Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα δράσης της ΠΑΣΕΒΕ για το επόμενο δίμηνο



Mήνας τοπικών και κλαδικών κινητοποιήσεων, με δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Εφορίες και Δήμους, ενάντια στη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις, θα είναι ο Σεπτέμβρης για τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείαςτης ΠΑΣΕΒΕ, από κοινού με τηΓραμματεία Αττικής, όπου καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα. Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν ο εκβιασμός και η τρομοκρατία που ασκείται από την συγκυβέρνηση, με αφορμή τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Συζητήθηκαν επίσης η επιδείνωση της φοροεπιδρομής, τα «κόκκινα δάνεια» και οι πλειστηριασμοί, η ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων αυτοαπασχολούμενων και της ανεργίας στον χώρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξαν, «ο Σεπτέμβρης θα είναι μήνας τοπικών και κλαδικών κινητοποιήσεων, με δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Εφορίες και Δήμους, ενάντια στη φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις, σε συνδυασμό με τα επείγοντα αιτήματα κάθε κλάδου. Μπορούμε να αναχαιτίσουμε τα σχέδια εξόντωσης μέσω του ΚΕΑΟ, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, που θα θωρακίζουν τους πιο αδύναμους, με πρωτοβουλίες διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων, από τις νέες Δημοτικές αρχές».
Σε αυτή την κατεύθυνση:
  • Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Την ίδια μέρα, οι δυνάμεις της συμμετέχουν σε όλη την Ελλάδα στις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών.
  • Η επιτροπή αγώνα ΤΑΞΙ Αθήνας διοργανώνει κινητοποίηση στο ΚΕΑΟ, στις 10 Σεπτέμβρηστις 10 π.μ. στο ΚΕΑΟ της Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια). Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, θα γίνει σύσκεψη αύριο Πέμπτη.
  • Η Πανελλαδική Γραμματεία θα επιδιώξει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα μέσα Σεπτέμβρη.
  • Η 1η Οκτώβρη ορίστηκε ως μέρα πανελλαδικής δράσης των σωματείων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις. Η κατεύθυνση είναι να γίνουν συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και εξορμήσεις.
  • Στις 4 Οκτώβρη θα υπάρξουν πρωτοβουλίες στις γειτονιές για την ανεργία και τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης.
  • Κορύφωση της κοινής δράσης με τις άλλες δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, θα αποτελέσει η 1η Νοέμβρη και η συμμετοχή των ΕΒΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς, η Γραμματεία Αττικής καλεί σε σύσκεψη τηνΤετάρτη 10 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24 στον 3ο όροφο). Στη σύσκεψη καλούνται αντιπροσωπείες των Προεδρείων των ΔΣ των Ομοσπονδιών, των Σωματείων, των Ενώσεων, των Επιτροπών Αγώνα, καθώς και μεμονωμένοι συνδικαλιστές.