Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016


  •     Η ΠΑΣΕΒΕ απευθύνεται σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικροεπαγγελματία, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Ηρακλείου την Παρασκευή 14/10/2016 στις 10 πμ, θα είμαστε εκεί μαζί με την φτωχή αγροτιά, την ΠΑΣΥ, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές.

  • Φτάνει πια με την φοροληστεια και της «δεύτερης φοράς» «αριστερής κυβέρνησης», αρκετά με την φοροαφαιμαξη και την καταλήστευση του εισοδήματος μας, για να πληρώνονται οι δόσεις στα «κοράκια», για να γεμίζουν με ζεστό χρήμα οι τσέπες των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Όχι μόνο μας εξοντώνουν με την φορομπηχτική τους πολιτική, αλλά μας συκοφαντούν ως φοροαπατεωνες την  ίδια στιγμή που με νόμους διαγράφουν τεράστια πρόστιμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες από παράνομες συναλλαγές, δίνουν νέα προκλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
  •  Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.Απαιτούμε άμεσα:

  • ü Επαναφορά του αφορολόγητου. 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
  • ü Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες.
  • ü Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • ü Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
  • ü Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  • ü Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • ü Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • ü Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10 10 ΠΜ,ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ


                                                                     ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 12/10





Συνάδελφε
Είναι γενική διαπίστωση ότι η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών- βιοτεχνών- μικρών εμπόρων-αυτοκινητιστών, συνταξιούχων έχει χειροτερεύσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που εφαρμόζονται.
Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο κατήφορος, να σταματήσουν τα λουκέτα και η φοροεπιδρομή.
Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις που αναπτύχτηκαν τα τελευταία χρόνια μπορεί να δυσκόλεψαν και να καθυστέρησαν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, δεν μπόρεσαν όμως να σταματήσουν την χειροτέρευση της κατάστασης.
Η ΠΑΣΕΒΕ όλα αυτά τα χρόνια έδωσε το παρόν σε όλους τους αγώνες. Πήρε δεκάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, βρέθηκε στο πλάι συναδέλφων που προσπαθούν να επιβιώσουν, που όφειλαν στον ΟΑΕΕ και αντιμετώπιζαν προβλήματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, σε συναδέλφους που όφειλαν στη ΔΕΗ  και απέτρεψε διακοπές ρεύματος .
Επειδή θεωρούμε ότι απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση πρέπει να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση
Επειδή θεωρούμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να χαράξει πιο σαφή αγωνιστική- αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης.
Επειδή θεωρούμε ότι δεν φτάνει να εξαντλείται η παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος μόνο σε προβολή αιτημάτων.
Για τους παραπάνω λόγους καθώς και για όλα τα ζητήματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, η ΠΑΣΕΒΕ πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στα σωματεία και τις ομοσπονδίες και να ανοίξει μια συζήτηση για το προσανατολισμό και τους στόχους που πρέπει να έχει για να γίνει πιο αποτελεσματικό για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση.
Η αποδοχή από μέρους σας της  πρόσκλησης μας, σαφώς δεν προϋποθέτει ότι οπωσδήποτε υπάρχει συμφωνία για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις που έχει ο κάθε φορέας.
Θεωρούμε ότι οι επιφυλάξεις , ακόμα και η διαφωνία με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, δεν πρέπει να εμποδίσει τη συζήτηση που πρέπει κατά τη γνώμη μας να αναπτυχθεί και αφορά την ανάγκη να δυναμώσουν τα σωματεία μας, να γίνουν πιο αποτελεσματικά στην μάχη για την υπεράσπιση των συναδέλφων που καθημερινά πνίγονται στα προβλήματα.
Μαζί με την παρούσα πρόσκληση σας στέλνουμε, για πληρέστερη ενημέρωση σας και το κείμενο θέσεων της ΠΑΣΕΒΕ που θα θέλαμε να το συζητήσουμε μαζί σας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ Αλικαρνασσού,7 μμ, όπισθεν του παλιού Δημαρχείου σε ανοικτή πλατιά συζήτηση-σύσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ.
Η αναμονή, ο συμβιβασμός με τα προβλήματα, η ανοχή σε κάθε είδους πολιτικές που μας εξοντώνουν, τα «συγχωροχάρτια» στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος σε ΕΣΣΕ,ΓΣΕΒΕΕ που δεν οργανώνουν την πάλη των χιλιάδων επαγγελματιών ενάντια στις εξοντωτικές κυβερνητικές πολιτικές πρέπει να πάρουν τέλος.
Αυτά που ίσως μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από όσα μας ενώνουν, για όλα σε καλούμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο πάλης που θα έχει στο επίκεντρο του τα προβλήματα μας, τις ανησυχίες μας, θα δίνει αγωνιστική διέξοδο σε μια πορεία συμπόρευσης με τους εργαζόμενους, την φτωχή αγροτιά, κάθε άνθρωπο που υποφέρει
Σε περιμένουμε την Τετάρτη 12/10 στις 7 μμ στο ΚΑΠΗ Αλικαρνασσού, η παρουσία σου θα συμβάλει αποφασιστικά.
Συνάδελφε
«Άσε τη ζωή που κάνεις, πάλεψε για τη ζωή που χάνεις» με αυτό σύνθημα από το 2014 και την μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο Σύνταγμα 1100 και πλέον συνδικαλιστικών φορέων σε περιμένουμε να χαράξουμε μαζί τον δρόμο αγωνιστικών διεκδικήσεων για όσα μας κλέβουν, για ότι μας στερούν.


Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης

Ο ΟΑΕΕ ζητά 200 εκατ. από τον ΑΚΑΓΕ για να πληρώσει συντάξεις






Το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ στην τελευταία συνεδρίαση του ζήτησε 200 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των συντάξεων από το ΑΚΑΓΕ.
Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 150 εκατομμύρια που πήρε πρόσφατα πάλι από το ΑΚΑΓΕ και για τον ίδιο σκοπό.
Την ίδια στιγμή στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η χρηματοδότηση για την κοινωνική ασφάλιση μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Αυτό είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της ακολουθουμένης  πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, της ανταποδοτικότητας και του Ευρωμόνοδρομου που τσακίζει τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων και όσα ψέματα και να πουν οδηγεί και την κοινωνική ασφάλιση στην υποβάθμιση και τη διάλυση.
Αυτή την πολιτική ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση που με πρόσχημα τα ελλείμματα των ταμείων θέλει να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο πετσόκομμα των συντάξεων και παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι ένα δρόμο έχουμε.
Το δρόμο του αγώνα!
  • Το δρόμο της συνολικής αμφισβήτησης της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
  • Το δρόμο της πάλης για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, όσο και των προηγούμενων.
  • Το δρόμο της διεκδίκησης και ικανοποίησης των σύγχρονων πραγματικών αναγκών μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Μόνιμη και σταθερή αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ