Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Eπιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής ΠΑΣΕΒΕ: Κάλεσμα στην κινητοποίηση στις 7 Μάρτη στην πλατεία Συντάγματος







«Η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση - ΕΕ είναι ενιαία και συντονισμένη. Απάντησή μας πρέπει να είναι η ενιαία και κοινή δράση».
Με αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές στην κινητοποίηση του κλάδου, στις 7 Μάρτη, στην Πλατεία Συντάγματος, στη 1 το μεσημέρι με αιτήματα την κατάργηση των νόμων 4172, 4174, 4223 καθώς και του κώδικα δεοντολογίας, αλλά και την απόσυρση των φοροληστρικών νόμων σε βάρος των ΕΒΕ.
Η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζει:«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων ελευθέρων επαγγελματιών λογιστών, μισθωτών λογιστών, σπουδαστών και φοιτητών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φλεβάρη 2014 με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την εκτίμηση της κατάστασης (με τους
πρόσφατους εξοντωτικούς νόμους της κυβέρνησης) και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.
Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και αυτό που βγαίνει είναι η αποφασιστικότητα των λογιστών να συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν χαράξει ως τώρα, το δρόμο του αγώνα. Καθημερινά γίνεται ξεκάθαρο ότι ο μόνος τρόπος αντίστασης είναι ο ανυποχώρητος και σταθερός προσανατολισμός σε ένα αγώνα που αγκαλιάζει όλο τα φάσμα των λογιστών (ελευθέρων επαγγελματιών και μη), των ΕΒΕ, των σπουδαστών. Απομονώνουμε όλες εκείνες τις φωνές που εκφράζουν ή αναμασάνε λογικές επανακαθορισμού των προστίμων, που μιλάνε για διαβουλεύσεις, για διατύπωση των προστίμων με προτάσεις "μεγαλολογιστών".
Απομονώνουμε όλους αυτούς που σκόπιμα περιορίζουν την «κριτική» τους αποκλειστικά στα πρόστιμα χωρίς να κάνουν λόγο και για τις αλλαγές στη φορολογία ή στον κώδικα δεοντολογίας που είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να κλείσουμε τα λογιστικά γραφεία μας και να παραδώσουμε τα κλειδιά των γραφείων μας στους επιχειρηματικούς ομίλους που περιμένουν.
Στη σύσκεψη αυτή αποφασίσαμε ότι δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, συμμετέχοντας πιο οργανωμένα:
Συντονίζουμε το βηματισμό μας με τις επαγγελματικές ενώσεις, τους εμπορικούς συλλόγους που είναι προσανατολισμένοι στη λογική της αντιμονοπωλιακής αντιπαράθεσης, με την αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα με κατά τόπους κινητοποιήσεις σε ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα.
Είμαστε σε ετοιμότητα για συλλαλητήριο τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο. Είναι μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνας μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ με όλους τους επαγγελματίες και εργαζόμενους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας εξοντώνει»