Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ηράκλειο: Κάλεσμα ενίσχυσης της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στις εκλογές στο ΠΑΓΝΗ στις 3 και 4 Δεκέμβρη



Στις 3 και 4 Δεκέμβρη θα γίνουν οι εκλογές, για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και εκλογές, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωσή της, ενόψει των εκλογών, η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, σημειώνει:
«Η αποδοχή των θέσεων και η συνέπεια της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" έχει θορυβήσει τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Προσπαθούν να κλέψουν την ψήφο σου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ με ψέματα εμφανιζόμενοι σαν ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι!
Οι εργαζόμενοι όμως γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.
Μέσα σε αυτά, κρύβεται η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, υποστηρικτές και υλοποιητές της πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Βρίσκονται επίσης και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είναι εξαφανισμένοι από κάθε κινητοποίηση η διαδικασία. Και τώρα, θα ζητήσουν την ψήφο των εργαζομένων σαν να μην έγινε τίποτα, σαν να μην ψήφισαν 3ο μνημόνιο. H ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέχρι πρότινος, ήταν μαζί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΔΣ, στις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα κ.ά.
Κρύβουν ποιοι είναι, για να σε ξεγελάσουν, για να πάρουν την ψήφο σου. Την επόμενη μέρα των εκλογών, στα συνέδρια και στα ΔΣ ψηφίζουν, αλληλοϋποστηρίζονται και μαζί πορεύονται...
Και φυσικά, αφού δεν μπορούν να κατηγορήσουν το ΠΑΜΕ για κάτι, προσπαθούν να ρίξουν λάσπη. Εξού και η ''φήμη'' ότι η "Αγωνιστική Συσπείρωση" θέλει να δώσει το κυλικείο σε ιδιώτες. Το ξέρουμε ότι η θέση της "Αγ. Συσπείρωσης", οι δομές που αφορούν την Υγεία να είναι κρατικές, ενοχλεί.
Ότι ζητάμε το κυλικείο, όπως και ο παιδικός σταθμός, να ανήκουν στο κράτος και οι εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι και κρατικοί υπάλληλοι, καταλαβαίνουμε ότι δεν αρέσει στους υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης.
Θέλουν το σωματείο να μη διεκδικεί, να είναι επιχείρηση με κέρδη, για να πουλούν εκδούλευση και σκύψιμο του κεφαλιού. Εμείς την περιουσία του λαού, τη διεκδικούμε, δεν τη χαρίζουμε σε ιδιώτες, όπως έκαναν με την καθαριότητα και τα πλυντήρια.
Αυτές, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις κατηγορούν την "Αγωνιστική Συσπείρωση" ως διασπαστική, όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν με συνέπεια τη μάχη για εγγραφή όλων των εργαζομένων στο σωματείο, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, μόνιμου ή συμβασιούχου, εργολαβικών και όλων των άλλων. Σε αυτό συναντούν, καθημερινά, τη λυσσαλέα διαφωνία του παλιού, αλλά και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται, για τη μη εγγραφή αυτών των συναδέλφων. Και ενώ αυτή η θέση και αυτός ο αγώνας φαίνεται λογικός και δίκαιος, δεν ισχύει το ίδιο για τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που στην ουσία υπερασπίζονται αυτή την πολιτική, ξεκινώντας από την στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ που τις απαρτίζουν η ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΣΚΕ και οι οποίες είναι αντίθετες στη μονιμοποίηση σε σημείο, που ο υφυπουργός Υγείας χρησιμοποίησε τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να δικαιολογήσει τη θέση του για μη μονιμοποίηση.
Η αγωνιστική στάση των επικουρικών και η αποδοχή της θέσης της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" θορύβησαν ορισμένους. Δε διστάζουν να ασκούν ανήθικες πιέσεις σε επικουρικούς εργαζόμενους, που αποφάσισαν να συστρατευθούν με την "ΑΓ. ΣΥΣΠ". Έφτασαν στο σημείο, σε συγκεκριμένο υποψήφιο, να τον εκβιάσουν πως αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, θα φταίει αυτός που μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, ενώ διαδικτυακά η εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορεί την "Αγωνιστική Συσπείρωση" για κομματική εκμετάλλευση και παζάρεμα ψήφων. Φαίνεται ότι δεν έχουν συνηθίσει στην αγωνιστική στάση και διεκδίκηση των εργαζομένων που οδηγεί κάποιους από αυτούς σε συμπόρευση με τη παράταξή μας.
Είναι φανερό ότι θέλουν εργαζόμενους φοβισμένους και άβουλους, που με τη ψήφο τους θα αναθέτουν τη δουλειά στους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές και αυτοί θα βρίσκονται στο περιθώριο. Τους καλούμε να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς.
Η "Αγωνιστική Συσπείρωση" θέλει εργαζόμενους αγωνιστές, που θα παλεύουν, θα βγάζουν τα συμπεράσματά τους και θα δυναμώνουν το ταξικό τους σωματείο.
Να συστρατευθούν και να δυναμώσουν τη δική τους πραγματική αγωνιστική φωνή την "Αγωνιστική Συσπείρωση" τη μόνη παράταξη, που παλεύει πραγματικά για ένα ισχυρό ταξικό σωματείο, που θα συμβάλει με τις δυνάμεις του στη συνολικότερη ανατροπή αυτής της πολιτικής και θα διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.
Στηρίζουμε και ενισχύουμε την "Αγωνιστική Συσπείρωση" εργαζομένων