Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


                                        

Η φρίκη περισσεύει                

                               Θεσσαλονίκη 30 Ιούλη 2014                                              
Αυτό που καθημερινά διαβάζουμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ δεν είναι τίποτε άλλο από έναν αποτρόπαιο σφαγιασμό ενός ολόκληρου λαού. Αυτό που καθημερινά βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, δεν είναι τίποτε άλλο από μια γενοκτονία ενός λαού.
Την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από την Ισραηλινή κυβέρνηση.
Μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί στη Γάζα πάνω από 1200 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 7000,ενώ καθημερινά προστίθενται κι άλλοι. Τουλάχιστον 240 παιδιά,158 αγόρια και 82 κορίτσια, ανάμεσα στα θύματα. Πάνω από 166 τα παιδιά σε ηλικία κάτω των 12 ετών. Στόχος του Ισραηλινού στρατού σχολεία,νοσοκομεία,μονάδες παραγωγής ενέργειας. Στόχος του Ισραηλινού στρατού ο άμαχος πληθυσμός.
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ παρέχουν ανοιχτή υποστήριξη στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού και εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ. Η Ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί στρατιωτικές συμφωνίες με το ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ.Την ίδια στιγμή που οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν σχολεία και σκοτώνονται δεκάδες παιδιά, Έλληνες και Ισραηλινοί αξιωματικοί σφραγίζουν με χειραψίες την υλοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.
Τα χαμόγελα και την ευτυχία που αξίζουν όλα τα παιδιά του κόσμου, αξίζουν και τα παιδιά του Παλαιστινιακού λαού και όχι ο θάνατος, η δολοφονία τους από ισραηλινές βόμβες. Αυτά τα παιδιά δεν θα κοιμηθούν στο σπίτι τους το βράδυ. Δεν θα ξαναχαμογελάσουν. Δεν θα ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο. Οι γονείς τους θα τα αγκαλιάσουν μια τελευταία φορά τυλιγμένα με σάβανα, λίγο πριν τα θάψουν.
Η Επιτροπή Αγώνα Ταξί Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού με εντολή της κυβέρνησής του, εναντίον του Παλαιστινιακού λαού,με αποτέλεσμα την δολοφονία εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων άμαχων Παλαιστινίων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Να σταματήσουν τώρα όλες οι χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
·         Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ - Ισραήλ.
·         Να τερματισθεί η ισραηλινή κατοχή και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να αναγνωρισθεί το Παλαιστινιακό κράτος, ως μέλος του ΟΗΕ.
·         Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος που χωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
·         Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.
·         Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
·         Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ