Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ από τους αυτοαπασχολούμενους της Αθήνας

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας την Τετάρτη 2 Μάρτη στις 8 το πρωί, στο κεντρικό κατάστημα ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κατά τόπους κινητοποιήσεων που έχει καλέσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. 
Σε ανακοίνωσή της καλεί τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση «ώσπου να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποσύρει την εκτρωματική πρότασή της για το Ασφαλιστικό».



Όπως επισημαίνει, «η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ταμείων. Εάν αυτό ήθελε, θα φρόντιζε να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά τους. Θα φρόντιζε να εισπράξει τις βεβαιωμένες εισφοροδιαφυγές των μεγαλοεργοδοτών. Αντιθέτως, προσπαθούν να εξοικονομήσουν κάθε διαθέσιμο ευρώ για τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων.
Η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης είναι πάγια κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλες οικονομίες άλλων κρατών, όπως των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας κλπ.
Η πρόταση αυτή είναι η ταφόπλακα στον τάφο του αυτοαπασχολούμενου ΕΒΕ που άνοιξαν με φορολογικούς και άλλους νόμους και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
(…) Με τον αγώνα μας βάζουμε εμπόδια στα σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων και εκπροσώπων τους σε κυβέρνηση και ΕΕ.
Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τους μεγάλους μονοπωλιακούς, εμπορικούς και τουριστικούς ομίλους και οδηγεί τον αυτοαπασχολούμενο ΕΒΕ στη χρεοκοπία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Αποκρούουμε τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς, τις απάτες των δήθεν διαπραγματεύσεων.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Είμαστε εμείς που θα βάλουμε φραγμό στο δρόμο της καταστροφή μας.
Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που από την επόμενη της απεργίας επιδιώκουν να βάλουν φρένο στους αγώνες και δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο διάλογο-απάτη που θέλει να στήσει η κυβέρνηση.
Προειδοποιούμε, δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, το κοινωνικό περιεχόμενο στην Ασφάλιση κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματοβαμμένους αγώνες από προηγούμενες γενιές και μόνο με συνεχείς αγώνες θα παραμείνει