Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε το ΔΣ του ΟΑΕΕ



Τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να πληρωθούν από τη συγκυβέρνηση τα κρατικά χρέη προς τους δανειστές αποφάσισε σήμερα η πλειοψηφία του ΔΣ του Οργανισμού.
Το θέμα εισήχθη σήμερα για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ, με πρωτοβουλία του νέου διοικητή Τάσου Πετρόπουλου.
Σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πρόκειται για 90 εκατομμύρια ευρώ που θα προέρχονται από τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ που το πρώτο δίμηνο του 2015 φτάνουν κοντά στα 278,4 εκατ. ευρώ, με βάση τον προϋπολογισμό του 2015. Την ίδια στιγμή ο ΟΑΕΕ δυσκολεύεται να καταβάλει τις συντάξεις σε 366.619 συνταξιούχους για τις οποίες χρειάζεται μηνιαίο κονδύλι 273,3 εκατ. ευρώ.
Η πλειοψηφία του οργανισμού αξιοποίησε το κλίμα κινδυνολογίας που καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες, θεωρώντας μάλιστα υποχρέωση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια.
Κατά της μεταφοράς τάχθηκε ευθύς εξαρχής ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Παντελής Τάτσης, ο οποίος τόνισε ότι όσες φορές μπερδεύτηκε ο τζόγος με τα ταμεία, τα ταμεία βγήκαν ζημιωμένα τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ότι αυτά τα ποσά θα αποκατασταθούν.