Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Επείγονται για εκλογές οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας


Φωτό αρχείου

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου τουΕργατικού Κέντρου Ηρακλείουστις 2 Δεκέμβρη, έξι μήνες νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησής του (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ) κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη, με σκοπό τη διατήρηση των συσχετισμών υπέρ του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Στην ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) αναφέρει:
«Τόσο όμως οι ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι νοιάζονται για τους εργαζόμενους και τη λαίλαπα των αντεργατικών αντιασφαλιστικών μέτρων που δέχονται, που στην εισηγητική τοποθέτηση διέθεσαν τέσσερα ολόκληρα λεπτά για τον απολογισμό της απεργίας της 12ης Νοέμβρη. Ενώ σε πρόταση της ΔΑΣ ΕΚΗ για κήρυξη νέας απεργίας με ανοικτή ημερομηνία ενόψει των νέων βάρβαρων μέτρων η πλειοψηφία αρνήθηκε, βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση για να περνάει τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι συμβιβασμένες κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν ευθύνες διαχρονικά για την καταρράκωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και έχουν συμβάλει να αποστρέψουν τους εργαζόμενους από τα σωματεία και να τα αποδυναμώσουν ώστε οι κυβερνήσεις ανενόχλητα να τσακίζουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και των κεκτημένων τους.
Απόφαση βεβιασμένη και με καθαρά κομματική σκοπιμότητα. Οι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ), διαπιστώνοντας πως το επόμενο διάστημα υπάρχουν εκλογές σε σωματεία που δεν "ελέγχουν" και υπό το φόβο της αύξησης των αντιπροσώπων, προβαίνουν στη διεξαγωγή των εκλογών του ΕΚΗ. Τόσο πολύ φοβούνται την ετυμηγορία των εργαζομένων, που με κρυφές διαδικασίες και υπό τις ευλογίες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ δημιούργησαν διασπαστικό σωματείο, το οποίο με τάχιστες διαδικασίες έκανε εκλογές την Κυριακή και το ενέταξαν στη δύναμη του ΕΚΗ στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ενώ υπάρχουν άλλα σωματεία που κάνουν και ξανακάνουν αιτήσεις για να ανήκουν στο ΕΚΗ και τις απορρίπτουν, όπως για παράδειγμα το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη", καταξιωμένο με πλούσια δράση στον κλάδο του.
Επιπλέον υπάρχουν σωματεία που είναι κυριολεκτικά σφραγίδες τα οποία δεν έχουν κάνει εκλογές και εμφανίζουν πρακτικά αρχαιρεσιών με αντιπροσώπους, που δεν έχουν καν συνεδριάσει την τριετία, που κάνουν εκλογές με περιπλανώμενους ημέτερους ψηφοφόρους.
Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους κι ας γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσουν τις ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, που είναι το μόνο στο πλευρό των εργαζομένων».