Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Συναγερμός για την προετοιμασία απεργιακού ξεσηκωμού



Σε συναγερμό για την προετοιμασία απεργιακού  ξεσηκωμού ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ. Όπως υπογραμμίζει, «με τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά δημιουργούμε εστίες αντίστασης. Δυναμώνουμε την κοινή δράση, τη συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα. Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση».
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους εμποδίσουμε.
Δεν φτάνει η εξοντωτική φορολογία, τα χαράτσια που πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε.
Δεν φτάνει η αναδουλειά, ο αποκλεισμός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αντιμετωπίζουμε.
Δεν φτάνουν τα χρέη που εξακολουθούν να συσσωρεύονται.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Προχωράει στο ξήλωμα κάθε κατάκτησης που έχει απομείνει.
Με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα και με δραστικά μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων οδηγείται σε συντάξεις πείνας και κοινωνικές παροχές "ασπιρίνης".
Από την επίθεση δεν εξαιρείται κανείς!
Αφορά παλιούς και νέους συνταξιούχους, αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και οι τωρινοί συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν χρυσοπληρώσει τις εισφορές τους όλα αυτά τα χρόνια.
Η κυβέρνηση μιλάει προκλητικά για σωτηρία του Ασφαλιστικού και κοινωνική δικαιοσύνη. Λέει συνειδητά ψέματα για να περιορίσει τις αντιδράσεις!
Με το νέο νομοσχέδιο, νομιμοποιούν και συμπληρώνουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις δραστικές μειώσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.
Βάζουν το λαό να πληρώσει το λογαριασμό της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, της καταλήστευσης των αποθεματικών, της προκλητικής εισφοροδιαφυγής των μεγάλων επιχειρηματιών.
Το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στην Κοινωνική Ασφάλιση θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή των λαϊκών οικογενειών, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων.
Η πλειοψηφία, που δουλεύουμε μια ζωή στην ανασφάλεια και την ανέχεια, με εισοδήματα και μισθούς πείνας, δεν θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε στα βαθιά γεράματα τα στοιχειώδη μέσα για την επιβίωσή μας.
Την ίδια ώρα που ματώνει ο λαός, οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας για ποιον δουλεύει, υλοποιεί τη χρόνια απαίτησή τους να απαλλαχθούν από το αγκάθι της ελάχιστης υποχρέωσής τους στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Άξια στη βρώμικη δουλειά.
Την ίδια μέρα που έδωσε στη δημοσιότητα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, η κυβέρνηση κατέθεσε και ν/σ που διευκολύνει το χορό της κερδοφορίας στους γύπες των ασφαλιστικών εταιρειών.
Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα.
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες σ’ εμάς και τις οικογένειές μας. Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση. Κανένας αμέτοχος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Με τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά δημιουργούμε εστίες αντίστασης.Δυναμώνουμε την κοινή δράση, τη συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα.
Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον αντιλαϊκή επιδρομή.
Απαιτούμε εδώ και τώρα σύγχρονη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές Υγείας και Πρόνοιας.
Καλούμε σε συναγερμό όλους τους συναδέλφους, όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Να προετοιμαστούμε τώρα για απεργιακό ξεσηκωμό

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






TO ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό, που παρουσίασε χτες ο υπουργός εργασίας συνιστά εφιαλτικό σενάριο για τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την εφαρμογή ενιαίων κριτηρίων για όλους, θα μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές των 
συνταξιούχων, πρόσθετα στις τεράστιες μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αξιοποιώντας το νόμο Λοβέρδου- Κουτρουμάνη, που έσπαγε τη σύνταξη στα δυο και με τα κριτήρια αναπλήρωσης οδήγησε σε χαμηλότερες συντάξεις, αλλάζει τώρα τους συντελεστές για τον υπολογισμό των συντάξεων και τις σπρώχνει ακόμα πιο κάτω.
Για τους αυτοαπασχολούμενος το σχέδιο προβλέπει δραστική μείωση των συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού και  της αλλαγής προς τα κάτω στα ποσοστά  αναπλήρωσης της σύνταξης.
Η σύνδεση  της εισφοράς με το εισόδημα , για όσους η δουλειά τους δεν πάει καλά, θα οδηγήσει σε συντάξεις – επιδόματα φτώχειας και αναγκαστική δουλειά μέχρι τον τάφο.
Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά των παροχών σε Υγεία - περίθαλψη - φάρμακο.
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως προσδιορίζεται από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι  αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες.
Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση.

Αγωνιζόμαστε για σύγχρονη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές υγείας και πρόνοιας.
Με τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά δημιουργούμε εστίες αντίστασης. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με όλα τα λαϊκά  στρώματα. Μόνο μαζί μπορούμε.

Καλούμε σε συναγερμό όλους τους συναδέλφους, όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Να προετοιμαστούμε τώρα για μαζικό αγώνα, να βρεθούμε όλοι σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!! 




                    Ηράκλειο 5/1/2016

                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ