Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΨΩΜΙ,ΓΑΛΑ,ΒΙΒΛΙΟ...

                                                     


                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η έκθεση του ΟΟΣΑ και η γραμμή της ΕΕ είναι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προώθηση της μονοπώλησης και στο γάλα και στα φάρμακα και στο ψωμί και στο βιβλίο, παντού.
Η προώθηση αυτών των αποφάσεων από την Κυβέρνηση που αποτελούν «ρητές εντολές» των μονοπωλίων μέσω αυτών των οργανισμών, θα δημιουργήσουν  συνθήκες ασφυκτικού ανταγωνισμού στους μικρούς βιβλιοπώλες, στους αρτοποιούς, στα μικρά καταστήματα πώλησης γαλακτοκομικών ειδών, στους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς.
Η αναιμική ανάκαμψη που διαλαλούν οι βαστάζοι των πολυεθνικών, περνά μέσα από τον αφανισμό εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων, όσο και  η Κυβέρνηση να «διαλαλεί» το αντίθετο
Τα οφέλη για τις λαϊκές οικογένειες θα είναι μικρά και προσωρινά. Τη μικρή πιθανή πτώση τιμών σε αυτά τα είδη ,θα ακολουθούσουν τα μαζικά λουκέτα στους αυτοαπασχολούμενους αυτών των κλάδων, η αύξηση της ανεργίας, και στη συνέχεια η άνοδος των τιμών στα αντίστοιχα προϊόντα όταν η «μαρίδα», δηλαδή τα μικρομάγαζα θα έχουν φύγει από τη μέση.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα σωματεία  των αρτοποιών, των βιβλιοπωλών, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να συντονίσουν τη δράση τους με τους εργαζόμενους ενάντια στα μονοπώλια, την πολιτική της ΕΕ και της  Κυβέρνησης, σημερινής, αυριανής, που υλοποιεί τέτοιες πολιτικές, για την ανατροπή τους.

                              Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης

                                                        Ηρακλειο 1/3/2014