Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Χιλιάδες κατασχετήριες προειδοποιήσεις έχουν σταλθεί από το ΚΕΑΟ Ηρακλείου σε επαγγελματοβιοτέχνες, με ρυθμό εκατοντάδων κάθε μέρα.






Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε ο διευθυντής του ΚΕΑΟ Ηρακλείου, στην αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από διαφόρους κλάδους που πήραν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία καλούσε η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 26 Ιουλίου, και συμμετείχε το σωματείο επιπλοξυλουργών, αλλά και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, για να καταγγέλλει την Κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στο λουκέτο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, αλλά και την «προετοιμασία» για την εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον μαζικά από τον επόμενο μήνα, σε βάρος φτωχών βιοπαλαιστών, αυτοαπασχολούμενων και μικροαγροτών, με μόνο κριτήριο τα χρέη τους, ανεξάρτητα του ύψους, εάν δεν έχουν ενταχτεί σε διακανονισμό, που έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι εγκαταλείπουν, κάτω από το βάρος των καθημερινών τους υποχρεώσεων. 
Για μια ακόμη φορά -έχουν γίνει 4 παραστάσεις συνολικά στην διεύθυνση του ΚΕΑΟ Ηρακλείου από την ΠΑΣΕΒΕ, επαγγελματικούς και αγροτικούς συλλόγους- απαντήσεις δε δόθηκαν, αλλά ακούστηκε από το διευθυντή της υπηρεσίας αυτής το στερεότυπο «εγώ μεταφέρω τα αιτήματα, αλλά απάντηση δεν μου στέλνουν, άρα δεν μπορώ να σας απαντήσω σε κανένα από αυτά». 
Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, συνεχίζοντας τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες στο λουκέτο, που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά για χάρη των μονοπωλιακών συμφερόντων. Απαίτησαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, εκφράζοντας τη θέληση χιλιάδων συναδέλφων τους, ζητώντας: 
·         1. Αφορολόγητο όριο 20.000  και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί. 
·         2. Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ. 
·         3. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%. 
·         4. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €. 
·         5. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία. 
·         6. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση, στην Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, Ύδρευσης και Τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. 
·         7. Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 € και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. 
·         8. Κατάργηση του ΚΕΑΟ, να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις. 
Η διεκδίκηση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα θα οργανωθεί ακόμα πιο πλατιά, πιο μαζικά η αντίσταση των μικρών ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, στο ξεκλήρισμα που κυβέρνηση - ΕΕ και μονοπώλια επιδιώκουν, προκειμένου η «ανάπτυξη» που διαλαλούν να μη βρει κανένα εμπόδιο στο δρόμο της, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 
Την συμπαράσταση του εκ μέρους των εργαζομένων της υπηρεσίας εξέφρασε ο πρόεδρος του σωματείου που ήταν παρών στην συνάντηση. Η κοινή δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για να υπάρξει, μια ισχυρή λαϊκή αντεπίθεση που θα αμφισβητήσει συνολικά τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και πολιτικές προς όφελος των μονοπωλίων και σε βάρος του λαού.  

Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

27 Ιουλίου 2017

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ Με πρόστιμο 1.500 ευρώ απειλούνται όσοι δεν τοποθετήσουν μηχάνημα POS





Με πρόστιμο 1.500 ευρώ απειλούνται καταστηματάρχες αν έως αύριο Πέμπτη δεν έχουν τοποθετήσει μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών POS.
Η προθεσμία λήγει στις 27 Ιούλη και μηχανήματα για πληρωμές με κάρτα θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.
Το θέμα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για το ύψος των προμηθειών που εισπράττουν οι τράπεζες για τα POS.
Μηχάνημα ηλεκτρονικών συναλλαγών πρέπει να προμηθευτούν έως τις 27 Αυγούστου και οι επαγγελματίες που έκαναν έναρξη από 17 Ιούνη έως 27 Ιούλη.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Με κινητοποίηση στο Δικαστικό Μέγαρο πέτυχαν την ακύρωση υποθέσεων πλειστηριασμών ακινήτων





Με σύνθημα «Κανένα σπίτι ή επαγγελματικός χώρος στα χέρια τραπεζών και άλλων κορακιών», ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η Γραμματεία Ιωαννίνων της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιούλη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, καθώς ήταν προγραμματισμένες υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης παρέμειναν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, κρατώντας πανό του Εμπορικού Συλλόγου στο οποίο αναγραφόταν «Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμία κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού, μεταφορικού μέσου». Τελικά και κάτω από το βάρος της κινητοποίησης, οι προγραμματισμένες υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων ακυρώθηκαν.
Απαιτούν:
- Απαγόρευση κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
- Αναστολή των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
- Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
- Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών, όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.