Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκέντρωση για τις κατασχέσεις από τις Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ





Συγκέντρωση ενάντια στις κατασχέσεις διοργανώνουν τηνΤετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) της Αθήνας Αγ. Κων/νου 16, στην Ομόνοια, οιΕπιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε ταξιτζή,
εσύ που περιμένεις με τις ώρες στις πιάτσες τον πελάτη,
που ζεις μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια,
που τα χρέη σε πνίγουν,
που δεν έχεις ούτε περίθαλψη, ούτε ασφάλιση,
που τα παιδιά σου ξεκινάνε τη σχολική χρονιά σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο,
τι περιμένεις;
Τα μέτρα που πήραν όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βελτιώνονται με μερεμέτια,
νέα μέτρα έρχονται, νέα χαράτσια,
κανένας επίδοξος σωτήρας και καμιά αλλαγή στη διακυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες,
η ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΣΑΤΑ σε κρατάει σε αναμονή,
νέα επιτροπή συστήνεται στο υπουργείο για την "απελευθέρωση",
το ΚΕΑΟ απαιτεί ακόμα και το ΤΑΞΙ και το σπίτι σου.
Έχεις λύση, αξιοποίησέ την.
Πάρε την υπόθεση της επιβίωσής σου στα χέρια σου.
Μπες στον αγώνα να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Συσπειρώσου στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, ενίσχυσε τις αγωνιστικές δυνάμεις που παλεύουν για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια με τη συμμετοχή των χιλιάδων ταξιτζήδων που υποφέρουν.
Βάλε φρένο σε αυτή την πολιτική που σε θέλει εξαθλιωμένο και χωρίς ταξί, που σχεδιάζει ενίσχυση των μονοπωλίων και σένα υπάλληλο χωρίς δικαιώματα ή άνεργο. Έχεις υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά σου να σταθείς με αξιοπρέπεια, αγωνιστικά, βγάζοντας τις αυταπάτες από το μυαλό σου, που σου σπέρνουν ΜΜΕ, κυβέρνηση, πλειοψηφία του ΣΑΤΑ. Ο δρόμος ο δικός τους είναι η εξόντωσή σου, για να έρθουν τα μονοπώλια να επενδύσουν, αυτό είναι το μοντέλο τους χωρίς αυτοαπασχολούμενους και εργάτες, χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας.
Μόνο εσύ μπορείς να τους σταματήσεις, αν συσπειρωθείς δίπλα στις Επιτροπές Αγώνα, που χρόνια τώρα σε έχουν ενημερώσει σωστά, έχουν οργανώσει τον αγώνα και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή.
Θυμήσου τη στάση της ηγεσίας του ΣΑΤΑ. Πριν το 2011 μας έλεγαν ότι δεν έρχεται απελευθέρωση κι όμως ήρθε. Τώρα η ξεπουλημένη ηγεσία του ΣΑΤΑ με το φορολογικό βγάζει κορώνες, θα ρίξουν τη κυβέρνηση λένε και δεν έχουν καταθέσει ούτε τις θέσεις τους, δεν έχουν κάνει ούτε ΔΣ, ούτε Γενική Συνέλευση για να ενημερώσουν τον κλάδο, δεν έχουν προγραμματίσει τίποτα.
Καμιά αυταπάτη για το ΣΑΤΑ, χρόνο θέλουν να κερδίσουν,
για την κυβέρνηση και τα μονοπώλια δουλεύουν.
Εμείς χρόνο δεν έχουμε, γιατί είδη έρχονται οι ειδοποιήσεις από το ΚΕΑΟ και απειλούν ότι αν σε 20 μέρες δεν ρυθμιστούν τα χρέη στον ΟΑΕΕ, θα προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, που σ' αυτά, πέρα από το σπίτι είναι και το ΤΑΞΙ. Και αλίμονο αν χαθεί η ρύθμιση, το ποσό γίνεται άμεσα απαιτητό. Δηλαδή θα μας ξεσπιτώσουν και θα μας αφήσουν και χωρίς δουλειά, εκεί που μας χρωστάνε θέλουν να μας πάρουν τα πάντα.
ΤΩΡΑ όλοι στο ΔΡΟΜΟ
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στο ΚΕΑΟ (Αγ. Κων/νου 16, Ομόνοια)
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€.
Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη "απελευθέρωση" επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες».

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα δράσης της ΠΑΣΕΒΕ για το επόμενο δίμηνο



Mήνας τοπικών και κλαδικών κινητοποιήσεων, με δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Εφορίες και Δήμους, ενάντια στη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις, θα είναι ο Σεπτέμβρης για τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείαςτης ΠΑΣΕΒΕ, από κοινού με τηΓραμματεία Αττικής, όπου καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα. Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν ο εκβιασμός και η τρομοκρατία που ασκείται από την συγκυβέρνηση, με αφορμή τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Συζητήθηκαν επίσης η επιδείνωση της φοροεπιδρομής, τα «κόκκινα δάνεια» και οι πλειστηριασμοί, η ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων αυτοαπασχολούμενων και της ανεργίας στον χώρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξαν, «ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας τοπικών και κλαδικών κινητοποιήσεων, με δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Εφορίες και Δήμους, ενάντια στη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις, σε συνδυασμό με τα επείγοντα αιτήματα κάθε κλάδου. Μπορούμε να αναχαιτίσουμε τα σχέδια εξόντωσης μέσω του ΚΕΑΟ, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, που θα θωρακίζουν τους πιο αδύναμους, με πρωτοβουλίες διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων, από τις νέες Δημοτικές αρχές».
Σε αυτή την κατεύθυνση:
  • Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Την ίδια μέρα, οι δυνάμεις της συμμετέχουν σε όλη την Ελλάδα στις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών.
  • Η επιτροπή αγώνα ΤΑΞΙ Αθήνας διοργανώνει κινητοποίηση στο ΚΕΑΟ, στις 10 Σεπτέμβρηστις 10 π.μ. στο ΚΕΑΟ της Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια). Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, θα γίνει σύσκεψη αύριο Πέμπτη.
  • Η Πανελλαδική Γραμματεία θα επιδιώξει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα μέσα Σεπτέμβρη.
  • Η 1η Οκτώβρη ορίστηκε ως μέρα πανελλαδικής δράσης των σωματείων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις. Η κατεύθυνση είναι να γίνουν συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και εξορμήσεις.
  • Στις 4 Οκτώβρη θα υπάρξουν πρωτοβουλίες στις γειτονιές για την ανεργία και τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης.
  • Κορύφωση της κοινής δράσης με τις άλλες δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, θα αποτελέσει η 1η Νοέμβρη και η συμμετοχή των ΕΒΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς, η Γραμματεία Αττικής καλεί σε σύσκεψη τηνΤετάρτη 10 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24 στον 3ο όροφο). Στη σύσκεψη καλούνται αντιπροσωπείες των Προεδρείων των ΔΣ των Ομοσπονδιών, των Σωματείων, των Ενώσεων, των Επιτροπών Αγώνα, καθώς και μεμονωμένοι συνδικαλιστές.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» για τις κατασχέσεις μικρών ΕΒΕ




Ένα ακόμη βήμα προς την ενεργοποίηση της διαδικασίας των κατασχέσεων σε βάροςδεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που αδυνατούν να καταβάλλουν τις οφειλές τους, κάνει αυτές τις μέρες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του ο «Ριζοσπάστης» της Τετάρτης 3 Σεπτέμβρη.
Συγκεκριμένα, στους ασφαλισμένους που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ, αποστέλλεται η «Ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών», με την οποία ενημερώνονται ότι αν σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης δεν επιδιώξουν την εξόφληση ή κάποια ρύθμιση των χρεών τους, τότε «είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος σας, καθώς και των κατά νόμον υπευθύνων (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων)».
Είχε προηγηθεί στις 15/7/2014 η αποστολή από τον ΟΑΕΕ στο ΚΕΑΟ μιας «παρτίδας» με 92.992 οφειλέτες, που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ ο καθένας και είτε παραμένουν ενεργοί, είτε είχαν διακόψει τη δραστηριότητά τους το προηγούμενο εξάμηνο. Η παρτίδα αυτή αύξησε στους 99.140 τους συνολικούς οφειλέτες του ΟΑΕΕ, τα χρέη των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, από την έναρξη της λειτουργίας του.
Το ΚΕΑΟ σταδιακά ειδοποιεί αυτούς τους ασφαλισμένους για τις οφειλές τους και σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν στην «υπόμνηση» να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες με το Ταμείο τους, αποστέλλεται τώρα η «Ατομική ειδοποίηση», που είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την ενεργοποίηση της διαδικασίας των κατασχέσεων.
Από καταγγελίες αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ προκύπτει ότι τα ατομικά ειδοποιητήρια με τον εκβιασμό της κατάσχεσης παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σ' αυτό το δεύτερο στάδιο των ατομικών ειδοποιήσεων έχουν ενταχθεί για την ώρα 5.941 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η κατάσταση είναι τραγική για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, οι οφειλές των οποίων στον ασφαλιστικό τους οργανισμό αυξήθηκαν κατακόρυφα την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Το παράδειγμα που παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» είναι αποκαλυπτικό: Ενας επαγγελματίας, συνεπής κατά τ' άλλα στις υποχρεώσεις του απέναντι στον ΟΑΕΕ, άρχισε από τα τέλη του 2011 να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καταβολή των εισφορών του.
Τα συσσωρευμένα χρέη του έφτασαν τον Ιούλη του 2014 (οπότε και βεβαιώθηκαν από το ΚΕΑΟ) στις 14.724,82 ευρώ. Με τα πρόσθετα τέλη, το τελικό ποσό της οφειλής αυξήθηκε στα 14.823,47 ευρώ. Τώρα, με την «Ατομική ειδοποίηση» (ημερομηνία έκδοσης 1/8/2014), καλείται από το ΚΕΑΟ να αποπληρώσει το χρέος του, ή να το ρυθμίσει μέσα σε 20 μέρες, αλλιώς απειλείται με κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 370.000 ασφαλισμένοι έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ, σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, δηλαδή οι μισοί. Τα χρέη προς το Ταμείο έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. Όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι χάνουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών (στοιχεία ΟΑΕΕ). Από τις συνολικές οφειλές, μόλις ένα μικρό μέρος (λιγότερο από 8%) έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση. Επαληθεύεται και μ' αυτόν τον τρόπο η αδυναμία των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ να ανταποκριθούν οικονομικά στους όρους ακόμα και αυτών των ρυθμίσεων που τους προτείνει το Ταμείο και κατόπιν το ΚΕΑΟ.
Το ποιος πραγματικά «πληρώνει τη νύφη» του εισφορο-κυνηγητού που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, με το πρόσχημα της διάσωσης των Ταμείων, φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ (Αύγουστος 2014). Σύμφωνα με αυτά, το ΚΕΑΟ έχει καταγεγραμμένους 211.451 οφειλέτες όλων των Ταμείων. Από αυτούς, οι 139.359 (περισσότεροι από τους μισούς) έχουν βεβαιωμένα χρέη έως 20.000 ευρώ ο καθένας και χρωστούν συνολικά 1.397.845.888,27 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, μόλις 833 οφειλέτες έχουν χρέη πάνω από 1.000.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά 2.891.937.190,13. Τα ποσά των οφειλών δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, με συσσωρευμένα χρέη ετών στο ΙΚΑ. Δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κυνηγάει το ΚΕΑΟ είναι μικροοφειλέτες, με συνολικό χρέος περίπου 1,4 δισ. ευρώ σε όλα τα Ταμεία, όταν λιγότεροι από 850 μεγαλοοφειλέτες - επιχειρήσεις έχουν διπλάσιο χρέος στο ΙΚΑ!
Κινητοποίηση στις 10 Σεπτέμβρη
Σε κινητοποίηση ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ. στο ΚΕΑΟ της Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια).
Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, θα γίνει σύσκεψη, αύριο, Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη. Δεκάδες είναι έως τώρα οι καταγγελίες ταξιτζήδων ότι απειλούνται με ατομικές ειδοποιήσεις για κατασχέσεις, λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης






Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους αυτοκινητιστές στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Αυτοαπασχολούμενε, έμπορε, βιοτέχνη, επαγγελματία, αυτοκινητιστή,
τι περιμένεις;…να σε λυπηθούν όσοι υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, τη μεταφορά, τις κατασκευές, τον τουρισμό;
Για την ΕΕ και την κυβέρνηση είσαι ''διαρθρωτικό πρόβλημα''. Το ξεπέρασμα της κρίσης σχεδιάζεται με σένα άνεργο, ανασφάλιστο, επαίτη και καταχρεωμένο. Οι υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων μάχονται για να θωρακίσουν την κερδοφορία των αφεντικών τους. Όσο αυτοί θα φτιάχνουν πλεονάσματα, εσύ θα χρεωκοπείς...
Όλα τα μέτρα που ήρθαν (κατασχέσεις, φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) δεν επιδέχονται μερεμέτια. Ήρθαν για να μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς Ανάπτυξη!
Τώρα πια ξέρεις!
Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, τις κατασχέσεις και τη φτώχεια, απ’ την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές και τα ''επενδυτικά κίνητρα''.
Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Τα μονοπώλια δεν χορταίνουν θυσίες, θεριεύουν απ' αυτές. Μην τους δίνεις ανοχή. Όσο θα μειώνεις τις απαιτήσεις σου, τόσο θα έρχονται βροχή τα νέα μέτρα. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό εκτός κι αν αποφασίσεις να του κόψεις τη φόρα.
Αυτός ο «δρόμος ανάπτυξης» έφερε τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τελικά την κρίση. Δεν φταίει ο λαός για την κρίση. Αυτοί που ωφελήθηκαν από την «ανάπτυξη», αυτοί που είχαν τα κλειδιά της οικονομίας, αυτοί που πίνουν νερό στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αυτοί να πληρώσουν την κρίση!
Η ΕΕ βάζει μόνο δεσμά στους λαούς, δεν νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες μας. Δεν διστάζει να αιματοκυλήσει λαούς για τον ανταγωνισμό των «ισχυρών».
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που θα συνθλίψουν το λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, τις κατακτήσεις των προηγούμενων γενιών στην ασφάλιση και στην πρόνοια, θα μετατρέψουν τους νέους ανθρώπους σε εργαλεία μιας χρήσης και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας σε αρένα. Έρχονται νέα μέτρα που θα βγάλουν στο σφυρί τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Γι’ αυτό δεν αρκεί απλά η περιγραφή της κατάστασης αυτής, πρέπει τώρα να πάρεις θέση στον αγώνα και να μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα!
Αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές,
Δεν είμαστε μόνοι μας.
Μαζί μας είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία. Όλοι όσοι υποφέρουν από τη δίψα των μονοπωλίων για κέρδη είναι σύμμαχοί μας. Είμαστε με αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου και όχι με αυτούς που τον κλέβουν.
Στο δίλημμα, λοιπόν, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι απαντάμε:πάμε με το λαό που αγωνίζεται, έχοντας το κεφάλι ψηλά και όχι με το κεφάλαιο, σκυφτοί και εξαθλιωμένοι! Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει.
Η κοινωνική συμμαχία είναι η δική μας ελπίδα.
Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να απαλλαγούμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να επιβάλουμε τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο,τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, το κίνημα σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά.
Διεκδικούμε: 
  • Υγεία ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν για όλον το λαό.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα χρεών
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ, Δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας και αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων και λογαριασμών κ.λπ. για όσους αυτοαπασχολούμενους διατηρούν την επιχείρησή τους.
  • Καμία μείωση συντάξεων και αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς, με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους
  • Συνταξιοδότηση όλων όσων συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που έχουν ήδη καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους
  • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη
  • Κοινωνική ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων
  • Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της
  • Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, φορολογία από το πρώτο ευρώ)
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€
Ήρθε η ώρα να μπεις μπροστά στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ. Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».