Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Για τον τρόπο που θα καταργηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας συζητούν Χατζηδάκης και τρόικα


Το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για χρέη προς τις τράπεζες, θα συζητηθεί στη  συνάντηση που θα έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο νόμος για το πάγωμα των πλειστηριασμών, που προστάτευε το ακίνητο της πρώτης κατοικίας, ισχύει μέχρι τέλος του χρόνου και εξετάζεται ο τρόπος που θα γίνει η άρση του, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών.
Η τρόικα εμφανίζεται να ζητάει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, δηλαδή να βγαίνουν στο σφυρί όλα τα ακίνητα.
Το υπουργείο Ανάπτυξης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά προτείνει μια «λύση» που θα φαντάζει λιγότερη σκληρή. Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι, τάσσεται υπέρ της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Ακολουθώντας τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», δεν αποκλείεται να θέσει διάφορα κριτήρια για την προστασία του ακινήτου, όπως το ύψος του δανείου και το οικογενειακό εισόδημα.

ΥΓ: Είναι λοιπόν ώρα για ένα «μεγάλο ντου» της Κυβέρνησης στις λαϊκές οικογένειες που έχουν γονατίσει από την ανέχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Τώρα οι «καλοκάγαθοι τραπεζίτες» θα μπορούν ανενόχλητοι να βάλουν χέρι και στο σπίτι του κάθε μεροκαματιάρη που το φτιάξε με βάσανα και κόπους μιας ζωής.
Η ΠΑΣΕΒΕ θα κάνει ότι μπορεί και θα σταθεί στο πλευρό κάθε συναδέλφου που θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Απάντηση μας πρέπει να είναι η οργανωμένη, συλλογική δράση, η συσπείρωση.
Να μην επιτρέψουμε καμία κατάσχεση σπιτιού συναδέλφου, μαζί με τους εργαζομένους, από κοινού να αντιδράσουμε στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων.