Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.



Στη συλλογή των ασφράγιστων βιβλιαρίων των αγροτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις οικονομικές τους εισφορές στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προχωρούν η Ενωτική Ομοσπονδία, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Χανίων.
Να θυμίσουμε ότι μετά από την κινητοποίηση της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κάτω από την αγωνιστική πίεση, υλοποιεί το αίτημα για θεώρηση - σφράγισμα των βιβλιαρίων.
Για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια θα πρέπει όποιος έχει κάνει διακανονισμό με τον ΟΓΑ να δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις και έτσι θα θεωρηθεί το βιβλιάριο από την Αντιπεριφέρεια.
 Όποιος αγρότης δεν έχει κάνει διακανονισμό με τον ΟΓΑ, θα πρέπει να κάνει και στη συνέχεια να δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις που του ζητούν.
 Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος τονίζουν:
«Ο μαζικός οργανωμένος αγώνας μπορεί και φέρνει αποτελέσματα. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με πανελλαδικό συντονισμό και με ακόμη περισσότερη μαζικότητα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Να σημάνει συναγερμός τη μέρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων».