Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Βάρεσε “κανόνι” πασίγνωστη πιτσαρία... αφήνοντας τους εργαζόμενους στο δρόμο!

   


 Όταν φεύγει η μια αλυσίδα καταστημάτων μετά την άλλη από την πόλη του Ηρακλείου, τότε η ανάπτυξη πάει... περίπατο. Αυτή είναι μια αλήθεια, η οποία πονάει όλη την τοπική κοινωνία.

Η αποχώρηση μεγάλης αλυσίδας γνωστής πιτσαρίας από το Ηράκλειο έγινε γνωστή με το ...ενοικιάζεται που μπήκε στην είσοδο του νεοκλασικού κτιρίου επί της οδού Αβέρωφ.
Το συγκεκριμένο κατάστημα που έδινε ζωή στο πολύ όμορφο κτίριο έκλεισε, αφήνοντας άνεργους τους υπαλλήλους του και προβληματισμένους όλους εμάς, που αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει αυτή η ρημάδα η ...ανάπτυξη, μπας και αλυσίδες εταιρειών - όπως η συγκεκριμένη- επιστρέψουν κάποια στιγμή...

πηγη: creteplus.gr


Σχόλιο: οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ενδιαφέρονται μόνο για την διατήρηση και την αύξηση της κερδοφορίας τους, η αποχώρηση κάποιων από αυτά από την εγχώρια αγορά απλά ενισχύει την παρουσία άλλων, πάντα σε βάρος των μικροεπαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.
Πρώτοι βέβαια πληρώνουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά, με απλήρωτα δεδουλευμένα, και κυριολεκτικά στον "αέρα".
Αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι έχουν λοιπόν ένα σοβαρό λόγο να αντιμετωπίσουν ενιαία, μέσα απο την συγκρότηση μιας πανίσχυρης λαϊκής συμμαχίας, μαζί και με τους φτωχούς αγρότες που θα φορολογηθούν από την 1 Γεναρη με 13%, που θα πληρώνουν χαράτσια ακόμη και για χέρσα, ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική που ευνοεί και υπηρετεί μόνο τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.
Το success story της Κυβέρνησης στηρίζεται στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, τη συρρίκνωση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών, το ξεχαρβάλωμα υγείας-παιδείας, το ξεπούλημα σε "τιμές λαϊκής" της δημόσιας περιουσίας.
Καμία "διαφορετική διαχείριση" της κρίσης δεν αποτελεί λύση για το λαό, κανένα "άλλο μείγμα" πολιτικής που θα βαφτίζει "το ψάρι κρέας" παρά μόνο η ανατροπή της συνολικά.