Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Φάκελος Ασφαλιστικό»: Συνέντευξη του Παναγιώτη Γαλανόπουλου, μελους της Πανελλαδικης Γραμματειας της ΠΑΣΕΒΕ


Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας: Όλοι στο συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη




Σε μαζική συμμετοχή στοσυλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις στις 19 Ιούνη καλεί οΣύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
Στο κάλεσμά του σημειώνει:
«Το εκλογικό μήνυμα που έλαβε η συγκυβέρνηση και οι εντολείς της, το μεγάλο κεφάλαιο, μας έγινε γνωστό με ιδιαίτερα έντονο τρόπο: Συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που κλείνει χιλιάδες μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, 32% υπολογίζονται τα κλειστά μαγαζιά κατά μέσο όρο στην Αθήνα.
Υλοποιούνται τα μέτρα φοροληστείας, ταυτόχρονα με την ένταση των κατασχέσεων, ενώ αναθερμαίνεται η συζήτηση για την εφαρμογή παλαιών και νέων μέτρων σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και μικρών εμπόρων καθώς και των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (7.500 στο πρώτο τρίμηνο του 2014), γεγονός που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.
Με στοιχεία του ΟΑΕΕ τον Οκτώβρη του 2013, σε σύνολο ασφαλισμένων 800.000, χρωστάνε οι 589.000 (75%), με τους 470.000 έως 25.000 ευρώ, χρέος δηλαδή που διαμορφώθηκε την περίοδο της κρίσης.
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε πιο ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πάει άλλο.
Τώρα είναι η ώρα να αντιστρέψουμε τα πράγματα σε όφελός μας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην πανελλαδική συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Ιούνη στα Προπύλαια, στις 6 μ.μ.».

Συζήτηση για το ασφαλιστικό και τις νέες μειώσεις στις συντάξεις

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Αντίθετος ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας με την απαγόρευση διαδηλώσεων

Την αντίθεσή του στα σχέδια της δημοτικής αρχής να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις εκφράζει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας, με αφορμή το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Γ. Καμίνης με την Ελληνική Αστυνομία.
Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται: «Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν οι σφραγίδες των πρόσφατων εκλογών και η επανεκλογή του δημάρχου κ. Καμίνη και πρώτο του μέλημα αποδεικνύεται ότι είναι σε συνεργασία με τη συγκυβέρνηση να βάλει το κίνημα "στο γύψο".
Ο κος Καμίνης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στα πλαίσια του σχετικού προεδρικού διατάγματος που ψηφίστηκε πέρυσι από την Ελληνική Βουλή, με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος διεξαγωγής των υπαίθριων συναθροίσεων στις πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με το ΠΔ, οι υπαίθριες συναθροίσεις μπαίνουν στο "διαδηλωσιόμετρο" και αναλόγως επιτρέπονται ή όχι.
Όπως και η συγκυβέρνηση, έτσι και ο δήμαρχος Αθηναίων, πιστοί στις κατευθύνσεις του εμπορικού και τουριστικού κεφαλαίου, των μεγάλων εμπορικών, των αλυσίδων εστίασης και ξενοδοχείων, εντοπίζουν την αναδουλειά στις "αναταραχές" στο κέντρο της Αθήνας. Θέλουν λένε να υποδεχτούν τα εκατομμύρια των τουριστών ήσυχα και ειρηνικά.
Θέλουν εργαζόμενους με μισθούς πείνας χωρίς ωράριο, δουλειά ήλιο με ήλιο, εφτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς δικαιώματα. Θέλουν μια αγορά απαλλαγμένη από τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους.
Θέλουν δηλαδή σιγή νεκροταφείου για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους και ταυτόχρονα συνθήκες γαλέρας για χιλιάδες εμποροϋπάλληλους.
Ο κος Καμίνης και η συγκυβέρνηση λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι για την αναδουλειά και τα λουκέτα φταίνε οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα προκαλούνται από τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος μας, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και πρόστιμα του δήμου, την ώρα που παίρνουν σειρά μέτρων ενίσχυσης των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.
Τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα προκαλούνται από το γεγονός ότι από τους εργαζόμενους και μικροσυνταξιούχους, από τα λαϊκά στρώματα, έχουν αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους, μένοντας χωρίς αγοραστική δύναμη.
Όλοι αυτοί, συνοδοιπόροι της ίδιας πολιτικής που καταστρέφει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, όταν μιλάνε για τόνωση της αγοράς, εννοούν τα πολυκαταστήματα, το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο.
Την ίδια ώρα για την ενίσχυση του εμπορικού και τουριστικού κεφαλαίου εφάρμοσαν την απελευθέρωση αγορών, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τις λευκές νύχτες κ.ά.
Μέτρα που κάθε άλλο παρά συγκράτησαν τον κατήφορο του τζίρου στα μικρά καταστήματα, σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία σχετικής έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ.
Στην αγορά αυτή ο μικρός έμπορος δεν έχει θέση. Όσοι και ό,τι βρίσκεται εμπόδιο πρέπει και θα παραμεριστεί με κάθε τρόπο.
Ο περιορισμός και η κατάργηση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας δείχνει ποιον θεωρούν πραγματικά εχθρό τους. Εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να βάλουν εμπόδια στον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων - αυτοαπασχολουμένων - ανέργων, που παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Μας θέλουν στο γύψο γιατί ξέρουν ότι με την πολιτική τους πυροδοτούν αντιδράσεις. Η πολιτική αυτή δεν θα περάσει, θα την σπάσει η λαϊκή πάλη.
Απέναντι στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης - δημοτικής αρχής, που λυμαίνονται το κέντρο, προσφέροντας γη και ύδωρ στα πολυκαταστήματα και τους μεγαλοξενοδόχους, αντιτάσσουμε την οργάνωση και την πάλη με το σωματείο μας για την υπεράσπιση της επιβίωσής μας. Μαζί με τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, που και αυτοί βάλλονται από την ίδια πολιτική.
Καλούμε όλους και όλες να:
  • Παλέψουν μαζί μας για να παρθούν πίσω τα μνημόνια απαγόρευσης διαδηλώσεων. Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα του κινήματος να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται, με κάθε μορφή πάλης που επιλέγουν οι φορείς τους.
  • Διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, με όλους τους τρόπους ενάντια στα σχέδια καταστροφής μας.
  • Διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Οργανωμένα - αγωνιστικά στα πλαίσια του Συλλόγου μας με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ».