Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σωματεία ΕΒΕ Αγιάς: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 12ης Νοέμβρη



Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης εξέφρασαν σε σημερινή τους συνέντευξη τα ΔΣ των Σωματείων Ανελκυστήρων - Μετάλλου - Ξύλου Αγιάς Λάρισας,καλώντας τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στην κεντρική πλατεία στις 10.30 το πρωί.
Παρατίθεται η εισήγηση των σωματείων στη συνέντευξη:
«Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης δεν χαρίστηκε από καμία κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα κατάκτησης του λαϊκού κινήματος που "πληρώθηκε" με αίμα και θύματα.
Αντίθετα, διαχρονικά οι κυβερνήσεις υπονομεύουν τον κοινωνικό της χαρακτήρα, με την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαξιώνουν το ρόλο της με τη μέθοδο της υποχρηματοδότησης, λαμβάνουν μέτρα για να ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερη άντληση κερδών από τα μονοπώλια στους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας, Περίθαλψης.
Με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση, προωθούν σήμερα ταχύτερα μέτρα, στο όνομα της σωτηρίας των Ταμείων από τα προβλήματα που όλες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, με τη στήριξη και των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν αποφάσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ που εφαρμόζονται και προωθούνται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ανεξάρτητα από την οικονομική τους θέση.
Η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε να "κλείσει" τις εκκρεμότητες και την καθυστέρηση εφαρμογής αυτών των αντιασφαλιστικών μέτρων στη χώρα μας.
Θεωρούμε απαραίτητο να δυναμώσουν οι αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
Σημαντική παράμετρος αυτού του αγώνα είναι η ανάπτυξη αντιμονοπωλιακής πάλης.
Απόρριψη από τους α/α ΕΒΕ κάθε αιτήματος υποταγής και συμβιβασμού στο "ρεαλισμό" που θέτουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΕΕ και μονοπωλιακοί όμιλοι.
Μαχητική αντίσταση και στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που "αναπαράγουν" αυτόν το "ρεαλισμό".
Κριτήριο της πάλης για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να αποτελεί η κάλυψη των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών της κάθε λαϊκής οικογένειας στις σημερινές συνθήκες.
Καλούμε τα μέλη των Συλλόγων όπως και κάθε α/α ΕΒΕ να πάρει δυναμικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10.30 το πρωί, συσπειρωμένοι με το αντιμονοπωλιακό μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ.
Καμιά ανοχή σε καινούργιες αυταπάτες. Να υψώσουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν.
Τα Σωματεία
  • Ένωση Συντηρητών Ανελκυστήρων Κ. Ελλάδος
  • Σύλλογος Μεταλλοτεχνουργών Λάρισας
  • Σωματείο Βιοτεχνών - Επιπλοποιών - Ξύλου
  • Ένωση ΕΒΕ Αγιάς
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 έτη και ανεξάρτητα ηλικίας μετά από 35 χρόνια εργασίας, με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
  • Για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες μείωση των ορίων κατά 5 χρόνια, επίδομα μητρότητας και επίδομα λοχείας.
  • Αύξηση της βασικής σύνταξης του ΟΑΕΕ και επέκτασή της σε άλλους τους συνταξιούχους, υπολογισμός των εισφορών που έχουν καταβληθεί, πάνω από τη βασική σύνταξη.
  • Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το Ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
  • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν τις εισφορές τους.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους,
  • Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
  • Κατάργηση της εισφοράς για την Υγεία από ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών».