κατασχέσεις όσους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ, που πολλοί από εμάς δεν θα πάρουμε ούτε σύνταξη επειδή χρωστάμε. Θα χάσουμε τα λεφτά που τόσα χρόνια δίναμε στο Ταμείο και η δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για εμάς και τις οικογένειές μας φαντάζει μακρινό όνειρο.
Η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα, όχι η αιτία, για την επιτάχυνση όλων των αναδιαρθρώσεων, που έχουν στα συρτάρια τους, από την εποχή της συμφωνίας του Μάαστριχτ.
Η κρίση των μονοπωλίων μετατράπηκε σε  «δήθεν κρίση» των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων γιατί  μας έχουν προγραμμένους. Μας σπρώχνουν στην ανεργία, Μας φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους. Αυτά εννοούσαν όταν μας έλεγαν ότι είναι σκληρά τα μέτρα αλλά αναγκαία, αλλά πρέπει να σώσουμε την πατρίδα. Το “σκύψιμο” δεν έχει τέλος, αφού κάνουν το παν να βγάλουν σε πέρας αποφάσεις της ΕΕ, και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές κάθε απόχρωσης   να μας “μορφώσουν” με προγράμματα επιδοτούμενα από την ΕΕ και μάλιστα όταν αυτά προορίζονται για τους ίδιους προκειμένου να κρατούν μόνιμα σε «ακινησία» το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων. Σφυρίζουν αδιάφορα για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Γυρνούν την πλάτη σε κάθε πρόταση κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται σφοδρά από την αντιλαϊκή επέλαση και τον καταιγισμό βαρβάρων μέτρων Κυβέρνησης και ΕΕ.
Είναι φανερό πια πως έχουν στόχο την εξαπάτηση μας, θέλουν να μας αποκοιμίσουν.
Είναι επίσης γνωστό πως τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, αποφασισμένο λαϊκό κίνημα. Γιατί για όλους αυτούς «ανταγωνιστικότητα», «υπευθυνότητα», «σύνεση», «εξορθολογισμός», «πατριωτισμός», «ανάληψη της ιστορικής ευθύνης, σημαίνει ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 580 ευρώ μεικτά!.                                                                         
    Ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ! 
    Oτι τα εκατομμυρια των ανεργων ακι των "απασχολησιμων" πρεπει να δειξουν "κατανοηση"!                                                                                                                                                                                                                                
                               
Αυτοί… μας προκαλούν να τους ανατρέψουμε και μείς καθόμαστε!!!
Εμπρός λοιπόν ας τους κάνουμε το χατίρι. Χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Ένας, μόνο, δρόμος έχει προοπτική.


  • Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Να απομονώσουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.   Γυρίστε τους την πλάτη, ελάτε τώρα με τις  αντιμονοπωλιακές δυνάμεις που τόσα χρόνια αποκάλυψαν την αλήθεια, δεν υπέκυψαν, δεν τα δίπλωσαν.
  • Να εντείνουμε τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, την νεολαία, τους συνταξιούχους, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τα σωματεία, κάθε συνδικαλιστή που καταδικάζει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, να πάρουμε μέρος μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση 1 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα.

     ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΜΑΣ.
Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης

8 Οκτωβρίου 2014