Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΕΒΕ: Κάλεσμα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Τετάρτη 19 Φλεβάρη


Την έμπρακτη αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών εκφράζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίησή τους που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα. Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και να συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια απ’ όπου θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση των αγροτών.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:
«Από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΕΒΕ χαιρέτισε και δήλωσε τη στήριξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα. Είναι αγώνας επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους. Είναι αγώνας που αφορά όλο το λαό, που μπορεί στον 21ο αιώνα να χαίρεται ποιοτικά και φθηνά αγροτικά προϊόντα.

Είναι ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων. Ενάντια στη φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο. Το έργο το έχουμε ζήσει και εμείς στο πετσί μας.
Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή, άρα και οι αγώνες μας πρέπει να σφυρηλατούν το "όλοι για έναν και ένας για όλους". Γι’ αυτό:

Την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, που οι αγρότες με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή αγροτικών μπλόκων κατεβαίνουν στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης, καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους μαζί με εργαζόμενους, νεολαία και γυναίκες να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και να συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια απ’ όπου θα κατευθυνθούμε στη συγκέντρωση των αγροτών».