Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Καταδίκη της εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, σωματεία και φορείς



Την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει την κρατική και εργοδοτική βία, να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.
Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας».
ΠΑΣΕΒΕ: Καταγγέλλει την πολιτική του «Νόμος και Τάξη»
Κάλεσμα στους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, γιατί μόνο με οργανωμένο αγώνα, με μαζικότητα, με αντοχή και συνέχεια, μπορεί να δοθεί η απάντηση στη βαρβαρότητα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε σήμερα τη νύχτα, άλλο ένα δείγμα της “νομιμότητας – ομαλότητας” που υπηρετεί, στέλνοντας τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτίριο, έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω και προσήγαγαν τέσσερα άτομα, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Κατόπιν κλείδωσαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ με χειροπέδες!
Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση και την πολιτική του “ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ” που αντιμετωπίζει κάθε αγωνιζόμενο ως τρομοκράτη. Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές, στο κλείσιμο, τις κατασχέσεις και την φτώχια, οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο όλα όσα επιβάλλουν Ε.Ε. και μονοπώλια: τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια). Είναι γι’ αυτό υπόθεση όλων μας η έμπρακτη καταδίκη της.
Η ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους,γιατί μόνο με οργανωμένο αγώνα, με μαζικότητα, με αντοχή και συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε στην βαρβαρότητα.
Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους μαζί με τους εργαζόμενους “σε ετοιμότητα”, προειδοποιώντας ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, οι κατασχέσεις και η πτώχευση των λαϊκών οικογενειών».
ΟΓΕ: Κανένας φόβος, καμία υποταγή
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και εκφράζει την αλληλεγγύη της στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΓΕ επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Αντίθετα να οργανώσουν συλλογικά την πάλη μαζί με το λαϊκό κίνημα του τόπου μας. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Καλούμε κάθε εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων.
Κανένας φόβος, καμιά υποταγή».
ΜΑΣ: Οι φοιτητικοί σύλλογοι να καταδικάσουν αποφασιστικά την κρατική βία
Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκφράζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να επιτεθούν στους εργαζόμενους με χημικά και προσαγωγές.
Κανένας εργαζόμενος να μην φοβηθεί! Οι δίκαιοι αγώνες δεν φιμώνονται με την καταστολή και τον αυταρχιαμό.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» που σημαίνει ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία, για να περνάει σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν αποφασιστικά την κρατική βία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές απαντάμε στην ένταση της καταστολής και στην πολιτική που θυσιάζει τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία με οργάνωση της πάλης και ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες. Μαζί με τους εργάτες και το λαό φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική».

πηγη:902.gr