Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εμπορίου της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου

           



                   

 Η Επιτροπή Εμπορίου της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καταγγέλλει προσπάθειες από διάφορους κύκλους να δημιουργήσουν έδαφος αποδοχής της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας καλώντας σε άνοιγμα των καταστημάτων στις 15 Δεκεμβρίου.
Επικαλούνται την δήθεν «επιτυχημένη» 3η Νοεμβρίου όταν είναι γνωστό ότι σε όλη την Κρήτη ελάχιστα μικροκαταστήματα άνοιξαν και μόνο μονοπώλια όπως Lidle, Μαρινόπουλος, Zaras και άλλα λειτούργησαν.
Εκφρασμένη θέληση των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων έμπορων και των εργαζομένων είναι να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία και να παραμείνει το καθεστώς ως έχει.
Προκαλεί δε έκπληξη το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης παρότι υπάρχει σωρεία αποφάσεων Εμπορικών Συλλόγων μελών της, τηρεί «σιγή ιχθύος».
Παρομοίως και η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου μιλά για «μπέρδεμα» σχετικά με τις 3 Κυριακές του Δεκεμβρίου όταν είναι γνωστό ότι ο ΕΣΗ έχει πάρει απόφαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, άρα για μια Κυριακή ανοικτα, την τελευταία του έτους με βάση το έθιμο
Η Επιτροπή Εμπορίου της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς έμπορους να δείξουν ξανά την ίδια αποφασιστικότητα, να υπερασπιστούν την Κυριακάτικη αργία ενάντια στο νόμο που την καταργεί για χάρη των μονοπωλίων του εμπορίου.
-ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Μαζί με τους εμποροϋπάλληλους αγωνιζόμαστε για την νομοθετική κατοχύρωση της.


                                         Ηράκλειο 6 Δεκεμβρίου 2013