Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015


                          

 Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες, αυτοκινητιστές,  έμποροι
                                            Και με την σημερινή συγκυβέρνηση
 Η κατάσταση για μας τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες δεν άλλαξε αφού συνεχίζεται η φοροληστεία. Μας φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη μια χρονιά. Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%.Ξανά ο φόρος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ. απαιτούν αναδρομικά το τέλος επιτηδεύματος (1000 ευρώ) του 2012 στις Ο.Ε και Ε.Ε.Ο κάθε ένας μας γνωρίζει τους τζίρους που κάνει τα τελευταία χρόνια. Για χιλιάδες το «λουκέτο» είναι πλέον η μόνη «αναγκαστική επιλογή»
Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες μάς έχουν πνίξει! Δεν έχουμε  να πληρώσουμε! Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια τις οικογένειές μας!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, στις πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΟΕΒΕΝΗ, του Εμπορικού Συλλόγου, χειροκροτητές της πολιτικής που μας αφανίζει δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Ακόμη και όταν «κλαίνε» υποκριτικά για τα προβλήματα μας, ουσιαστικά κάνουν πλάτες στην Κυβερνητική πολιτική που μας εξοντώνει. Γιαυτο και αρνήθηκαν την πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ για πανκινητοποιηση στις 10 Ιουνη ενάντια στην φοροληστεια.
Στις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες και τα προβλήματα των οικογενειών μας. Δεν είναι η ανάκτηση όλων όσων χάθηκαν με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ήδη άρχισαν να ομολογούν  για επώδυνη συμφωνία. Για τα μονοπώλια και τις μεγαλοεπιχειρήσεις γίνονται τα παζάρια και οι ελιγμοί. Μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας τους συζητάνε στην ΕΕ με τους "θεσμούς", τους τραπεζίτες και τον ΣΕΒ.
Δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο. Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ που υπηρετούν τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας. . Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες να βγούμε στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ανάκτηση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Τώρα να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά:
- Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
 - Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
 -Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΠΗΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
11 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ         

                        ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

 Κάλεσμα δικηγόρων για συγκρότηση φορέα οργάνωσης της πάλης τους



Συζήτηση για την ανάγκησυγκρότησης φορέα που θα οργανώνει την πάλη τωνδικηγόρων με χαμηλά εισοδήματα διοργανώνεται τηΔευτέρα 8 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Ήδη δεκάδες δικηγόροι, με υπογραφές που συλλέγουν, καλούν στη σύσκεψη, τονίζοντας την αναγκαιότητα για οργάνωση της πάλης, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σε συμπόρευση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για την απόκρουση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης.
Στο κάλεσμα υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων:
«Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας στο χώρο, η πλειοψηφία των δικηγόρων με χαμηλά εισοδήματα.
Γιατί εδώ και χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι τα πραγματικά μας συμφέροντα δεν εκφράζονται από τον ΔΣΑ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα, υπάρχει επομένως ανάγκη να καλύψουμε αυτό το κενό και να οργανώσουμε εμείς τον αγώνα μας μέσα από το δικό μας φορέα και τις δικές μας συλλογικές διαδικασίες».
Απευθύνουν επίσης κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως στα συλλαλητήρια φορέων αυτοαπασχολούμενων και της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη και δεκάδων εργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη ενάντια στα προωθούμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.
Ολόκληρο το κάλεσμα για τη σύσκεψη της Δευτέρας:
«Καμία ανοχή - Καμία αναμονή
Γιατί νέο μνημόνιο και νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζονται στο πλαίσιο της "περήφανης διαπραγμάτευσης" από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της νέας συμφωνίας με τους "θεσμούς". Αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, που δεν θα αφήσουν κανέναν στο απυρόβλητο, θα σημάνουν μια ακόμα επίθεση στο εισόδημα και τη θέση των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με χαμηλά εισοδήματα, όπως άλλωστε συνολικότερα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας στο χώρο, η πλειοψηφία των δικηγόρων με χαμηλά εισοδήματα.
Γιατί εδώ και χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι τα πραγματικά μας συμφέροντα δεν εκφράζονται από το ΔΣΑ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα, υπάρχει επομένως ανάγκη να καλύψουμε αυτό το κενό και να οργανώσουμε εμείς τον αγώνα μας μέσα από το δικό μας φορέα και τις δικές μας συλλογικές διαδικασίες.
  • Οργανώνουμε την πάλη μας και τις διεκδικήσεις μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου και μέσα στο πλαίσιο της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και την ΕΕ, για την ανάκτηση των απωλειών που έχουμε υποστεί μέσα στην κρίση, με ένα πλαίσιο αιτημάτων που ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας και δίνει πραγματική ανακούφιση στα προβλήματά μας, σε αυτοτέλεια και αντιπαράθεση με το ΔΣΑ.
  • Αποκαλύπτουμε το ρόλο του ΔΣΑ, που συμμετέχει με ειδικό και αναβαθμισμένο καταμερισμό στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής και ούτε θέλει ούτε μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντά μας, αλλά αντίθετα τα υπονομεύει.
  • Οξύνουμε την αντιπαράθεσή μας με τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και τις εταιρείες που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εκμεταλλεύονται με όρους καλυμμένης μισθωτής εργασίας τους "συνεργάτες" συναδέλφους και διεκδικούν συνεχώς μέτρα προστασίας της κερδοφορίας τους σε βάρος όλων εμάς.
  • Συντονίζουμε τη δράση μας από κοινού με άλλους αγωνιστικούς φορείς επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων, με όλους τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, συνολικά με το ταξικό συνδικαλιστικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
  • Διαμορφώνουμε ένα ριζοσπαστικό πόλο συσπείρωσης μέσα στο χώρο των δικηγόρων, που παλεύει ενάντια στην όξυνση της καταστολής μέσα και από τους μηχανισμούς της Δικαιοσύνης, υπερασπιζόμαστε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, προσφέρουμε τις νομικές υπηρεσίες και την αλληλεγγύη μας στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:
  • Αποκλειστικά δημόσια και καθολική ασφάλιση, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια περίθαλψη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, απαγόρευση οποιασδήποτε ιδιωτικής δραστηριότητας σε Υγεία και Πρόνοια. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας και της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Άμεσα, σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας όλων αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, χωρίς προϋποθέσεις. Πάγωμα των οφειλών προς τα Ταμεία όσο διαρκεί η κρίση χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Κατάργηση της υποχρεωτικής μετάβασης σε ανώτερη κλάση ανά τριετία. Κατάργηση του ΚΕΑΟ, όχι στις κατασχέσεις.
  • Τέρμα στη φοροληστεία και τα χαράτσια, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Αφορολόγητο 20.000 ευρώ ατομικό, 40.000 οικογενειακό και 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης, φορολόγηση αποκλειστικά με βάση τα έσοδα - έξοδα των βιβλίων και στοιχείων. Καμία αύξηση ΦΠΑ, κατάργησή του για είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και του "τέλους επιτηδεύματος".
  • Επίδομα ανεργίας και στους άνεργους δικηγόρους, που θα καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία και όχι σύμφωνα με τις διατάξεις-κοροϊδία του Ν. 3986/2011. (Με καλύτερη επεξεργασία του αιτήματός μας σχετικά με τους δικαιούχους του επιδόματος).
  • Ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων για τη λεγόμενη απελευθέρωση των νομικών υπηρεσιών. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μισθωτών δικηγόρων, με αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης και υποχρεωτική κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση της άσκησης.
  • Δραστική μείωση της δυσβάστακτης οικονομικής επιβάρυνσης για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κατάργηση των αυξήσεων, των παραβόλων της τελευταίας πενταετίας, του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, όλες τις εργατικές διαφορές και τις υποθέσεις αρμοδιότητας Ειρηνοδικείου. Πλήρωση των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.
Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος:
Στο συλλαλητήριο φορέων αυτοαπασχολούμενων και της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη, ώρα 9 π.μ., στην Ομόνοια, για τις προωθούμενες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και την ανακούφιση από τα χρέη,
Στο συλλαλητήριο δεκάδων εργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη, ώρα 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια, ενάντια στα προωθούμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα»

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Νέες αποφάσεις για τα συλλαλητήρια της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη



Ομοσπονδίες ΕΒΕ:
1. ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας)
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών 
4. Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών  
Σωματεία / Ενώσεις:
1. Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Κατασ/ρχών Αθηνών και Προαστίων
2. Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ)
3. Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Αθηνών και πέριξ, «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ»
4. Ένωση Καθαριστηρίων Αθηνών Περιχώρων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
5. Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής
6. Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών-Θερμικών και Κλιματ/κών Έργων Αθηνών
7. Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δημ. Αθήνας
8. Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τρίτονων Φορτηγών Αυτοκινήτων Eλαφρών Μεταφορών ΔΣ Ν. Αττικής (ΣΕΙΤΦΑ)
9. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου
10. Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης
11. Ένωση ΕΒΕ Αχαρνών
12. Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου
13. Ένωση ΕΒΕ Καισαριανής
14. Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου
15. Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας
16. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων - Καματερού
17. Ένωση ΕΒΕ Γαλατσίου
18. Σωματείο Βιβλιοπωλών Αθήνας και Πειραιά (ΣΒΑΠ)
19. Ένωση ΕΒΕ Ιλίου
20. Ένωση ΕΒΕ Χαϊδαρίου
21. Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων
22. Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας
23. Παν/νια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης
24. Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αττικής 
25. Επιτροπή Αγώνα Ταξί
26. Σύλλογος εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών
27. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών και Συντηρητών Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυσίμων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
28. Επιτροπή Αγώνα Εκτελωνιστών
29. Επιτροπή Αγώνα Λογιστών
30. Σωματείο Μηχανοτεχνιτών - φανοποιών Ιωαννίνων
31. Σωματείο μεταλλοτεχνουργών Ν. Λαρίσης και περιχώρων
32. Σωματείο κρεοπωλών Πάτρας
33. Σωματείο επιπλοξυλουργών Ηρακλείου Κρήτης
34. Μηχανικοί αυτοκινήτων Ν. Χανίων
35. Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας
36. Σωματείο Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας
37. Σύλλογος Μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Ν. Θεσ/κης 
38. Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Θεσ/νίκης  
39. Ένωση Εγκαταστατών ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδας 
40. Σωματείο Καυστηριατζήδων ν. Λάρισας 
41. Σωματείο Υδραυλικών Μαγνησίας