Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ‘’Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ ‘’








Συμμετέχουμε μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκεντρώση στην Πλατεία Ελευθερίας,  1 ΜΑΗ  στις 10 π.μ.. Παλεύουμε για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, κοινωνική ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Δεν θα γίνουμε «κρέας για τα κανόνια» και τους πυραύλους των ιμπεριαλιστών, που μοιράζουν την γειτονιά μας, ξεριζώνουν λαούς, προκαλούν εκατόμβες αθώων θυμάτων.

Γι αυτό, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και την φτωχή αγροτιά, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πολιτικές που τους υπηρετούν. Η ανάπτυξη των αγώνων, είναι το αντίπαλο δέος στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, στις στρατιωτικές επεμβάσεις που εντείνονται.


Απαιτούμε:
·        Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες
·        Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να φύγει εδώ και τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
·        Καμία δαπάνη για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.
·        Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης για τους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
·        Αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους, 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
·        Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός 1ης κατοικίας. Να διαγραφούν τόκοι και πρόστιμα, τμήμα των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες.
·        Κάλυψη όλων των αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό για δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας-περίθαλψης, παιδείας.
·        Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10ΠΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Για την Πρωτομαγια 2018, καλεσμα




Συμμετέχουμε μαζικά στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις. Παλεύουμε για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Δεν θα γίνουμε "κρέας για τα κανόνια" και τους πυραύλους των ιμπεριαλιστών, που μοιράζουν τη γειτονιά μας, ξεριζώνουν λαούς, προκαλούν εκατόμβες αθώων θυμάτων.
Γι' αυτό, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πολιτικές που τους υπηρετούν. Η ανάπτυξη των αγώνων είναι το αντίπαλο δέος στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, στις στρατιωτικές επεμβάσεις που εντείνονται.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαφημίζει την "έξοδο από τα μνημόνια" όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα που βιώνουμε; Ο αγώνας για την επιβίωση παραμένει δύσκολος, με ατελείωτες ώρες δουλειάς για να φέρουμε βόλτα παλιά και νέα βάρη, να επιβιώσουν οι οικογένειές μας, σε όλο και πιο αντίξοες συνθήκες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις επεκτείνονται στην αγορά και αρπάζουν τη «μερίδα του λέοντος». Καταχρεωμένοι αυτοαπασχολούμενοι, χαμηλά μεροκάματα, συντάξεις πείνας, αυτό σημαίνει "καθαρή έξοδος" από τα μνημόνια. Έτσι εννοεί η κυβέρνηση τη "δίκαιη ανάπτυξη". Τα προγράμματα χρηματοδότησης και οι φοροαπαλλαγές προορίζονται για λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτές που είναι "ανταγωνιστικές" και "εξωστρεφείς". Εκεί διοχετεύτηκε το φιλέτο και από τα αντίστοιχα αναπτυξιακά μέτρα του παρελθόντος.
Για τα μικρομάγαζα και τους αυτοαπασχολούμενους άλλα μέτρα εφαρμόζονται. Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, συντάξεις φιλοδωρήματα, πετσοκομμένες παροχές Υγείας - Παιδείας. Και προστίθεται η απελευθέρωση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ακόμα και για χρέη 500 ευρώ. Πάνω από 130.000 πλειστηριασμοί σχεδιάζονται τα επόμενα χρόνια.
Ο καθημερινός μόχθος δεν αρκεί για να τα βγάλουμε πέρα. Μόνο ο δρόμος του συλλογικού αγώνα μπορεί να εγγυηθεί τα δικαιώματά μας. Εμπόδιο στη συλλογική πάλη είναι οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, οι Σειρήνες της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Υπονομεύουν κάθε κινητοποίηση, ακόμα και αυτές που κάτω από την πίεση των προβλημάτων υποχρεώνονται να υιοθετήσουν. Έτσι, η αντίδραση στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς από το Φλεβάρη που αποφασίστηκε, κατάντησε μια νερόβραστη "Μέρα Δράσης" το Μάη, για να βγει η υποχρέωση. Αυτές οι ηγεσίες βρίσκονται αλλού, έχουν πάρει αποστάσεις από την πραγματικότητα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων. Γι' αυτό "πιάνουν στασίδι" σε κάθε αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης, "πίνουν νερό" στο όνομα της ανταγωνιστικότητας μαζί με ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, τραπεζίτες και εφοπλιστές. Μιλάνε για "οικονομική δημοκρατία" για να κρύψουν ότι στην αγορά ισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου και κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας.
Η αλλαγή της κατάστασης περνά από δικό μας χέρι. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να κάνουμε πιο μαζικά τα σωματεία μας, να τα μετατρέψουμε σε κέντρα αγώνα απέναντι στις πολιτικές που ενισχύουν τα μονοπώλια και ψαλιδίζουν τις ανάγκες μας.
Μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους μαζικούς φορείς των γυναικών, της νεολαίας μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δυναμική των αγώνων μας. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η δύναμη. Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Είναι ανησυχητικές οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι ανταγωνισμοί και οι πολεμικές συγκρούσεις για το μοίρασμα και τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των αγωγών γενικεύονται. Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αναπτύσσονται ισχυρές πολεμικές μηχανές. Η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται, ο Άραξος και η Ανδραβίδα εκσυγχρονίζονται. Σχέδια για νέες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο εξυφαίνονται.
Έτσι εννοεί τη "γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας" η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής. Είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος της υπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων. Όπως τσακίζει λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, έτσι διεκδικεί για λογαριασμό τους μερίδιο στη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή.
Η κλιμακούμενη επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης εντάσσεται στους ίδιους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις. Το μάρμαρο το πληρώνουν και οι δυο λαοί, με αύξηση των ΝΑΤΟικών δαπανών, προς όφελος των εξοπλισμών, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Το νέο χτύπημα στη Συρία είναι κακός οιωνός. Χρειάζεται επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Όσοι παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση, δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους λαούς των γειτονικών χωρών. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Λέμε έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί έχουν αποδειχθεί βασικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, υποδαύλισης των πολεμικών συγκρούσεων.
Απαιτούμε:
§  Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες
§  Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να φύγει εδώ και τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
§  Καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.
§  Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης για τους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
§  Αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους, 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
§  Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός 1ης κατοικίας. Να διαγραφούν τόκοι και πρόστιμα, τμήμα των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες.
§  Κάλυψη όλων των αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό για δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Περίθαλψης, Παιδείας.
§  Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
                                                   Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου