Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 12/10

Συνάδελφε
Είναι γενική διαπίστωση ότι η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών- βιοτεχνών- μικρών εμπόρων-αυτοκινητιστών, συνταξιούχων έχει χειροτερεύσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που εφαρμόζονται.
Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο κατήφορος, να σταματήσουν τα λουκέτα και η φοροεπιδρομή.
Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις που αναπτύχτηκαν τα τελευταία χρόνια μπορεί να δυσκόλεψαν και να καθυστέρησαν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, δεν μπόρεσαν όμως να σταματήσουν την χειροτέρευση της κατάστασης.
Η ΠΑΣΕΒΕ όλα αυτά τα χρόνια έδωσε το παρόν σε όλους τους αγώνες. Πήρε δεκάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, βρέθηκε στο πλάι συναδέλφων που προσπαθούν να επιβιώσουν, που όφειλαν στον ΟΑΕΕ και αντιμετώπιζαν προβλήματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, σε συναδέλφους που όφειλαν στη ΔΕΗ  και απέτρεψε διακοπές ρεύματος .
Επειδή θεωρούμε ότι απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση πρέπει να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση
Επειδή θεωρούμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να χαράξει πιο σαφή αγωνιστική- αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης.
Επειδή θεωρούμε ότι δεν φτάνει να εξαντλείται η παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος μόνο σε προβολή αιτημάτων.
Για τους παραπάνω λόγους καθώς και για όλα τα ζητήματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, η ΠΑΣΕΒΕ πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στα σωματεία και τις ομοσπονδίες και να ανοίξει μια συζήτηση για το προσανατολισμό και τους στόχους που πρέπει να έχει για να γίνει πιο αποτελεσματικό για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση.
Η αποδοχή από μέρους σας της  πρόσκλησης μας, σαφώς δεν προϋποθέτει ότι οπωσδήποτε υπάρχει συμφωνία για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις που έχει ο κάθε φορέας.
Θεωρούμε ότι οι επιφυλάξεις , ακόμα και η διαφωνία με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ, δεν πρέπει να εμποδίσει τη συζήτηση που πρέπει κατά τη γνώμη μας να αναπτυχθεί και αφορά την ανάγκη να δυναμώσουν τα σωματεία μας, να γίνουν πιο αποτελεσματικά στην μάχη για την υπεράσπιση των συναδέλφων που καθημερινά πνίγονται στα προβλήματα.
Μαζί με την παρούσα πρόσκληση σας στέλνουμε, για πληρέστερη ενημέρωση σας και το κείμενο θέσεων της ΠΑΣΕΒΕ που θα θέλαμε να το συζητήσουμε μαζί σας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ Αλικαρνασσού,7 μμ, όπισθεν του παλιού Δημαρχείου σε ανοικτή πλατιά συζήτηση-σύσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ.
Η αναμονή, ο συμβιβασμός με τα προβλήματα, η ανοχή σε κάθε είδους πολιτικές που μας εξοντώνουν, τα «συγχωροχάρτια» στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος σε ΕΣΣΕ,ΓΣΕΒΕΕ που δεν οργανώνουν την πάλη των χιλιάδων επαγγελματιών ενάντια στις εξοντωτικές κυβερνητικές πολιτικές πρέπει να πάρουν τέλος.
Αυτά που ίσως μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από όσα μας ενώνουν, για όλα σε καλούμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο πάλης που θα έχει στο επίκεντρο του τα προβλήματα μας, τις ανησυχίες μας, θα δίνει αγωνιστική διέξοδο σε μια πορεία συμπόρευσης με τους εργαζόμενους, την φτωχή αγροτιά, κάθε άνθρωπο που υποφέρει
Σε περιμένουμε την Τετάρτη 12/10 στις 7 μμ στο ΚΑΠΗ Αλικαρνασσού, η παρουσία σου θα συμβάλει αποφασιστικά.
Συνάδελφε
«Άσε τη ζωή που κάνεις, πάλεψε για τη ζωή που χάνεις» με αυτό σύνθημα από το 2014 και την μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο Σύνταγμα 1100 και πλέον συνδικαλιστικών φορέων σε περιμένουμε να χαράξουμε μαζί τον δρόμο αγωνιστικών διεκδικήσεων για όσα μας κλέβουν, για ότι μας στερούν.


Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης