Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ανακοινωση





Η έλευση μια ακόμη μεγάλης αλυσίδας αρτοποιίας στο Ηράκλειο Κρήτης θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των αυτοαπασχολουμένων αρτοποιών της πολης.
Δεν θα βελτιωθεί ο «ανταγωνισμός» όπως λένε ακόμη και ορισμένοι μεγαλοφουρναραιοι του Ηρακλείου, απλά θα γίνει πιο οξύς και μπορεί ανάμεσα σε αυτούς και την αλυσίδα εκ Αττικής να υπάρξει όντως «ανταγωνισμός» για το ποιος θα επικρατήσει, όμως οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί αρτοποιοί που θα δουν το εισόδημα τοςυ να συρρικνώνεται κάλλο.

Ειναι γνωστό ότι για τις ΑΕ η φορολογία είναι πολύ μικρότερη από αυτή των φυσικών πρόσωπων, είναι γνωστό ότι ο μικρός επαγγελματίας δεν μπορεί να πετυχει καλύτερες τιμές πρώτων υλών, είναι επίσης γνωστό ότι ειδικά στο χώρο του ψωμιού, με την καθετοποίηση γίνεται ο ανταγωνισμός εντελώς άνισος.
Πλέον είναι φανερό ότι η λεγόμενη «απελευθέρωση» και σε αυτό τον κλάδο, σηματοδοτεί την εξαφάνιση των μικρών φούρνων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την αδράνεια της πλειοψηφίας του σωματείου αρτοποιών Ηρακλείου που δείχνει να «αγνοεί» παντελώς τις εξελίξεις και αντί να σταθεί στο πλευρό των αυτοαπασχολουμένων αρτοποιών της πολης, περί άλλων τυρβάζει.


Είναι ανάγκη οι συνάδελφοι αρτοποιοί να συνειδητοποιήσουν έγκαιρα την ανάγκη αλλαγής συσχετισμών στο σωματείο τους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να πιέσουν για αγωνιστικές απαντήσεις στα σχέδια Κυβέρνησης, ΟΟΣΑ,ΕΕ για την «απελευθέρωση» στην αγορά αρτοσκευασμάτων πριν να είναι αργά.