Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

                                                                                                                                                                                               





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους που πήραν μέρος στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 12 Νοεμβρη.
Που ένωσαν την φωνή τους και τη δύναμη τους μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μικρούς αγρότες και παραγωγούς, την νεολαία, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.
Που ξεπέρασαν εκβιαστικά διλήμματα, το κλίμα συναίνεσης που καλλιεργείται βγήκαν μαζικά στους δρόμους  απορρίπτοντας την ευρωενωσιακη φιλομονοπωλιακή κυβερνητική πολιτική που μας αφανίζει.
Χαιρετίζουμε τα βήματα που έγιναν στην προετοιμασία των κινητοποιήσεων μέσα από δεκάδες συνελεύσεις σωματείων και ενώσεων συζητώντας, ενημερώνοντας, πείθοντας  για την ανάγκη συμμετοχής με αποκορύφωμα την απεργιακή κινητοποίηση.
Αυτή η καθημερινή βασανιστική προσπάθεια για ενημέρωση, οργάνωση νέων συναδέλφων, νέων σωματείων στην πάλη για να αμφισβητηθούν οι μονόδρομοι που μας οδηγούν στην καταστροφή και να έρθουν στο προσκήνιο οι πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες μας είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισες
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους συνεταίρους της, σε Ελλάδα και ΕΕ ετοιμάζεται άμεσα  να φέρει και να ψηφίσει νέα σφαγιαστικά μέτρα για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους.
 Να συνεχίσει το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας, προκειμένου να θωρακιστούν τα κέρδη των λίγων, του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ασφαλιστικό και οι κατασχέσεις  είναι στη πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο. Καμιά επανάπαυση. Ετοιμάζουμε  μέσα από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες ακόμη πιο δυναμική, πιο μαζική την απάντηση μας.  Ορθώνουμε εμπόδια!
Έκτακτες συνελεύσεις τώρα, παντού. Οργανώνουμε την αντίστασή μας
Δίνουμε μαζικό και μαχητικό παρόν τις μέρες ψήφισης των νέων νομοσχεδίων, με κινητοποιήσεις και άλλες μορφές σε όλη τη χώρα.  Πολλαπλασιάζουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο μόνο του.
Δυναμώνουμε την κοινή μας δράση, με όλους αυτούς  που αφανίζονται από τη βάρβαρη εφαρμοζόμενη πολιτική. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Κλείνουμε τα αυτιά μας στα τρομοκρατικά διλλήματα. Γυρίζουμε την πλάτη στους κήρυκες των περιβόητων «σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» , των «κοινωνικών διαλόγων» που  έχουμε πείρα που οδήγησαν μέχρι σήμερα και που με απόλυτη βεβαιότητα θα οδηγήσουν στα περισσότερα λουκέτα, στις συντάξεις επιδόματα πτωχοκομείου, στη περίθαλψη «της ασπιρίνης», στους μισθούς των 300 ευρώ χωρίς δικαιώματα.
Δεν μας αξίζει αυτή η ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ