Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το ξεκλήρισμα του μικρού φούρνου καταγγέλλει η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών



Τη μεθόδευση του Υπουργείου Ανάπτυξης με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για το ξεκλήρισμα του μικρού φούρνου της γειτονιάς προς όφελος των βιομηχανιών και των super markets καταγγέλλει η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών.

Σημειώνει ότι «ξεκληρίζεται ένα παραγωγικό στρώμα της χώρας αδρά φορολογούμενο, ματώνοντας κάθε μέρα και κάθε ώρα μέσα στους χώρους όπου το αλεύρι γίνεται ψωμί και διατίθεται άμεσα στον καταναλωτή. Αυτό είναι το πραγματικά φρέσκο και φθηνό ψωμί για τον καταναλωτή και όχι αυτό που του πλασάρουν τα μεγάλα εργοστάσια και αλυσίδες με φρέσκο ψωμί 10 και 15 ημερών και κατεψυγμένη ζύμη αγνώστου προελεύσεως και παραγωγής».

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών σημειώνει ότι η ανάπτυξη που οραματίζονται είναι ανάπτυξη βιομηχανιών και πολυκαταστημάτων λιανικής με εργαζόμενους που θα λαμβάνουν μισθούς κατώτερους του μέσου όρου φτώχειας.

«Θα γίνουμε πάλι μάρτυρες διατροφικών σκανδάλων, όπως μέχρι σήμερα δημιούργησε κυρίως η βιομηχανία τροφίμων, όπου το μόνο που λογαριάζει είναι το κέρδος. Εάν πράγματι θέλανε φθηνό ψωμί, θα μείωναν τους φόρους ΦΠΑ, ΕΦΚ, χαράτσια στο βασικότερο διατροφικό προϊόν της οικογένειας, θα ακολουθούσαν άλλη αγροτική παραγωγή έξω από τις ΚΑΠ της ΕΕ. Σήμερα εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί αγρότες και νέοι πληρώνουμε το μάρμαρο της ένταξής μας στην ΕΕ και την ΟΝΕ. Στα βασικότερα διατροφικά προϊόντα ψωμί - γάλα ετοιμάζουν να ταΐσουν το λαό σκουπίδια».

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί για πολλοστή φορά την Ομοσπονδία να αλλάξει γραμμή, να πάψει να κάθεται σε στημένους διαλόγους. «Πρέπει να πάψει η φούσκα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, αλλά η τρόικα επιμένει, όπως μας την πλασάρουν μέσα από τα κανάλια τους. Το παραμύθι αυτό δεν περνάει άλλο. Χέρι - χέρι πάνε οι δυο τους. 
Οι συνάδελφοι πρέπει να στρατευτούν με την αγωνιστική κίνηση διότι πια δεν έχουν τίποτα άλλο να περιμένουν από μία ελεγχόμενη ομοσπονδία από ανθρώπους που τη διοικούν λειτουργώντας ως υποχείρια πολιτικών και κομματικών σχέσεων με τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες οραματίζονται την ανάπτυξη των μονοπωλίων εις βάρος της δικής μας δουλειάς. Να χτιστεί η συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που είναι το ίδιο θύματα της πολιτικής των μονοπωλίων όπως και εμείς».