Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μαζική και ενθουσιώδης η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των άλλων συσπειρώσεων της Λαϊκής Συμμαχίας στο Ηράκλειο




Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών αλλά και εκατοντάδων μαθητών που έδωσαν ένα ιδιαίτερο τόνο, έγινε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των άλλων συσπειρώσεων της Λαϊκής Συμμαχίας σήμερα 6 Νοέμβριου, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της συγκέντρωσης ήταν το γεγονός ότι όταν η κεφαλη της πορείας με επικεφαλείς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έφτανε στο Καμαράκι, η ουρά της πορείας ακόμη βρισκόταν στο τέλος της Δικαιοσύνης.
Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν πολλά σωματεία από το χώρο των εργαζομένων, Οικοδόμοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί, Συνταξιούχοι του ΙΚΑ, Λαϊκές Επιτροπές από τα Νότια Προάστια, το Μαλεβιζι, την Αλικαρνασσό, η ΟΓΕ, Η ΠΑΣΕΒΕ,η ΠΑΣΥ, οι φοιτητές συσπειρωμένοι στο ΜΑΣ, και πάρα πολλές επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ απο διαφόρους εργασιακούς χώρους.

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και δίνει απλόχερα  «γη και ύδωρ» στα μονοπώλια.
Από νωρίς το πρωί οι απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ ήταν έξω από  εργοστάσια της ΒΙΠΕΗ, ενθαρρύνοντας τους εργάτες να απεργήσουν.
Το συνδικάτο Οικοδόμων τις προηγούμενες μέρες όργωσε κυριολεκτικά τα στέκια των εργατών της οικοδομής, πάρα πολλοί οικοδόμοι ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του σωματείου δίνοντας με την παρουσία τους ένα ξεχωριστό ταξικό τόνο στην συγκέντρωση.
Μέσα από δεκάδες συνελεύσεις και συσκέψεις επίσης, άλλοι εργαζόμενοι, μαθητές, άνεργοι είχαν οργανώσει τη δική τους παρουσία.

Όσον αφορά στα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ, να σημειώσουμε την ακόμη μια φορά υπονομευτική στάση της ΟΕΒΕΝΗ και των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων που «προέτρεψαν» με ανακοίνωση τους για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, αλλά δεν πήραν καμία απόφαση ακολουθώντας κατά γράμμα την υπονομευτική τακτική των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΕΒΕ.

Η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως η υποκρισία της περισσεύει, παρά την επιμονή της ΠΑΣΕΒΕ τις προηγούμενες μέρες για 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων από 11 έως 2 ώστε να μπορέσουν όσοι έμποροι θέλουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, πηρε απόφαση για 2ωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12 έως τις 2 κοροϊδεύοντας τους εμπόρους  αφού είναι γνωστό ότι γύρω στις 12 όλες οι πορείες και συγκεντρώσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Η ΠΑΣΕΒΕ στο μπλοκ της συσπείρωσε πολλές δεκάδες αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση παρά το γεγονός ότι οι συμβιβασμένες ηγεσίες  ΟΕΒΕΝΗ και σωματείων μποϊκοτάρισαν με τη στάση τους κάθε διάθεση αγωνιστικής κινητοποίησης των συναδέλφων.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τους εκατοντάδες μαθητές, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγροτες, τις γυναικες, που πήραν μέρος στη σημερινή κινητοποίηση και καλεί σε συσπείρωση στις γραμμές της κάθε συνάδελφο που νιώθει την ανάγκη να αλλάξει αυτή η τραγική κατάσταση στα σωματεία των επαγγελματιών.

Με αφορμή και τις εκλογές στα ΤΑΞΙ στις 10 Νοεμβρη να δώσουμε την μάχη για την κατάκτηση νέων θέσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων του Ηρακλείου.