Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΟΒΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ Είναι συντονισμένη επίθεση τραπεζιτών και κράτους - Συγκέντρωση την Τετάρτη

 






Σε κινητοποίηση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ν. Αττικήςη Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

«Ο νέος πτωχευτικός κώδικας είναι η συντονισμένη επίθεση τραπεζιτών και κράτους. Γνωρίζουν την αδυναμία πληρωμής των οφειλών μεγάλου μέρους αυτοαπασχολουμένων και μισθωτών και τώρα έρχονται να σφίξουν περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό μας» τονίζει η ΟΒΣΑ και προσθέτει:

«Θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι! Ας αφήσουν τις ανοησίες που διάφοροι υπουργοί βγαίνουν και παπαγαλίζουν στα κανάλια, ότι δήθεν διευκολύνουν τον λαό να απαλλαγεί από τις οφειλές. Ίσα ίσα επιδιώκουν να αυξήσουν την είσπραξη των οφειλών.

Το νομοσχέδιο φέρνει fast track πλειστηριασμούς, ρευστοποίηση της περιουσίας (κατοικιών, μαγαζιών, εργαλείων δουλειάς μικροεπιχειρήσεων κλπ.) αλλά και δέσμευση μέρους του ετήσιου εισοδήματος των οικογενειών μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άρθρα που αφορούν την πτώχευση μικρού αντικειμένου αναφέρονται σε ατομικές και μικρές επιχειρήσεις, για τις οποίες επιταχύνονται οι διαδικασίες πτώχευσης.

Δεν είναι δεύτερη ευκαιρία είναι ομηρία

Θέλει πολύ θράσος να ονομάζεις αυτό το νομοσχέδιο δεύτερη ευκαιρία! Ο υπουργός Οικονομικών καυχήθηκε στην παρουσίαση του νομοσχεδίου ότι μετά την πτώχευση ο επαγγελματίας θα διατηρεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος για να ξεκινήσει ξανά!!! Ή ζουν σε παράλληλο σύμπαν ή μας κοροϊδεύουν.

Αλήθεια, τι θα ξανακινήσει αυτός που μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται θα έχει οδηγηθεί στη χρεοκοπία, θα έχει απολέσει κάθε περιουσιακό στοιχείο συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατοικίας, θα έχει δεσμευτεί μέρος του ετήσιου εισοδήματός του προκειμένου να αποπληρωθούν τράπεζες, κράτος και άλλοι πιστωτές όπως ΔΕΗ κλπ.;

Πρόκειται δηλαδή για κυριολεκτική ομηρία την οποία πρέπει να καταδικάσουν οι αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Το νομοσχέδιο δεν παίρνει μερεμέτια, θέλει γκρέμισμα». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)