Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΑΣΕΒΕ στη ΔΕΗ


Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή - Εθνικής Αμύνης διοργανώνει στις 10 το πρωί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, καταγγέλλοντας τη διοίκηση ότι προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους για χρέη.
Απαιτούν την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε συνάδελφό τους και καταγγέλλουν ότι στους εκβιασμούς που δέχονται οι μικρομεσαίοι για τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τον ΟΑΕΕ, προστίθενται και αυτοί της ΔΕΗ.
Ξεκαθαρίζουν ότι το ρεύμα όπως και το νερό και η στέγη είναι κοινωνικά αγαθά.
Απαιτούν:
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.
  • Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια.
  • Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Καταψήφισε τον οικονομικό απολογισμό του 2015




Σε καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού του Δήμου Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα οι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Επισημαίνοντας τη λειτουργία του δήμου ως περίπου μια ανώνυμη εταιρεία, κατήγγειλαν το γεγονός ότι τα έσοδα του δήμου προήλθαν κατά κύριο λόγο από τα χαράτσια. 
Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της παράταξης: 
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε ή μάλλον καλύτερα παρουσιάστηκε, ο οικονομικός απολογισμός για το 2015 και ο ισολογισμός της ίδιας χρονιάς.
Για μια ακόμα φορά φάνηκε και μέσα από τα οικονομικά στοιχεία ότι ο δήμος λειτουργεί μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχει καθορίσει το κεντρικό κράτος, δηλαδή περίπου ως μια Ανώνυμη Εταιρεία, υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις που ευνοούν το κεφάλαιο και όχι το λαό. Αυτό προσπάθησαν να κρύψουν όλες οι παρατάξεις και η Δημοτική Αρχή πίσω από λεπτομέρειες και αριθμούς.
Και εξηγούμαστε: Τα έσοδα του δήμου προήλθαν κατά κύριο λόγο από τα χαράτσια (ΤΑΠ, δημοτικά τέλη κλπ.) αυξημένα κατά 47,75% από το 2014, ενώ η κρατική χρηματοδότηση ολοένα και μειώνεται. Για να μη μιλήσουμε γι' αυτά που έρχονται μέσα στο 2016: Τα δάνεια, οι απεντάξεις κλπ. Πάλι ο λαός πληρώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προσωπικό του δήμου βαίνει διαρκώς μειούμενο, όπως φαίνεται από τα έξοδα μισθοδοσίας (-9% περίπου σε σύγκριση με το 2014), πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα από τη μια οι εργολάβοι να κάνουν πάρτι (π.χ. Πράσινο) ενώ η Υπηρεσία της Καθαριότητας να υπολειτουργεί και να περιμένει 8μηνίτες, 5μηνίτες ή 2μηνίτες για να δουλέψει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μια ανειδίκευτο προσωπικό να εργάζεται σε θέσεις που απαιτούν εκπαίδευση και από την άλλη εντατικοποίηση της δουλειάς για το μόνιμο προσωπικό. Και τα δυο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εργατικά ατυχήματα. Και τελικά στην ιδιωτικοποίηση που θα φέρει ακόμα πιο ελαστικές μορφές απασχόλησης και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό.
Ας πάμε τώρα στα "καλά νέα": Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει πλεόνασμα ("κέρδη" τα ονομάζουν) περίπου 3,312 εκατ. ευρώ. Βέβαια, τι να το κάνει κανείς αυτό το πλεόνασμα όταν στην πραγματικότητα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο δήμος υπέρ των δημοτών, ούτε καν υπέρ των εργαζομένων του δήμου. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η εργαζόμενη στην καθαριότητα, που περνά δύσκολες στιγμές μετά το εργατικό ατύχημα που έπαθε και στην οποία ο δήμος δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί ο επίτροπος δεν θα υπογράψει το ένταλμα πληρωμής!! Για τέτοια Αυτοδιοίκηση μιλάμε!!
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταψήφισαν, αφού ανέδειξαν όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, που αποδεικνύουν ότι η λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για Τοπική Διοίκηση που αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους με σκοπό τις κατασχέσεις, την είσπραξη χαρατσιών, όπως αυτά για τα αυθαίρετα, προστίμων δημοτικών και άλλων τελών και υπέρ πάντων την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο να ανατραπεί.
Καλούμε τον ηρακλειώτικο λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μέσα από τη δική τους συμμαχία, να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει. Να μην παρακολουθούν απαθείς τα εκατομμύρια ευρώ που πάνε και έρχονται τόσο στους δήμους και τις Περιφέρειες όσο και στο κεντρικό κράτος, όλα για τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ για τους ίδιους και τις οικογένειές τους μόνο φόροι, ανεργία και χαμοζωή. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός και λαϊκή παρέμβαση αφού τίποτα δεν χαρίζεται -όλα με αγώνες κατακτώνται