Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελία της «Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» για την Ομοσπονδία ΕΒΕ Λάρισας




Να «φιμώσει» την «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» επιχείρησε ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας (ΟΕΒΕΛ) κατά τη σύσκεψη των ΔΣ των Συλλόγων με θέμα την απεργία στις 12 Νοέμβρη. 
Σε ανακοίνωσή της η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» σημειώνει: «Σκοπός των απαράδεκτων ενεργειών, που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, ήταν να μη γίνει καμία αναφορά από τα μέλη της “Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης” στην κατάσταση χρεοκοπίας που βρίσκεται σήμερα ο ΟΑΕΕ και συνολικά η Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς επίσης και στα μέτρα που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον παραπέρα “σφαγιασμό” ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, προκειμένου να συσκοτίσουν στη συνείδηση των ΕΒΕ τις κατευθύνσεις που έχουν αποφασιστεί από κυβέρνηση ΕΕ -μονοπωλιακούς ομίλους, για το τι είδους Κοινωνική Ασφάλιση θέλουν να διαμορφώσουν.
Η προσπάθεια φίμωσης του προέδρου και της πλειοψηφίας της ΟΕΒΕΛ δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Τόσο η πλειοψηφία της ΟΕΒΕΛ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ έχουν, από καιρό, αποδεχτεί το “ρεαλισμό” που επιβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση, έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που εξυπηρετούν τα μονοπώλια και σπρώχνουν τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στον αφανισμό, χαρακτηρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ διαρθρωτικό πρόβλημα της οικονομίας.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής τους επιλογής είναι το "στρίμωγμα" των όποιων διεκδικήσεων στα όρια που μπορούν να επιτρέψουν τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων και των κυβερνητικών τους εκφραστών.
Αντί το δευτεροβάθμιο όργανο να είναι ο "οδηγός" για την οργάνωση ενός γερού αγωνιστικού κινήματος που θα στρέφεται ενάντια σ' αυτά τα συμφέροντα και κυβερνητικές πολιτικές που τα εξυπηρετούν, περιορίζονται στο να διοργανώνουν "ημερίδες-φιέστες", χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους απ' αυτή την αναγκαία αγωνιστική στάση και να τους παρουσιάσουν ως προοπτικές τα "ευρωπαϊκά κονδύλια", που ούτως ή άλλως δεν προορίζονται για εμάς, εξαιτίας και των χρεών που έχουν συσσωρευτεί από τη χρόνια φοροληστεία που μας έχει επιβληθεί και προτείνοντας αξιοποίηση "ιντερνετικής" προβολής, προκειμένου να γίνουν πιο "ανταγωνιστικοί" έναντι των μονοπωλίων που "καταβροχθίζουν" τα πάντα γύρω τους και πλήθος άλλων "επιστημονικών" τάχα προτάσεων, για να μεγαλώσουν τις αυταπάτες και να βαθύνουν τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων, που επιχειρείται και με τη δική τους συμβολή και στήριξη.
Γι’ αυτό προχωρούν και σε "χυδαίο" διαχωρισμό των συναδέλφων κρίνοντας τις προτάσεις και το πλαίσιο πάλης της "Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης" όχι με κριτήριο αν είναι προς το συμφέρον των αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ, αν τους ανακουφίζει από το υπέρογκο χρέος, αν τους εξασφαλίζει αυτονόητα δικαιώματα σε Υγεία - Πρόνοια - περίθαλψη - σύνταξη, αλλά με κριτήριο τι κόμμα ψηφίζει αυτός που τα προτείνει.
Μπροστά στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ μπορούν να δώσουν μια ισχυρή απάντηση σε όλους όσοι αποτελούν κομμάτι των αιτιών των προβλημάτων τους και δεν βρίσκονται στην προοπτική των λύσεων αυτών των προβλημάτων. Και ένα τέτοιο κομμάτι αποτελούν και οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΟΕΒΕΛ.
Μαζικά να πάρουν μέρος στην προσυγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη στις 9.30 το πρωί, συσπειρωμένοι στο αντιμονοπωλιακό κίνημα της ΠΑΣΕΒΕ και στη συνέχεια στην απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία ως συμμαχία με τους εργατοϋπάλληλους και τους μικρομεσαίους αγρότες, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί να δώσουμε τη μάχη, αντιστεκόμενοι στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες του λαϊκού κινήματος. Να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και των μονοπωλίων που στόχο έχουν την επιβολή του "ρεαλισμού" που μας αφανίζει