Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΣύστασηΣυλλόγου Επ. Μισθωτών Κυλικείων Ηρακλείου

 
"Ο νεοσυσταθείς «Σύλλογος Επαγγελματιών Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ηρακλείου» διενήργησε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ., Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) αλλά και στην πανελλήνια κλαδική Ομοσπονδία.
Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χατζηδάκης και κ.  Παπαδάκης αντίστοιχα οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου για διάφορα θέματα.
Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και κατόπιν πρόσκλησης του πρώτου σε ψήφους συμβούλου κ. Γιάννη Βουράκη έγινε η σύσταση σε σώμα ως εξής:

Δ.Σ.:                                                     Ελεγκτική Επιτροπή:
Πρόεδρος: Βουράκης Ιωάννης                  Πρόεδρος: Σαλούστρου Αγάπη
Aντιπρόεδρος: Μοσχούτη Μαριάννα                Μέλη: Δασκαλάκη Σοφία
ΓενΓραμματέας: Οικονομάκης Σταύρος                     Παρταράκη Ειρήνη
Ταμίας : Μπιτζιλαίος Παναγιώτης 
Μέλος : Φανουράκης Νικόλαος                                       
  
Αναπληρωματικοί:                                      Αντιπρόσωποι στην ΟΕΒΕΝΗ:
Φραγκιαδάκης Άγγελος                                    Μοσχούτη Μαριάννα
Χρηστάκης Γεώργιος                                        Μπιτζιλαίος Παναγιώτης
Χονδράκη Ελένη                                             Αναπληρωματικός:
                                                                      Φανουράκης Νικόλαος

Αντιπρόσωποι στην Παν. Κλαδική Ομοσπονδία:
Βουράκης Ιωάννης
Ανωγειαννάκης Παναγιώτης

Το νέο Δ.Σ., καλεί τους συναδέλφους  να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το σύλλογο και το νεοεκλεγέν Δ.Σ. στην προσπάθεια του να προωθήσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κλάδου. ......"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κάθε σωματείο είναι απαραίτητο στις σημερινές συνθήκες να αποκτά αγωνιστικό προσανατολισμό, να έχει αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης. Η κρίση που βιώνουμε είναι καπιταλιστική, βαθειά, και η έξοδος από αυτήν προς όφελος του λαού προϋποθέτει τη σύγκρουση με τα μονοπώλια, τους εκφραστές των συμφερόντων τους, την ΕΕ, και την Κυβερνητική πολιτική οποιουδήποτε μείγματος διαχείρισης αυτής της κρίσης προς όφελος των μεγαλοεπειχειρηματικών ομίλων.
Στο νέο σωματείο να ευχηθούμε δύναμη και ταυτόχρονα να αποκτήσει αγωνιστικό προσανατολισμό τέτοιο που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες. Αυτό προϋποθέτει όχι μόνο μαζικοποίηση του, αλλά και στόχους πάλης που θα κάνουν ξεκάθαρο τον ένοχο στα μάτια των συναδέλφων, ότι είναι δηλαδή η πολιτική που ξεκληρίζει τους αυτοαπασχολούμενους για να κάνει "χώρο" να περάσουν τα μονοπώλια.
Μπορεί ο κλάδος των κυλικείων να έχει προς το παρόν "ανοσία", αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα τον αλώσουν αν χρειαστεί προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Απέναντι στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου αντίδοτο δεν είναι μόνο τα "ραβασάκια" προς Υπουργούς, αλλά η μαζική οργανωμένη πάλη των αυτοαπασχολούμενων, η συμμαχία μας με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, όλους όσους πλήττονται από την βαρβαρότητα που γεννά η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου θα σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια των συναδέλφων επαγγελματιών κυλικιούχων προκειμένου να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα τους και τους καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση με τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ που αποτελούν το μοναδικό αντιμονοπωλιακό πόλο μέσα στο χώρο μας, με την ΠΑΣΕΒΕ.