Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

 Kινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία





Συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις με αιχμή τα ζητήματα της φορολεηλασίας,σήμερα Τετάρτη 10 Ιούνη, από τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ,σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 π.μ. στην Ομόνοια και με πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών όπου οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές βροντοφώναξαν το σύνθημα: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή» ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην ηγεσία του Υπουργείου. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 
Νωρίτερα στη συγκέντρωση της Ομόνοιας μίλησαν ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλίου, ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, από την πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά) ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Ανδρέας Δρόλιας, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου.
Κοινη συνισταμένη των ομιλιών τα προβλήματα της φοροληστείας, των χαρατσιών, το Ασφαλιστικό, ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται για την εδραίωση των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων και αλυσίδων στην αγορά, καθώς και η ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής στον ταξικό αγώνα με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και της Λαικής Συμμαχίας για την ανατροπή της ασκούμενης αντιλαικής πολιτικής.
Στην Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έγινε στο ΚΕΑΟ, όπου μίλησε ο Δημήτρης Τουμουσίδης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και εκπρόσωπος του ΣΜΑΕΘ. Αμέσως μετά διαβάστηκε το ψήφισμα και ακολούθως έγινε παρέμβαση στην διευθύντρια του ΚΕΑΟ, όπου έθεσαν τα αιτήματά τους. Τέλος ανανέωσαν το αγωνιστικό του ραντεβού στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7 στο Άγαλμα Βενιζέλου.(Δείτε παρακάτω σχετικές φωτό).
Στην Πάτρα η συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έγινε στην είσοδο της Α ΔΟΥ όπου μάλιστα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο στο ύψος της ΔΟΥ. Στην κινητοποίηση κάλεσε και συμμετείχε και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Πάτρας. Αμέσως μετά αντιπροσωπεία τους παρέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούνη, το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου. (Δείτε παρακάτω σχετικές φωτό).
Στη Λάρισα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΠΑΣΕΒΕ και σωματεία, σήμερα το πρωί στην Β΄ ΔΟΥ της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ανακοινώσεις και καλούσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου με τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας στην κεντρική πλατεία Λάρισας, στις 20:00 μμ. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Β' ΔΟΥ Λαρισας, όπου παρέδωσε σχετικό υπόμνημα.
Στην Κομοτηνή, παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στη Δ.Ο.Υ. Κατήγγειλαν ότι η επικείμενη αντιλαική συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές - εταίρους, παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις και υποσχέσεις, θα φορτώσει με νέα βάρη τους επαγγελματίες αλλά και τον εργαζόμενο λαό συνολικότερα. Η εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική της συγκυβέρνησης σιγοντάρεται απροκάλυπτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και τις ΕΣΕΕ, οι οποίες στο όνομα του "πατριωτικού" καθήκοντος και των κοινωνικών διαλόγων ανοίγουν επί της ουσίας το δρόμο για την καλλιέργεια της αναμονής και των ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών. 'Αμεση είναι η ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κόντρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολιτικές που τους στηρίζουν. Μόνος δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Παραδόθηκε υπόμνημα στη ΔΟΥ της Κομοτηνής και πραγματοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη στις 7:00 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία.
Στην Ξάνθη, το πρωί έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ της πόλης, όπου οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κατήγγειλαν επίσης τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που σέρνουν τον χορό των κοινωνικών διαλόγων, και επεσήμαναν ότι είναι άμεση ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κόντρα στις λογικές της μοιρολατρίας και των αυταπατών. Μόνος δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Παραδόθηκε υπόμνημα στη ΔΟΥ της Ξάνθης και οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7:30 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Στη Λαμία, αγρότες και ΕΒΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στη ΔΟΥ Λαμίας. Εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων που αγωνίζονται με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ και μικροί ΕΒΕ από την ΠΑΣΕΒΕ Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν στις 10.00. Άνοιξαν πανό, μοίρασαν ανακοίνωση στο προσωπικό και και στους προσερχόμενους στη ΔΟΥ. Συναντήθηκαν με το Διευθυντή της υπηρεσίας και διαμαρτυρήθηκαν για τη φοροεπιδρομή που δέχονται για τα τα ισχνά, ακόμα και ανύπαρκτα εισοδήματά τους. Είναι δεδομένο ότι αδυνατούν να πληρώσουν όσα επιβάλλουν οι αντιλαϊκοί φορομπηχτικοί νόμοι. Αλλά και όποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για φέτος, θα είναι η τελευταία του φορά, επειδή θα τα κόψει από τις ανάγκες της οικογένειας, δεν θα έχει τη δυνατότητα προμήθειας καινούριου εμπορεύματος, ούτε θα μπορέσει να ξεκινήσει νέα καλλιεργητική περίοδο. Στη μικρή αγροτιά και στους μικρούς ΕΒΕ η κατάσταση είναι τραγική και τα προβλήματα εκρηκτικά. Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και έδωσαν ραντεβού στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Λαμία και στη Λάρυμνα. 
Στα Τρίκαλα κινητοποίηση έγινε νωρίς το πρωί έξω από την Εφορία. 
Στην Αλεξανδρούπολη, παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην ΔΟΥ της πόλης με κύριο σύνθημα: «Καμία αναμονή η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Δεν πάει άλλο, δεν έχουμε να πληρώσουμε». Μοιράστηκε το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ με κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 11ης Ιούνη στις 7:30 μμ μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Παρεμβάσεις σε εφορείες και ΚΕΑΟ έγιναν ακόμα σε Γιάννενα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Βόλο, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Αργος, Πρέβεζα.
Επίσης σε Μακεδονία και Θράκη, σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Γρεβενά, Κοζάνη και Κατερίνη.
Στην Κρήτη και άλλα νησιά σε Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Λευκάδα.
Η ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί μεταξύ άλλων κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
«Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος