Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Θεσσαλονίκη: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης μετά από σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ








Η οργάνωση του αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών έμπορων - βιοτεχνών - επαγγελματιών - αυτοκινητιστών της Θεσσαλονίκης κόντρα στην πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό και στη φτώχεια βρέθηκε στο επίκεντρο πλατιάς σύσκεψης που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Μάρτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.
Ήδη το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρούν σε μια σειρά από δράσεις όπως την Τετάρτη 1η Απρίλη, συμμετέχοντας στην πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους.
Την Κυριακή επίσης 5 Απρίλη θα πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στις 12.30 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή, απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Την Τετάρτη 15/4 στις 10 το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ.
Όπως επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους, η κυβέρνηση άλλαξε, όμως τίποτα καλό δεν ήρθε για τους ίδιους. Τίποτα από αυτά που ψηφίζονται ως νομοσχέδια δεν αποσκοπούν σε ένα καλύτερο αύριο για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες, τους αυτοκινητιστές, γιατί τίποτα από αυτά που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση χρεοκοπίας δεν πάρθηκαν πίσω.
«Είναι εδώ και έχει συνέχεια η αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων χρόνων που μας θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα.
Είναι εδώ, η φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ, το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ (με άλλο όνομα). Χαράτσια που θα κληθούμε και φέτος στη φορολογική μας δήλωση να τα χρεωθούμε, τη στιγμή που οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο παραμένουν προκλητικά τεράστιες.
Είναι εδώ τα ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ που παραμένουν μεγάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και το 60% των συναδέλφων να είναι ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους. Όσο για τα συντάξιμα χρόνια, θα δουλεύουμε με το μπαστούνι στο χέρι.
Είναι εδώ, πάλι, το κάλεσμα - απειλή να επανεκκινήσουμε την οικονομία μέσω ρυθμίσεων για να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Και αυτή η νέα ρύθμιση χρεών μας αφήνει απέξω, αφού στην ουσία είναι μια συνέχεια των προηγούμενων και τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία.
Είναι εδώ η μεθόδευση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
Το μόνο χρέος που έχουμε είναι να αγωνιστούμε για εμάς και τις οικογένειές μας», σημείωσε εισηγητικά η Ράνια Καπετανγιώργη πρόεδρος του ΣΜΑΕΘ.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, σημειώνοντας ότι οι προθέσεις και της νέας συγκυβέρνησης είναι ξεκάθαρες. «Τα προβλήματά μας, τα αιτήματά μας για αξιοπρεπή ζωή δεν υπάρχουν στην ατζέντα ούτε αυτής της κυβέρνησης και ούτε στις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργάνων μας σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ».