Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας για τις εκλογές του Συλλόγου




Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας για τη δεύτερη εκλογική διαδικασία του συλλόγου που έγινε από τις 27 Μάρτη μέχρι τις 4 Απρίλη, αναφέρει: «Της εκλογικής διαδικασίας προηγήθηκε πανεξόρμηση μελών και φίλων του Συλλόγου για την εγγραφή νέων μελών. Η υπερπροσπάθεια αυτή έφερε πιο κοντά στο Σύλλογο εκατοντάδες συναδέλφων, διπλασιάζοντας το μητρώο μελών, στο διπλασιασμό των ψηφισάντων σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, διπλασιάζοντας και τους αντιπροσώπους στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας φορέα, την ΟΒΣΑ.
Η συμμετοχή στις διαδικασίες του σωματείου είναι αφ' ενός η επιβράβευση για την προηγούμενη τρίχρονη πορεία του και αφ' ετέρου η υποχρέωση στη νέα διοίκηση για συνέχιση της ίδιας αγωνιστικής κατεύθυνσης, σε συμπόρευση με τις άλλες αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις του λαϊκού κινήματος. Την ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ.
Το νέο ΔΣ αποτελούν με αλφαβητική σειρά οι συνάδελφοι: Αντωναρόπουλος Γιώργος, Αυγίκος Παναγιώτης, Βαρελογιάννης Γιάννης, Γεωργίτσης Βασίλης, Πελεκάνου Έλενα, Σαχινίδης Στάθης και Σουμαλεύρης Λευτέρης.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, που, παραμερίζοντας τα όποια εμπόδια ορθώνει η βαρβαρότητα της καθημερινότητας, συνέβαλαν ο κάθε ένας με τον τρόπο του στο τόσο σημαντικό αποτέλεσμα για την πορεία του Συλλόγου.
Χαιρετίζουμε όλους και όλες που παρά τις δυσκολίες έφτασαν έως την κάλπη, δίνοντας δύναμη στη νέα διοίκηση του Συλλόγου να συνεχίσει το έργο της στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.
Συναδέλφισσες/οι
Και με τη νέα συγκυβέρνηση όλα τα προβλήματα είναι εδώ. Και είμαστε εμείς που πρέπει να αντιπαλέψουμε πολιτικές που τα διατηρούν και τα διευρύνουν σε βάρος μας.
Να συμβάλουμε όλοι μας στη διαμόρφωση των Διαμερισματικών Σωματειακών Επιτροπών, διά μέσου των οποίων θα οργανώσουμε καλύτερα τη δουλειά μας στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Στα όρια του Δήμου Αθήνας δραστηριοποιούνται χιλιάδες μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ. Πρέπει με την ανακοίνωση στο χέρι να τους βρούμε. Να τους καλέσουμε να δυναμώσουν τη φωνή τους μαζί με τη δική μας. Περιθώρια για αυταπάτες και αναμονές δεν υπάρχουν.
Ο δρόμος της αγωνιστικής ενότητας και πορείας είναι μονόδρομος.
Είμαστε εμείς οι ίδιοι που θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και κανείς άλλος.
Εμπρός, λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, με νέα δυναμική, να συναντηθούμε με ακόμη περισσότερους συναδέλφους στον αντιμονοπωλιακό αγωνιστικό μονόδρομο.
Πηγαίνοντας προς την 1η Μάη, το νέο ΔΣ καλεί όλους και όλες το Σάββατο 25 Απρίλη στις 8 το βράδυ σε αγωνιστικό συμπόσιο (με κουβέντα, μεζέ και κρασί), στο μεζεδοπωλείο "ΤΟ ΧΑΜΟΛΟΪ", Κ. Τσαλδάρη 10, Πολύγωνο (κοντά στα δικαστήρια). Τηλ.: 6976011202».