Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ





Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!
Διαμαρτυρία την Παρασκευή στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους των ταξί να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης μαζί με όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας σε 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, απευθύνουν οιΕπιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, «παρόλο που η αναδουλειά αυξάνεται, τα χρέη μεγαλώνουν σε τράπεζες, Εφορία και ΟΑΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες παίρνουν συνεχώς νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Δουλεύουν σταθερά, υπηρετώντας το δρόμο που έχουν χαράξει μαζί με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την τρόικα».
Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την ανοχή της συνεχίζονται οι διώξεις ταξιτζήδων για τις κινητοποιήσεις του 2011, ενάντια στην «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.
«Συνεχίζουν μετά από πέντε χρόνια να στέλνουν χιλιάδες συναδέλφους στα δικαστήρια, γιατί θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να μην αγωνιζόμαστε» σημειώνουν οι Επιτροπές Αγώνα και καλούν την Παρασκευή 26 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις με νομοθετική ρύθμιση.
Καταγγέλλουν, τέλος, ότι «η πλειοψηφία του ΣΑΤΑ κάνει γαργάρα το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουμε πάνω από 7.000 συνάδελφοι. Αυτή η βιομηχανία των δικών για την πλειοψηφία του ΣΑΤΑ δεν χρειάζεται καμιά νομοθετική παρέμβαση, είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι θα σταματούσαν τις δίκες και να μην ανησυχούμε. Δεν είναι τυχαίο ότι αρνούνται τη σύγκλιση του ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση που καταστατικά ζητούν 1.040 συνάδελφοι με τις υπογραφές τους και χιλιάδες ακόμα, για να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας». Τις διώξεις καταγγέλλει και η ΟΒΣΑ.