Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης






Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους αυτοκινητιστές στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Αυτοαπασχολούμενε, έμπορε, βιοτέχνη, επαγγελματία, αυτοκινητιστή,
τι περιμένεις;…να σε λυπηθούν όσοι υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, τη μεταφορά, τις κατασκευές, τον τουρισμό;
Για την ΕΕ και την κυβέρνηση είσαι ''διαρθρωτικό πρόβλημα''. Το ξεπέρασμα της κρίσης σχεδιάζεται με σένα άνεργο, ανασφάλιστο, επαίτη και καταχρεωμένο. Οι υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων μάχονται για να θωρακίσουν την κερδοφορία των αφεντικών τους. Όσο αυτοί θα φτιάχνουν πλεονάσματα, εσύ θα χρεωκοπείς...
Όλα τα μέτρα που ήρθαν (κατασχέσεις, φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) δεν επιδέχονται μερεμέτια. Ήρθαν για να μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς Ανάπτυξη!
Τώρα πια ξέρεις!
Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, τις κατασχέσεις και τη φτώχεια, απ’ την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές και τα ''επενδυτικά κίνητρα''.
Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Τα μονοπώλια δεν χορταίνουν θυσίες, θεριεύουν απ' αυτές. Μην τους δίνεις ανοχή. Όσο θα μειώνεις τις απαιτήσεις σου, τόσο θα έρχονται βροχή τα νέα μέτρα. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό εκτός κι αν αποφασίσεις να του κόψεις τη φόρα.
Αυτός ο «δρόμος ανάπτυξης» έφερε τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τελικά την κρίση. Δεν φταίει ο λαός για την κρίση. Αυτοί που ωφελήθηκαν από την «ανάπτυξη», αυτοί που είχαν τα κλειδιά της οικονομίας, αυτοί που πίνουν νερό στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αυτοί να πληρώσουν την κρίση!
Η ΕΕ βάζει μόνο δεσμά στους λαούς, δεν νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες μας. Δεν διστάζει να αιματοκυλήσει λαούς για τον ανταγωνισμό των «ισχυρών».
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που θα συνθλίψουν το λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, τις κατακτήσεις των προηγούμενων γενιών στην ασφάλιση και στην πρόνοια, θα μετατρέψουν τους νέους ανθρώπους σε εργαλεία μιας χρήσης και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας σε αρένα. Έρχονται νέα μέτρα που θα βγάλουν στο σφυρί τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Γι’ αυτό δεν αρκεί απλά η περιγραφή της κατάστασης αυτής, πρέπει τώρα να πάρεις θέση στον αγώνα και να μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα!
Αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές,
Δεν είμαστε μόνοι μας.
Μαζί μας είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία. Όλοι όσοι υποφέρουν από τη δίψα των μονοπωλίων για κέρδη είναι σύμμαχοί μας. Είμαστε με αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου και όχι με αυτούς που τον κλέβουν.
Στο δίλημμα, λοιπόν, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι απαντάμε:πάμε με το λαό που αγωνίζεται, έχοντας το κεφάλι ψηλά και όχι με το κεφάλαιο, σκυφτοί και εξαθλιωμένοι! Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει.
Η κοινωνική συμμαχία είναι η δική μας ελπίδα.
Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να απαλλαγούμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να επιβάλουμε τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο,τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, το κίνημα σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά.
Διεκδικούμε: 
  • Υγεία ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν για όλον το λαό.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα χρεών
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ, Δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας και αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων και λογαριασμών κ.λπ. για όσους αυτοαπασχολούμενους διατηρούν την επιχείρησή τους.
  • Καμία μείωση συντάξεων και αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς, με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους
  • Συνταξιοδότηση όλων όσων συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που έχουν ήδη καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους
  • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη
  • Κοινωνική ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων
  • Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της
  • Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, φορολογία από το πρώτο ευρώ)
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€
Ήρθε η ώρα να μπεις μπροστά στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ. Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».