Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

1 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, 3 ΜΑΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με την ευκαιρία του 10μερου εκπτώσεων, τι δεν έχουμε να ακούσουμε πάλι.
Τα τελευταία  5 χρόνια της κρίσης, ακούμε μονότονα το ίδιο :
Ποντάρουν στις εκπτώσεις οι έμποροι για να γεμίσουν τα ταμεία τους και τόσα άλλα.
Με τη νέα κυβερνητική πολιτική να ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων, η πολυπόθητη ΑΝΑΣΤΑΣΗ των ταμείων για τους μικρομαγαζάτορες δεν πρόκειται να έρθει όσες και να είναι οι εκπτώσεις ή οι προσφορές. Αυτό υπηρετεί και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές,  οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, με τις συνεχείς μειώσεις  μισθών και συντάξεων, τραβούν καθημερινά το δικό τους «Γολγοθά». Δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Μάταια οι  μικρέμποροι περιμένουμε να μπει στα μαγαζιά μας όλος αυτός ο κόσμος για να ψωνίσει. Θα προτιμήσει τα πολυκαταστήματα που έχουν τη δύναμη να διαθέτουν φτηνότερα τα είδη τους, χωρίς να μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Αυτούς υπηρετούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και οι αποφάσεις των Κυβερνήσεων. Μας θεωρούν διαρθρωτικό πρόβλημα, ότι δηλ. είμαστε εμπόδιο στην κερδοφορία τους και στην εξάπλωση της κυριαρχίας τους.
Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
Τα λουκέτα λοιπόν θα πολλαπλασιαστούν με γεωμετρική πρόοδο όσο δεν “βάζουμε πλάτη” να σταματήσει αυτή η φορομπηχτική πολιτική που δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα. Όσο δεν μαζικοποιούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, όσο δεν βάζουμε αποφασιστικά φρένο στην πλειοψηφία του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς την ουσιαστική, αποφασιστική συμβολή του κάθε αυτοαπασχολούμενου, μικρού εμπόρου.                                 Έστω κι αν θα δουλεύουμε ήλιο με ήλιο «άσπρη μέρα δεν θα δούμε».
Το δικαίωμά μας στην επιβίωση, στο καθημερινό μεροκάματο, δεν χωρά δίπλα στη δίψα των μεγάλων πολυκαταστημάτων και αλυσίδων για νέα υπέρογκα κέρδη. Αντίθετα, η δική τους κερδοφορία προϋποθέτει το δικό μας αφανισμό.
Γι’ αυτό συνάδελφοι διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει!
Υπερασπιζόμαστε την Κυριακάτικη αργία ακόμη μια φορά. Απαιτούμε την νομοθετική κατοχύρωση της κόντρα στις απαιτήσεις της ΕΕ και των εκάστοτε Κυβερνήσεων.
  • Δεν βολευόμαστε στη αναδουλειά, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.
  • Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις πείνας!
  • Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα άδικα βάρη που μας φόρτωσαν.
Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στην εργατική τάξη, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για τη μεγάλη  Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα!

ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ή  ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ  Ή ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
1 Μάη συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας 10 πμ

3 Μάη κατεβάζουμε ρολά, καταδικάζουμε την τακτική της νέας Κυβέρνησης που κάνει πλάτες στα μονοπώλια του εμπορίου για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Κανένα μαγαζί ανοικτό


                                                         ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015