Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ» ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

                                   Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΗΤΑΣ"






Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε - βιοτέχνη ξυλουργέ, επιπλοποιέ,
Η οικονομική κρίση συνεχίζεται. Η φτώχεια διευρύνεται και ο παραγόμενος πλούτος συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερους. Ταυτόχρονα, η όξυνση των αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας, για τον έλεγχο και την κατάκτηση νέων αγορών, οξύνουν τις αντιθέσεις και τους κινδύνους θερμών επεισοδίων και πολεμικής εμπλοκής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των «δανειστών» και των «μνημονίων», δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Διαψεύδονται, για άλλη μια φορά, όσοι έσπερναν τις αυταπάτες των «ευρομονόδρομων» και της «αέναης ανάπτυξης». Αποκαλύπτεται η ουσία των τεσσάρων ελευθεριών της συνθήκης του Μάαστριχτ. Διακρίνονται πιο καθαρά οι πολιτικές που εκτόπισαν το βιοτέχνη επιπλοξυλουργό και πλημμύρησαν την αγορά με τα εμπορεύματα των κάθε ΙΚΕΑ ή PRAKTIKER. Γι’ αυτό η βιοτεχνία του ξύλου βρίσκεται σε διαρκή συρρίκνωση, δεν είναι μόνο η κρίση που τη χτύπησε.
Την ίδια στιγμή η φορολογία είναι αφόρητη. Τα χρέη αυξάνονται. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται. Χιλιάδες ασφαλισμένοι χρωστάνε στο ταμείο και δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Πολλοί συνάδελφοι μας εξωθούνται να εργάζονται πίσω από  βαμμένα τζάμια και κλειδωμένες πόρτες, στην αγωνία τους να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί, ένα βήμα πριν την οριστική ανεργία. Δεν είναι αυτοί οι «εχθροί» όσων από εμάς ακόμη μένουμε «ζωντανοί».
Πραγματικός εχθρός είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Η αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας δεν είναι θέμα κυβερνητικών χειρισμών. Οι διαχωρισμοί παλιό - νέο, μνημόνιο - αντιμνημόνιο, ευρώ - δραχμή, είναι πλαστοί. Η ίδια στρατηγική εφαρμόζεται. Αυτή που οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων. Γι’ αυτό η μια κυβέρνηση «κόβει» και η επόμενη «ράβει». Κάθε κυβερνητικό μίγμα έχει υπογράψει το δικό του μνημόνιο, έχει την δική του συνεισφορά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τσακίζει τους μικρομεσαίους επιπλοξυλουργούς, σήμερα, μια κατεύθυνση που στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου των μονοπωλίων. Στέλνει «ραβασάκια» του ΚΕΑΟ ακόμα και για ποσά κάτω από 5.000 €, προχώρησε σε κατασχέσεις για χρέη ακόμα και μικροποσών από λογαριασμούς αυτοαπασχολούμενων. Την ίδια στιγμή που διαπραγματεύεται την μείωση του αφορολόγητου των εργαζόμενων και το παραπέρα κόψιμο των συντάξεων, προετοιμάζει την μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και άλλα τέτοιου είδους «αντίμετρα». Η ίδια πολιτική είναι που μετέτρεψε τα μέτρα για την λαθροϋλοτομία σε χαράτσια για κάθε επιπλοξυλουργό. Η ίδια πολιτική θα φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των βιοτεχνών, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος από τα απόβλητα.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός σε όλα τα επίπεδα,  έχει συνευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Αποπροσανατόλισε για την ουσία και την κατεύθυνση των αντιλαϊκών μέτρων. Υπονόμευσε την αγωνιστική προοπτική, ενίσχυσε το κλίμα αναμονής και ηττοπάθειας. Με πρόσχημα τη διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο, «στρογγυλοκάθισε» στο πλευρό των βιομηχάνων, καλλιεργώντας αυταπάτες περί κοινών συμφερόντων στο όνομα της επιχειρηματικότητας. Με την διόγκωση του ΚΕΚ επιχείρησε να μετατρέψει τα σωματεία σε φορείς επιμόρφωσης, να τα εκτρέψει από τον ρόλο τους.  Με τις θέσεις και την τακτική του, στηρίζει τα συμφέροντα μιας μικρής μερίδας μεσαίων επιχειρήσεων, δορυφόρων των μονοπωλιακών ομίλων, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.

Συνάδελφε,    
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΞ), η Ομοσπονδία μας, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), μαζί με άλλες ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικαλιστές, πήρε μέρος και διοργάνωσε δεκάδες μικρούς και μεγάλους αγώνες, για κάθε πρόβλημα των επιπλοξυλουργών. Η κατεύθυνσή της είναι αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή, προωθεί την κοινή δράση με όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έδωσε δείγματα γραφής εδώ και 3 χρόνια, με τη συνέπεια της, τον αγωνιστικό της προσανατολισμό, επιδίωξε και επιδιώκει να μπει και το σωματείο μας στην ίδια αντιμονοπωλιακή ρότα με την Ομοσπονδία μας. Να διευρυνθεί αυτή η κατεύθυνση. Τα «ευχολόγια», οι αποφάσεις στο «χαρτί» δεν αρκούν. Θέλουμε το σωματείο μας να γίνει μαζικό, πραγματικά των μελών του, οι συνελεύσεις των 15 και 20 ατόμων δεν είναι η εικόνα που πρέπει να μας ικανοποιεί, να οργανώνει την πάλη τους ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, και των εκπροσώπων τους.
Παλεύουμε ώστε το σωματείο να γίνει το αποκούμπι κάθε συναδέλφου, αυτοαπασχολούμενου και μικροεπαγγελματία ξυλουργού, και σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε καλόπιστο συνάδελφο να συμβάλει, να ενισχύσει την προσπάθεια της Αγωνιστικής Ενότητας. Δεν παραγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε, όμως, σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε παραπέρα βήματα στη συσπείρωση και το σωστό προσανατολισμό των συναδέλφων.
Τέτοιο χαρακτήρα έχει η ψήφος στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Καλούμε κάθε συνάδελφο, με τη ψήφο του, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της, να πριμοδοτήσει την πάλη, στην οποία έχει συμφέρον και πρέπει να συμμετέχει ο καθένας, για το παρακάτω βασικό πλαίσιο αιτημάτων:
·      Επαναφορά του αφορολόγητου. Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
·      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
·      Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
·      Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
·      Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
·      Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών. Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας - πρόνοιας. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.
·      Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
·      Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων σε συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους. Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
·      Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή όλων των κατασχέσεων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.
·      Κατάργηση των νόμων για την «απελευθέρωση των επαγγελμάτων».
·      Κατάργηση της τήρησης βιβλίου απογραφής ξυλείας.
·      Στήριξη και διεύρυνση της δωρεάν δημόσιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια).
·      Για τα απόβλητα, να γίνεται διαχείριση τους με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση για τον επιπλοξυλουργό.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙΚΟ, ΙΣΧΥΡΟ, «ΣΠΙΤΙ» ΚΑΘΕ ΞΥΛΟΥΡΓΟΥ

Ηράκλειο, Σεπτέμβρης 2017